peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
GURU **

Työn kommenttirivi ja listaus

tekijä Kirsi Palmroos

Onko mahdollista saada Severan työlle kommenttirivin, johon voi kirjoittaa selityksen esim. syyn huonosta katteesta (vs tilintarkastus) ja saada kommentoidut työt kommentteineen helposti näkyviin listaukselle?

1 VASTAUS1

tekijä Juha Kaksonen

Hei Kirsi,

Severan työlle ei suoraan ole olemassa erillistä kommenttikenttää, mutta tuossa on pari eri vaihtoehtoa miten tieto voitaisiin lisätä työlle.

Severan työlle on mahdollista lisätä tekstiä kuvaus -kenttään. Raportoinnin kannalta tuon kuvauksen saa arvoksi esimerkiksi työt -raportille, mutta sen avulla ei ole mahdollista rajata hakua. Avainsanojen avulla raporttia olisi mahdollista rajata ja näin saataisiin raportoitua esimerkiksi tietyn avainsanat sisältävät työt. Laitoin tähän alle kuvan työnäkymästä, jossa olen lisännyt työlle kuvaustekstin sekä lisännyt työlle avainsanaksi "kuvaustyöt".

kuvaus.JPG

Esimerkiksi työt -raportilla työt voi rajata tuon avainsanan avulla seuraavasti:

raportti.JPG

Toinen vaihtoehto on käyttää työn tiloja. Työn tiloja voidaan määritellä työkalut - asetukset - työn tilat alle. Työn tila määritetään heti työn yläosassa ja sille voidaan kirjoittaa erillinen kommentti. Allaolevassa kuvassa olen määrittänyt uuden työn tilan "testitila" ja lisännyt sen työlle kommentin kera.

tyon_tila.JPG

Tässä vaihtoehdossa raportointi on helpompaa. Työt -raporttia voidaan rajata suoraan tuolla työn tilat valinnalla. Kun työn tilat lisää arvoihin, saa tuon kommentin näkymiin raportille. Tarvittaessa raportin voi viedä myös exceliin, jossa työn tila ja kommentti näkyvät myös.

raportti2.jpg

Mukavaa päivänjatkoa!