peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR *

Miten saadaan kirjattua yhtiön auton kilometrikulut projektille, ei laskuteta asiakasta, sisältyy projektihintaan ?

Miten saadaan kirjattua yhtiön auton kilometrikulut projektille, ei laskuteta asiakasta, sisältyy projektin kokonaishintaan.

1 VASTAUS

Re: Miten saadaan kirjattua yhtiön auton kilometrikulut projektille, ei laskuteta asiakasta, sisältyy projektihintaan ?

Hei Airi!

Severassa voidaan matkakuluja kirjata projektille ja matkalaskua luotaessa kilometrit kirjaava henkilö valitsee ettei näitä korvata hänelle. Tämä tapahtuu ruksamalla kohta ei korvattavaa matkalaskulla. Suositeltavaa on että tälle matkakululle luodaan oma kululaji kohdassa Työkalut-->Asetukset-->Matkakulut. Tällöin sille voidaan asettaa myös eri kuluhinta kuin mikä normaaleissa kilometrikorvauksissa on. Tässä tavassa on kuitenkin yksi haaste. Jos käyttäjä unohtaakin laittaa tuon ruksin ei korvattavaa siirtyvät ne hänen matkalaskulle. Se laskutetaanko nämä kulut asiakkaalta vai ei ratkaistaan projektin hinnoitteluosiossa:

Toinen tapa on luoda Severan tuoterekisteriin (työkalut-->asetukset-->Tuotteet) yksi tuote tätä varten. Tällöin voidaan tuntikirjauslomakkeella kirjata nuo matkakulut tuotteella, ja määrittää sille että yksikköhinta on 0€ ja kuluhinta vastaavasta esim 0,41€. Tällöin matkakuluja ei laskuteta asiakkaalta. Jos matkakulut vastaavasti laskutettaisiin asiakkaalta pitäisi sillä olla projektilla asetettu hinta hinnoitteluosiossa.

Toivottavasti jompikumpi näistä tavoista auttaa tuossa, ja sopii käyttöönne.