peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Minna Miettinen
CHAMPION *

Projektin talousennuste ei anna reaaliaikaista tietoa

tekijä Minna Miettinen

Huomasin, että projektin taloustieto-osio ei anna reaaliaikaista kuvaa projektin talousennusteesta, sillä se jättää huomiotta toteutuneen laskutuksen ja ko. kuukauden välisen ennustetun laskutuksen erotuksen.

Reaaliaikaisen laskutusennusteen kaava:

 

toteutunut laskutus + tulossa oleva ennustettu laskutus (joko maksueräpohjainen tai resursoinnin perusteella laskettu)

 

Nyt Severa laskee koko projektin laskutusennusteen vain pelkästään laskutuksen ennuste-rivin perusteella, joka ei ota huomioon ennusteen ja toteuman välistä erotusta mitenkään Projekti yhteensä-kohdassa.

Saataisiinko tämä oikaistua mitä pikimmiten? Emme saa nyt mistään yksinkertaisesti ulos tietoa siitä, miten hyvin projekti pysyy annetuissa taloudellisissa raameissa. Tieto on toki saatavilla, mutta vaatii manuaalista excel-vääntämistä eivätkä projektipäälliköt pääse tähän tietoon itse käsiksi lainkaan eivätkä näin ollen pysty myöskään resursointeja ohjaamaan oikeaan suuntaan talouden osalta.

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Teemu Pohjonen
VISMA

tekijä Teemu Pohjonen

Hei,

 

tuo selvisikin nopeasti eli suoraan taloustiedot ennuste-kohdasta asiaa ei saa selville ja tällä tietoa sinne ei ole muutosta. Tuon tiedon mitä halusit saa kuitenkin raporttien kautta otettua. Polun: Raportit -> Raportin luominen -> Projektit ja arvolla jäljellä oleva laskutus saat suoraan projektin ennusteen ja toteuman välisen erotuksen. Kokeilin vielä tehdä tuon saman asian KPI-lukuna ja sain omassa testissä molempien kautta samat tulokset(ks kuva alta). Toivottavasti tästä oli apua 🙂

 

laskutusennuste.PNG

 

Ystävällisin terveisin,

 

Teemu Pohjonen

tekijä Teemu Pohjonen

Hei Minna,

 

pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Otamme tämän asian selvitykseen ja palaan, kun saadaan tieto, miten asian kanssa edetään.

 

Terveisin,

 

Teemu Pohjonen