peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Muutoksia Maventa integraatioon

tekijä Juha Kaksonen

Tulemme tekemään muutoksia liittyen Maventa-integraatioon. Alustavasti muutokset tulevat 17. toukokuuta julkaistavaan tuotepäivitykseen. Julkaisun jälkeen kaikki Severasta Maventaan lähetetyt laskut hyödyntävät Finvoice 1.3 standardia.

Yritystiedot

Tällä hetkellä yrityksen omat verkkolaskutustiedot on määritetty yrityksen omalle asiakaskortille. Tuotepäivityksen jälkeen tiedot on myös mahdollista syöttää Työkalut - Asetukset - Yritystiedot alta.

Verkkolaskutiedot_Oma.JPG

Yritystiedot-näkymässä näkyy uutena kenttänä Kotipaikka. Aikaisemmin Severa määritti pääkonttoriksi lähettäjän määrittämän Kaupungin. Lisäsimme uuden kentän, koska yrityksen pääkonttorin sijainti ei välttämättä ole sama kuin yrityksen sijainti. Oletuksena Kotipaikka määritetään yritystiedoissa oleva Kaupunki tieto, mutta käyttäjä voi muuttaa sen haluamakseen.

Huomaathan, että tämä muutos vaikuttaa kaikkiin integraatioihin, joissa lähetysmuotona käytetään Finvoicea.

Sähköinen laskutus

Tällä hetkellä laskuja on mahdollista lähettää sähköisesti Maventaan silloin, kun asiakkaalle on määritetty Severassa verkkolaskuosoite. Muutoksen jälkeen Severaan ei ole enää pakko antaa asiakkaan verkkolaskuosoitetta. Tällöin Maventa tarkastaa asiakkaan verkkolaskuosoiteen Tiekestä ja tietojen löytyessä käyttää niitä laskun lähetykseen. Jos verkkolaskuosoite on annettu Severassa, Maventa käyttää niitä laskujen lähetykseen.

Sähköpostilähetys

Uutena ominaisuutena Severan laskuja on mahdollista lähettää sähköpostilla laskutusasiakkaan yhteyshenkilölle, jonka ei ole mahdollista ottaa laskuja vastaan verkkolaskuna. Tällöin lasku lähetetään sähköpostin liitteenä PDF-muodossa laskutuksen yhteyshenkilölle määritettyyn sähköpostiosoitteeseen. Toimiakseen asetus Laskujen lähetys sähköpostilla -> Kyllä on oltava valittuna Työkalut - Tiedonsiirto - Asetukset osiosta.

Huomaathan, että muutos koskee vain tuotepäivityksen jälkeen luotuja laskuja. Julkaisua ennen tehtyjä laskuja ei ole mahdollista lähettää sähköpostilla!

Tulostuspalvelu

Tulostuspalvelu lähettää laskut vastaanottajalle paperisena, jos asiakkaan ei ole mahdollista ottaa laskuja vastaan verkkolaskuna tai sähköpostilla.

Virheloki

Tuotepäivityksen myötä Severaan on lisätty virheloki. Virhelokin avulla käyttäjän on mahdollista nähdä mikä tieto tai kenttä laskulla aiheuttaa virheen. Se löytyy Työkalut - Tiedonsiirto - Maventa valikon alta. Virhelokiin kirjautuvat ilmoitukset ovat Finvoice-standardin mukaisia englanninkielisiä ilmoituksia.

Virheloki.JPG

Esimerkiksi ylläolevassa virheen laskulla 5002 on aiheuttanut BuyerTownName ja BuyerPostCodeIdentifier -kenttien puutteellinen tieto. Kyseiset kentät ovat Severan laskulla Kaupunki ja Postinumero.

Finvoice 1.3 standardin myötä Severan laskun mukana on mahdollista siirtää enemmän kenttiä. Alla on listattuna laskukenttiin tapahtuvat muutokset/lisäykset:

Kenttä Severan laskullaFinvoice aineiston kenttäLisätietoja
Asiakkaan VAT-numero

Vat numero: BuyerPartyDetails > BuyerOrganisationTaxCode

Organisaation numero: BuyerPartyDetails > BuyerPartyIdentifier

Integraatio muuttaa VAT-numeron organisaationumeroksi ja toisinpäin. Molemmat tiedot otetaan Finvoice aineistoon.
ViitteenneInvoiceDetails > BuyerReferenceIdentifier
Viivästyskorko prosenttiPaymentOverDueFineDetails > PaymentOverDueFinePercent
LaskutusyhteyshenkilöSellerContactPersonName
MuistiinpanotInvoiceFreeTextInvoiceFreeText kenttään lasketaan yhteen kaikki kentät, jotka käyttävät vapaata tekstikenttää.

Laskurivin määrä

InvoiceRow > DeliveredQuantity

ja

InvoiceRow > OrderedQuantity

Laskurivin kuvausInvoiceRow > ArticleNameJos kuvaus on yli 100 merkkiä, loppuosa kuvauksesta määritetään InvoiceRow > RowFreeText kenttään.
Laskurivin yksikköhintaInvoiceRow > UnitPriceAmount
Laskurivin yksikköInvoiceRow >  QuantityUnitCode
Laskurivin veroton summaInvoiceRow > RowVatExcludedAmount
Laskurivin veron osuusInvoiceRow > RowVatAmount
Laskurivin ALV-prosenttiInvoiceRow > RowVatRatePercent
Laskurivin työnumeroProjectReferenceIdentifier
Laskun veroton loppusumma

InvoiceDetails > InvoiceTotalVatExcludedAmount

ja

InvoiceDetails > VatSpecificationDetails > VatBaseAmount

Laskun veron osuus loppusummastaInvoiceDetails > VatSpecificationDetails > VatRateAmount