Vesa-Petri Helenius
CONTRIBUTOR ***

Työryhmiä projektitehtäville?

tekijä Vesa-Petri Helenius

Terve!

Uuden käyttöliittymän projektinhallintatoiminnot näyttävät siltä että niissä on hyvin potentiaalia meidän tarpeisiimme. Projektinhallinta voisi jatkossa hyvin perustua vaiheisiin ja projektitehtäviin. Ongelmaksi kuitenkin tulee se, että projektitehtäviä haluttaisiin osoittaa henkilöryhmälle, eikä yksittäiselle henkilölle. Tällöin nojattaisiin asiantuntijoiden itseohjautuvuuteen jossakin määrin. Tämä tarve perustuu pariin eri asiaan:

- aiemmat vaiheet joissa kerätään projektitehtävän lähtöaineisto, ovat aikataulutukseltaan vaikeasti ennakoitavia

- vaihtoehtoisia henkilöitä on käytettävissä useampia projektitehtävälle

- aikataulut elävät tiuhaan, ei voida olla koko ajan säätämässä tehtävään osoitettua henkilöä, tehtävän aloitusaika ja tekijä yleensä tiedetään vasta kun sen joku aloittaa

- työtä on hulvaton määrä, jolloin työpäivässä ei ole mitään löysiä

- kukaan ei ole töissä vain esimiehenä, vaan myös esimiehillä on asiantuntijatehtäviä

Tämä toki muuttaisi myös sitä miten kalenterit ovat kytköksissä projektinhallintaan. Kaikille tulisi näin kalenteri täyteen paljolti päällekkäisiä projektitehtävien merkintöjä. Mutta ei tätä mielestäni tarvitse pitää ongelmana. On kuitenkin myös se "minä teen" -toiminto, jolla aloittaessaan saisi merkinnän pois muiden kalentereista, samoin kuin tehtävän valmistuttua.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Juha Kaksonen
VISMA

tekijä Juha Kaksonen

Hei Vesa-Petri,

kiitos viestistäsi ja pahoitteluni myöhästyneestä vastauksesta!

Tällä hetkellä projektitehtävien tekijäksi on tosiaan mahdollista määrittää vain yksittäinen henkilö eikä tällä hetkellä tämän osalta ole tiedossa muutoksia. Voit jättää tähän liittyen kehitysidean Severa-tuoteideointi -osioon.

Mukavaa päivänjatkoa!