peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuinka päivittää kilometrikorvauksen tai päivärahan summan Visma Severassa

tekijä Elisa Tapanainen

Kilometrikorvausten tai päivärahojen oikeat korvaussummat tulee lisätä Visma Severaan siinä vaiheessa kun muutos astuu voimaan. Seuraa muutoksen astumista voimaan verohallinnon internetsivuilta.

1. Klikkaa rattaan kuvaa > Asetukset

2. Avaa Matkakulut
3. Piilota vanhat kilometrikorvaukset tai päivärahat

4. Lisää uusi matkakulu

5. a) Lisää uusi kilometrikorvaus antamalla sille kuvaava Nimi. Valitse kategoriaksi Ajot (km). Kulun summaksi määritetään matkakulun korvaus. Seuraavaksi valitaan onko yksikkönä kilometrit vai mailit. ALV -valikko tarkoittaa sitä oletusveroprosenttia jolla matkakulu laskutetaan asiakkaalta. Oston ALVtarkoittaa kulun todellista veroprosenttia, kilometrkorvauksella se on aina 0%, koska se on työntekijälle veroton.

kilometrit.PNG

Oma matkakulunsa kannattaa tehdä eri hintaisille kilometrikorvauksilla, esimerkiksi "kilometrikorvaus, oma auto", "kilometrikorvaus, 1 lisämatkustaja" jne. Tällä tavalla työntekijälle ja työlle kirjautuu aina oikea kulusumma.

5. b) Lisää uusi päiväraha antamalla sille kuvaava Nimi. Valitse kategoriaksiPäiväraha. Kulun summaksi määritetään matkakulun korvaus. ALV -valikko tarkoittaa sitä oletusveroprosenttia jolla matkakulu laskutetaan asiakkaalta. Oston ALV tarkoittaa kulun todellista veroprosenttia, päivärahalla se on aina 0%, koska se on työntekijälle veroton.