peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Severan sisäänkirjautuminen muuttuu 10.12.2017. Käyttöön tulee Visma-tunnus.

tekijä Juha Kaksonen

Joulukuun tuotepäivityksessä 10.12.2017 tehdään muutoksia Severan sisäänkirjautumiseen ja käyttöön tulee Visma-tunnus.

Miksi muutos tehdään?

Muutoksen päätarkoituksena on parantaa Severan tietoturvaa mm. vahvistamalla salasanakäytäntöä. Visma tunnuksen avulla käyttäjä voi myös kirjautua eri Visma-tuotteisiin käyttäen samaa tunnusta. Lisäksi tämä helpottaa kirjautumista Severaan, jos käyttäjällä on sama sähköpostiosoite käytössä useammassa Severa-ympäristössä.

Päivityksen jälkeen käyttäjän on mahdollista kirjautua Severaan käyttäen myös Google-tunnuksia. Edellytyksenä on, että Severassa ja Googlessa on käytössä sama sähköpostiosoite.

Mikä muuttuu?

Sisäänkirjautumissivun https://secure.severa.com ulkoasu päivittyy Visma tunnuksen mukaiseksi. Uuden käyttöliittymän kirjautumissivu on jo päivitetty. Käyttäjän tulee ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä päivittää salasana, mikäli se ei vastaa uusia salasanavaatimuksia. Samalla järjestelmä mahdollistaa henkilötietojen ja profiilikuvan päivittämisen.

Päivityksen jälkeen salasanan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Salasana on vähintään 8 merkkiä pitkä.
 • Salasanan tulee sisältää vähintään yksi iso kirjain.
 • Salasanan tulee sisältää vähintään yksi pieni kirjain.
 • Salasanan tulee sisältää vähintään yksi numero.
 • Salasanassa tulee olla vähintään yksi erikoismerkki.

Sähköpostiosoitteen muuttaminen tapahtuu jatkossa valitsemalla: Työkalut > Henkilötiedot > Vaihda sähköpostiosoite  TAI Työkalut > Käyttäjienhallinta > valittu käyttäjä > Vaihda sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen vaihtaminen vahvistetaan syöttämällä salasana. Huomaathan, että sähköpostiosoitteeksi ei ole mahdollista vaihtaa osoitetta, joka on jo liitetty Visma tunnukseen.

Salasanan vaihtaminen onnistuu edelleen painamalla kirjautumissivun “Unohditko salasanasi?”-painiketta tai käyttäjien hallinnasta pääkäyttäjäoikeuksilla. Erillistä kertakäyttösalasanaviestiä ei kuitenkaan enää lähetetä. Käyttäjälle lähtee viesti, jossa häntä pyydetään vaihtamaan salasana itse Visma tunnukselle.

Miten kirjautuminen onnistuu muutoksen jälkeen?

Sisäänkirjautumisen vaiheet riippuvat siitä, onko Visma tunnus ollut aiemmin käytössä.

Vaihtoehto 1: Olemassaoleva käyttäjä, jolla Visma tunnus on jo käytössä. Tässä vaihtoehdossa käyttäjä ei voi enää kirjautua Severaan käyttäen Severan käyttäjätunnusta ja salasanaa vaan kirjautuminen antaa virheilmoituksen "Sähköpostiosoitetta tai salasanaa ei tunnistettu". Tällöin käyttäjän tulee kirjautua Severaan käyttäen Visma tunnusta.

Kun käyttäjä kirjautuu Visma tunnuksella:

 • Käyttäjää pyydetään valitsemaan yritys, jos tunnus on käytössä useammassa yrityksessä.
 • Tämän jälkeen pyydetään tarkistamaan henkilökohtaiset tiedot ja tarpeen mukaan päivittämään/lisäämään puuttuvat tiedot.
 • Käyttäjää pyydetään päivittämään profiilikuva.

Vaihtoehto 2: Olemassaoleva käyttäjä kirjautuu Severan käyttäjätunnuksella ja salasanalla, joka täyttää uudet salasanavaatimukset. Tässä vaihtoehdossa käyttäjällä ei ole vielä Visma tunnuksia.

 • Käyttäjää pyydetään valitsemaa yritys, jos tunnus on käytössä useammassa yrityksessä.
 • Tämän jälkeen pyydetään tarkistamaan henkilökohtaiset tiedot ja tarpeen mukaan päivittämään/lisäämään puuttuvat tiedot.
 • Käyttäjää pyydetään päivittämään profiilikuva.

Vaihtoehto 3: Olemassaoleva käyttäjä kirjautuu Severan käyttäjätunnuksella ja salasanalla, joka ei täytä uusia salasanavaatimuksia. Tässä vaihtoehdossa käyttäjällä ei ole vielä Visma tunnuksia.

 • Käyttäjää pyydetään päivittämään salasana vastaamaan uusia salasanavaatimuksia
 • Käyttäjää pyydetään valitsemaa yritys, jos tunnus on käytössä useammassa yrityksessä.
 • Tämän jälkeen pyydetään tarkistamaan henkilökohtaiset tiedot ja tarpeen mukaan päivittämään/lisäämään puuttuvat tiedot.
 • Käyttäjää pyydetään päivittämään profiilikuva.

Kirjautumisnäkymässä listautuu kaikki Severa-ympäristöt, joihin käyttäjällä on oikeudet samalla sähköpostiosoitteella. Ympäristöt on jaoteltu neljään eri kategoriaan: maksulliset, ilmaiset, koekäytössä sekä koekäyttö päättynyt.

Käyttäjätietojen päivittäminen jälkikäteen?

Visma-tunnus sisältää käyttäjän tiedoista sähköpostiosoitteen, salasanan, nimen, puhelinnumeron, maan sekä kielen. Kun käyttäjä päivittää kyseisiä tietoja esim. Severassa, tiedot päivittyvät Visma tunnukseen ja muihin tätä käyttäviin sovelluksiin. Samat käyttäjätiedot päivittyvät myös kaikkiin Severa -ympäristöihin, joissa sama sähköpostiosoite on käytössä.