peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
GURU **

Projektien sorttaus ei pysy vanhassa käyttöliittymässä

tekijä Kirsi Palmroos

Käytämme edelleen vanhaa käyttöliittymää uuden rinnalla.

Jostain syystä siinä ei pysy asiakkaan alla olevat työt halutusti sortattuna.

Esim. sorttaan projektit myynnin tilan ja työn nimen mukaan. Kun käyn työllä ja palaan, niin sorttaus on hävinnyt.

Aikaisemmin minulla tämä on pysynyt...

Miten saan sorttauksen pysymään?

5 VASTAUSTA5

tekijä Juha Kaksonen

Hei Kirsi,

 

tuossa Asiakaskortti-näkymässä tuo töiden sorttaus ei pysy eli se palautuu aina tuohon oletukseen, kun sivulta poistutaan. Tällöin tuo vaatii, että luodaan työt-raportti ja rajataan se asiakkaan mukaan, jossa on halutut kentät ja järjestetään ne tuolla raportilla halutun sorttauksen mukaan. Kun tuon raportin tallentaa niin täällä tuo sorttaus pysyy sitten tuossa järjestyksessä.

 

Mukavaa viikonjatkoa!

Kirsi Palmroos
GURU **

Moi Juha

Nyt tarvitaan tarkennusta..

Tarkoitatko, että tuonne vanhan käyttöliittymän puolella Asiakaskortilla olevat projektien sorrtausta ei saa millään pysymään, vaan suosittelet raportin tekemistä?

Työt raportin saan helposti haluamakseni, mutta sitähän en saa tallennettua muuta kuin omaksi/jaetuksia raportiksi, eikä se tällöin ole mitenkään yhteydessä tuohon asiakaskortin projektilistaukseen.

Joudumme vielä käyttämään paljon vanhaa käyttöliittymää ja kun asiakkaalla on satoja avoimia ja päätettyjä projekteja sikin sokin, on hyvin ärsyttävää aloittaa aina projektin hakeminen sorttaamalla näkymä kuntoon.

Hei Kirsi,

 

kävimmekin tätä asiaa läpi aiemmin puhelimitse. Kävin tätä asiaa läpi meillä ja tällä hetkellä tuohon vanhaan käyttöliittymään ei tulla tekemään korjauksia tuon sorttauksen osalta. Uuden käyttöliittymän puolella tuo näkymä toimii eri tavalla eli siellä nuo avoimet projektit/myyntityöt näytetään omassa osiossa ja suljetut omassa.

 

Mukavaa viikonloppua!

Kirsi Palmroos
GURU **

Huomenta Juha

Miten pääsen kiinni tuohon "Työt" -raporttiin? Jos luon uudelleen tuon "Työt" -raportin, niin miten saan sen "kiinnitettyä" asiakaskortille?

Hei Kirsi,

 

saat luotua tuon valitsemalla Raportit > Raportin luominen > Projektit > Työt-raportilla. Tänne on mahdollista määrittää suodattimeksi "Asiakas", jolla voidaan suodattaa raporttia esim. tietyn asiakkaan projekteihin.

 

Mukavaa päivänjatkoa!