peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Uudistuksia Severa-ProCountor-rajapinnassa 22.11.2016

tekijä Laura Lagus-Tiira

Marraskuun tuotepäivityksessä 22.11.2016 tehdään muutoksia ProCountor-rajapintaan.

Dimensiointi

Rajapinnassa on tähän asti siirtynyt projektidimensiona vain työnumero. Tuotepäivityksen jälkeen projektidimension nimi muodostetaan työnumerosta ja työn nimestä. Päivitämme olemassaolevat dimensiotiedot yhteistyössä ProCountorin kanssa, joten muutos ei vaadi teiltä toimenpiteitä.

Jatkossa voitte valita, haluatteko siirtää sekä matkalaskurivin että laskurivin mukana Yksikkö-tiedon dimensiona ProCountoriin. Jos yrityksellänne on kustannuspaikat käytössä Severassa (vaatii maksullisen Visma Severa API -lisäosan), myös Kustannuspaikka-tieto on mahdollista siirtää dimensiona ProCountoriin.

myyntilasku_asetus.jpgmatkalasku_asetus.jpg

Huomioikaa, että jos uudet dimensiot otetaan käyttöön, ne tulee lisätä myös ProCountorin asetuksiin ennen ensimmäistä tiedonsiirtoa!

Myyntilaskut

Myyntilaskun toimitus sähköpostiin

Tuotepäivityksen jälkeen myyntilaskut on mahdollista toimittaa asiakkaalle myös sähköpostitse. Laskujen lähetys sähköpostiin tulee erikseen ottaa käyttöön Severan tiedonsiirtoasetuksissa.

 1. Valitse Työkalut > Tiedonsiirto > ProCountoremail_pc.jpg
 2. ​Siirry Asetukset-välilehdelle
 3. Valitse haluamasi asetus "Lähetä laskut sähköpostiin" -alasvetovalikosta

Myyntilaskun liitteet

Rajapinnassa on tähän asti siirtynyt laskun liitteenä vain laskun erittelysivu. Tuotepäivityksen jälkeen voitte valita siirretäänkö Severasta ProCountoriin laskun mukana laskun erittelysivu vai kaikki liitteet (lasku PDF). Voitte myös estää liitteiden siirtymisen kokonaan.

 1. Valitse Työkalut > Tiedonsiirto > ProCountorlasku_liite.jpg
 2. ​Siirry Asetukset-välilehdelle
 3. Valitse haluamasi asetus "Lähetä laskun PDF ProCountoriin" -alasvetovalikosta.
  HUOM! Jos haluat jatkossakin siirtää vain laskun erittely-sivun, älä muuta asetusta!
  • Kyllä: Lasku siirretään kokonaisuudessaan PDF-tiedostona ProCountoriin
  • Ei: Mitään liitteitä ei siirretä ProCountoriin (laskun PDF-liite ja laskun erittely)

Myyntilaskun kenttien maksimipituudet

Tuotepäivityksen yhteydessä myyntilaskun kenttien maksimipituudet päivitetään vastaamaan ProCountorin maksimipituuksia. Esimerkiksi asiakkaan nimi ja osoite-kenttiin mahtuu jatkossa 80 merkkiä.

Matkalaskut

Aiemmin rajapinnassa siirtyi matkalaskun summat verottomina, joka saattoi näkyä pyöristyseroina ProCountorissa. Muutoksen jälkeen summat viedään verollisina pyöristyserojen välttämiseksi.

Tämän lisäksi jatkossa työntekijän tiedot päivittyvät ProCountoriin matkalaskun siirron yhteydessä.

Ostolaskut

Eri valuutoissa olevat ostolaskut tuodaan Severaan jatkossa yrityksen omassa valuutassa. Näin korjataan summissa esiintyneet valuuttavirheet. Uudistamme samalla myös ostolaskurivin kuvaus-kenttää ja jatkossa kuvauksen lisäksi rivillä näytetään myös toimittajan nimi.

Ostolaskujen sisäänlukua optimoidaan tuotepäivityksen yhteydessä merkittävästi, jotta aikaviive-virheitä ei enää tapahtuisi.