peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Tuntikirjaussivun uudistus käyttöliittymäpäivityksen yhteydessä?

tekijä Anonymous

Uudistetaanko käyttöliittymäpäivityksessä myös tuntikirjausosio? Toiveena olisi saada helppolukuinen viikkokohtainen taulukko, jossa yhdellä silmäyksellä näkyisivät koko viikon tunnit projekteittain eriteltynä. Nykyinen listaus työt/päivät peräkkäin on mahdoton hahmottaa.

14 VASTAUSTA14

tekijä Antti Byckling

Lisäsimme tänään käyttöliittymäkuvan uudesta tuntikirjausnäkymästä Uudistuvan käyttöliittymän osioon.

Tässä suora linkki dokumenttiin Käyttöliittymäkuva: Tuntikirjaus .

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei! Millainen viikkokirjaussivu mahtaa olla tulossa? Ks. keskustelu ylhäällä. Olisi erittäin tärkeää, että koko viikon kirjaukset voisi nähdä yhdessä taulukossa, jossa vasemmalla ovat kaikki viikon aikana tehdyt työnumerot/projektit ja sen oikealla puolella soluissa päivittäiset tunnit kyseisille numeroille/projekteille. Itse taulukkohan on jo olemassa, mutta jostain syystä päivittäisiä syötettyjä tunteja ei vain ole linkitetty siihen, eli solut ammottavat tyhjyyttään.

Aiemmassa keskustelussa liite image002.png näyttää juuri kyseisen taulukon. Nykyinen tapa esittää viikkonäkymässä tehdyt työt alla olevassa listassa on täysin hyödytön tai ainakin äärimmäisen huono. Viikoittainen solumuotoinen taulukko oli aiemmin käyttämässämme kilpailevassa tuotteessa ja on tuntien syöttömuotona nopein ja paras.

tekijä Teemu Heimala

Moi Lassi,

Viikkonäkymätaulukossa tullaan toteuttamaan pitkälti toiveisi mukaisesti niin, että sekä uusien tuntien syöttö että jo kirjatut tunnit näytetään yhdessä matriisissa.

Isoin kysymys liittyy oikeastaan siihen, miten mahdollistetaan helppolukuisesti useampi kirjaus eri selitteillä yhdelle päivälle samalle projektille/vaiheelle.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei!

Hienoa kuulla, että ajatus viikkomatriisista on mukana kuvioissa.

Yksi mahdollisuus tuohon mainitsemaasi kysymykseen voisi olla tämä:

- Itse matriisissa näkyy pelkästään vasemmalla riveittäin työnumero/projekti.

- Solujen sarakkeet olisivat päiväkohtaiset, kuten nytkin.

- Päiväkohtaisten tuntisummien lisäksi oikealle voisi vielä lisätä sarakkeen, joka laskee yhteen kyseisen rivin, eli työnumeron/projektin tunnit kyseiselle viikolle.

- Jokaisessa solussa näkyisi aina kyseiselle työnumerolle/projektille tehdyt tunnit. Kun solua klikkaa, sen solun kirjattu työselite näkyisi aina jossain yhdessä lokerossa. Eli halutun solun selitteen voisi tarkistaa klikkaamalla ja kurkkaamalla jotain yhtä ja samaa selitelokeroa, jonka sisältö vaihtuu sen mukaan mitä solua on klikattu.

- KUITENKIN tämä em. niin, että jos samalle päivälle kirjaa samalle työnumerolle/projektille kaksi tai useampia rivejä töitä joille kirjoittaa täysin eri selitteet, ohjelma ei yhdistä niitä mitenkään saman työnumeron alle, vaan pitää rivit erillään (kuten nytkin on tällä hetkellä). Näin viikkonäkymässä pystyy aivan helposti tarkistamaan jos samalle työlle on erilaisia kirjauksia samalle päivälle. Esim. meillä on tämänhetkiselle suurimmalle asiakkaalle vain yksi työnumero (johtuen asiakkaan omista vaatimuksista). Lasku eritellään vasta selitteiden mukaan, jolloin samalle päivälle voi tulla useita kirjauksia samalle numerolle, mutta eri selitteillä.

- Viikkonäkymässä alla oleva päiväkohtainen listaus pysyisi nykyisellään, eli sieltä voi sitten käydä läpi päiväkohtaisesti mitä on tullut tehtyä.

Se miksi tuo viikkonäkymämatriisin toimivuus on tärkeä, tulee siitä miten kirjauksia tasapainottaa koko viikolle. Aina ei ole niin yksioikoista, että kirjataan orjallisesti joka päivä tunnit sen mukaan mitä on oikeasti tehnyt, vaan pitää myös tarkistella kokonaismääriä ja tarvittaessa vähän hienosäätää viikkosummien mukaan.

Miltä tuo kuulostaa?

tekijä Teemu Heimala

Kiitos palautteesta ja ideoista.

Viikon kokonaistunnit projekteittain on hyvä lisä.

Lähtökohtaisesti kuitenkin näkisin, että yksi rivi yhdellä viikolla on yksi työ/vaihe, jolloin pystytään parhaiten vastaamaan tuohon alkuperäiseen kysymykseesi, eli työntekijät tai johto "yhdellä silmäyksellä näkyisivät koko viikon tunnit projekteittain eriteltynä". Käyttöliittymällisesti tämä voi tarkoittaa esim. sitä, että yhdessä solussa näkyisi päivän kokonaistunnit projektille, mutta solua klikkaamalla se "nostetaan ylös", jolloin voi syöttää useamman kirjauksen eri selitteillä yhdelle päivälle. Tämä taas lähtökohtaisesti tekee 7,5h / päivä syötön samalla selitteellä yhdelle projektille hitaammaksi, joten joku toimiva kompromissi pitää löytää.

Mutta, eiköhän se sieltä, kunhan meidän käyttöliittymäsuunnitelijamme ehtii ottamaan homman kunnolla työn alle Hymiö Onnellinen

Tero L
CONTRIBUTOR **

tekijä Tero L

Tähän vielä liittyen, saako sellaista raporttia ulos missä näkyy kirjatut tunnit per päivä yhteensä, eli kaikki päivälle kirjatut tunnit laskettuna yhteen?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Onkohan tämän tuntikirjausosion uudistus selvinnyt, millä tavalla uudistuu?

tekijä Teemu Heimala

Ensimmäisinä prioriteetteina pyrimme tuomaan päivänäkymään

  • näkyville käytetyt vs. jäljellä olevat tunnit projektilta / vaiheelta, johon tuntikirjaus kohdistuu
  • mahdollisuuden jättää tuntikirjaukselle sisäisen kommentin esim. laskuttajaa varten

Tuntikirjaussivu uudistuu toki myös visuaalisesti, ja lisäksi tullee pari muutakin pientä parannusta.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei, kannatan!

En tiedä osuuko tämä kuinka samoihin aiheisiin mutta meillä on tullut paljon kommentteja siitä että edellisessä Severa-versiota oli mahdollista nähdä jäljellä olevat tunnit eri projekteista, joka on meidän työntekijöitämme paljon auttanut. Tämä olisi myös erittäin hyödyllinen näkymä tuntikirjausosiossa.

tekijä Teemu Heimala

Hei Satu,

Hyvä lisä Lassin kommenttiin, vähän eri näkökulmasta. Uudessa käyttöliittymässä yksi keskeisistä tuntikirjauksen parannuksista tulee olemaan se, että näkee paremmin paljonko sinulle resursoitua tai vaiheelle arvioitua aikaa on jäljellä.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei! Varmaan ihan hyvä lisä tuo. Mutta silti se on ratkaisu ihan eri ongelmaan. Eli kysymyksessäni kaipasin nimenomaan tuntien täytön osalta viikkonäkymää taulukkomuodossa siten, että koko viikon täytetyt tunnit näkyvät päivittäin ja projekteittain ml päivien yhteenlasketut tunnit.

Hanki Outlook for Android<https://aka.ms/ghei36>

tekijä Hanna Karppinen

Hei Lassi,

Kiitos palautteestasi!

Tuntikirjaus-sivu muuttuu uudistuksen myötä. Edelleen tulee olemaan kaksi tapaa kirjata tunteja, eli ns. päivänäkymä ja viikkonäkymä. Lisäksi tuomme tuntikirjausehdotuksia näkyviin myös muualle järjestelmään. Tavoitteena on, että tuntikirjausten teko olisi mahdollisimman automatisoitua ja vaivatonta.

Palautteesi tulee oivaan aikaan, sillä viikkonäkymän käyttöliittymää ei ole vielä lyöty lukkoon. Otan palautteesi esille suunnittelupalavereissamme, jotka jatkuvat jälleen lomien jälkeen.

Mukavaa kesänjatkoa!

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei!

Olennaista on, että vaikka kirjauksia tälläkin hetkellä pystyy kirjaamaan viikkonäkymässäkin, päiväkohtaiset tunnit eivät näy projekteittain viikkotaulukossa, vaan pelkästään sen alla olevassa tekstimuotoisessa listauksessa. En tiedä tuleeko oheen liitetty kuva perille, mutta siinä on ympyröity tyhjäksi jäävä taulukko, jossa koko viikon syötetyt tunnit voisivat näkyä.

Tällä hetkellä taulukko on pelkkä syöttötaulukko, joka tyhjenee aina tallennettaessa. Helpottaisi projektituntien hallintaa, jos koko viikon tunnit jäisivät näkyviin kyseiseen taulukkoon.

Hei,

Liite tuli perille Hymiö Onnellinen Kiitos lisätiedoista!