Anonymous
Entinen jäsen

azure ad federointi

tekijä Anonymous

Voisiko Severan kirjautumiseen saada option Azure AD identiteetin käytöstä kirjautumiseen (SSO)?

Alkaa olla melkolailla nykyaikaa, että kaikissa organisaatioissa on Office365 palvelut käytössä, joten jos Azure AD identiteetillä voisi kirjautua Severaan (Azure AD Federointi), pääsisi ylimääräisestä Visman identiteetistä eroon, ja voisi vielä samalla vahvistaa omien käyttäjien palveluun kirjautumista Microsoft Authenticator pohjaisella kaksivaiheisella kirjautumisella.

Teoriassa tuo olisi nykyisellä "Microsoft AD-kirjautuminen" ADFS ratkaisulla kaiketi toteutettavissa, mutta Vismalla voisitte työstää asiaan liittyen kyseiseen Add-oniin liittyen testauksen ja ohjeen, kuinka toteutetaan. Ja jos ei ole kyseisellä Add-onilla vielä toteutettavissa, niin tässäpä kehitysehdotusta. Ei käytännössä viitsi ostaa add-onia, jos ei edes tiedä onnistuuko. Ja itseasiassa tämän pitäisi olla mielestäni standardi-versiossa mahdollista, eikä addon, jo ihan tuotteen tietoturvan takia. Kuitenkin aika paljon asiakastietoja rekisteröitynä, joten GDPR mielessä vahvakirjautuminen olisi poikaa olla toteutettavissa, ja mielellään sillä yhdellä ja samalla identiteetillä.

Pilvipohjainen federointi kun alkaa olla melkolailla se tapa toteuttaa, ja pikku hiljaa päästään noista omissa organisaatioissa sijaitsevista kankeista ADFS ratkaisuista eroon.

1 VASTAUS1

tekijä Juha Kaksonen

Hei Juha,

kiitos yhteydenotostasi ja pahoitteluni myöhästyneestä vastauksesta!

Tällä hetkellä tuota Azure AD federointia ei ole valitettavasti saatavilla Severan kirjautumiseen. Severaan tehtiin 10.12.2017 muutos ja käyttöön tuli Visma tunnus. AD kirjautuminen tullaan liittämään Visma tunnukseen myöhemmin, mutta vielä tässä vaiheessa meillä ei ole antaa tarkempaa aikataulua sen toteutukselle.

Mukavaa alkanutta vuotta 2018!