peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Terhi Lehtinen1
CHAMPION *

Työtuntimatriisin excel-raportin muoto

tekijä Terhi Lehtinen1

Joudun lataamaan työtuntimatriisin joka kuukausi jokaiselta työntekijältä, niin olisipa aika kiva, jos sen saisi suodattimiin mukaan siten, että jos valitsee kaikki käyttäjät, niin se tekisi excelin, jossa jokainen työntekijä olisi suoraan omana välilehtenään.

Toisekseen, excel-taulukko, jossa on kuukauden päivämäärät x-akselilla, on vähän hemmetin leveä. Olisi mukava, jos otsikkoriviä (eli tässä tapauksessa päivämäärää) saisi itse muokata ennen raportin luomista. Nyt raporttiin tulostuu päivämäärä + älytön teksti "Tunnit", joka tekee kentästä tekstikentän. Lisäksi kun sarakkeita tulee väkisin se 28-31 kpl, niin vuosilukukin olisi kiva tiputtaa pois, niin olisi teoreettinen mahdollisuus saada taulukko näyttöön kerralla.

2 VASTAUSTA2
Kalle Rapi
VISMA

tekijä Kalle Rapi

Hei Terhi!

Kiitos kehitysidoistasi raportointiin liittyen. Ymmärsinkö oikein että lataat joka kuukausi jokaiselta henkilöltä tuon erikseen ?

Mietin tässä lähinnä sitä että löytyisikö tuohon helpompi tie jolloin tuota ei tarvitse tehdä erikseen joka henkilön osalta. Jos voit laittaa kuvakaappauksen raportin hakuehdoista ja arvoista niin voisin miettiä että onko tuohon jokin parempi ratkaisu millä saisimme työtä vähemmäksi.

Terhi Lehtinen1
CHAMPION *

Heippa vaan Kalle,

Juuri näin, erikseen jokaiselta henkilöltä. Lataan siis työtuntimatriisin ja Y-akselilla työ ja X-akselilla päivämäärä.

Rebekka kävi täällä eilen ja alustavasti totesimme, että fiksuinta toki olisi tutkia sama raportti näytöllä. Rebekka näytti, miten uudessa käyttöliittymässä voi suodattimien avulla saada henkilöittäin tunnit näkyviin. Ongelmaksi muodostuu ainoastaan se, että kun kuukaudessa on päiviä 30, niin ne eivät millään mahdu leveydeltään yhdellä kertaa näytölle (huom. Olisi kiva, jos pystyisi säätämään sarakeleveyksiä ja esim päivämäärän muodostumista, nyt ”1.4.2018” tekee sarakkeesta aivan liian leveän). Toisaalta yhdellä henkilöllä voi meillä olla kuun aikana tunteja jopa 50 projektille, joten myös pystysuunnassa on mahtumisen kanssa ongelmia. Näinollen olisi tarkastajalle helpompaa printata kuukauden tunnit lakanaksi, A4 tai jopa A3. Toki olisi modernimpaa, jos ei tartteis printtailla mitään.

Tuossa taustaa. Rebekka näytti listauksen, jossa pystyi listaamaan allekkain henkilö henkilöltä tunnit, olisiko se ollut se tuntien hyväksyntä -näkymä, jota meille ei ilmeisesti ole vielä aktivoitu (hän lupasi hoitaa sen piakkoin). Voisitko siis jutella Rebekan kanssa, niin pääsette kartalle, mitä me eilen juteltiin ja miltä case näyttää hänen näkökulmastaan.

Palataan asiaan ja säädetään lisää

Terv. Terhi