Visma Sign partnerit
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kumppanilaskutus

Harri Koponen1

Edellytykset kumppanilaskutukselle

Kumppanin tulee olla rekisteröitynyt Visma Sign –palveluun sekä pyytänyt oma affiliate-koodinsa kumppanituelta. Tämän  kumppanin yksilöllisen koodin perusteella tunnistetaan kumppanin asiakkaat ja myyntipalkkio voidaan kohdistaa kumppanille. Myös Visma Sign Forms-tapahtumat kerryttävät kumppanin myyntipalkkiota.
Kumppanin tulee huolehtia siitä, että:

  • kumppanin asiakas käyttää affiliate-koodia rekisteröityessään Sign-allekirjoituspalveluun
  • tai kumppani käyttää affiliate-koodia luodessaan Partner API:n kautta uusia Sign-käyttäjätilejä
  • tai kumppani käyttää affiliate-koodia tehdessään Sign-tapahtumia ohjelmointirajapinnan kautta asiakkaan puolesta
  • jotta Forms-tapahtumat kertyvät myyntipalkkioihin, asiakkaan tulee käyttää affiliate-koodia rekisteröityessään tai kumppani käyttää koodia luodessaan Sign tilin Partner API:n kautta

Kumppanin viipymättä ilmoitettava, mikäli kumppanilaskutuksesta puuttuu asiakasorganisaatioita. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi, että mikä asiakasorganisaatio puuttuu ja miksi kumppani katsoo sen kuuluvan oman kumppanilaskutuksensa piiriin. Kumppanin tulee huomioida, että asiakkuus voi olla jaettu usean kumppanin kesken, esim. tilanteessa, jossa asiakas käyttää Sign-palvelua usean kumppanisovelluksen kautta rinnakkain. Samoin usean kumppanin kohdistettua myynninedistämistoimenpiteitä mahdolliseen asiakkaaseen, joka ei käytä kumppanin sovellusta, niin Visma Solutions ratkaisee näissä tapauksissa asiakkuuden mahdollisen kuulumisen kumppaneille.

Asiakkaiden kuuluminen kumppanin laskutettaviin tarkastetaan vuosittain. Oikeus kumppanuuslaskutukseen päättyy, mikäli asiakas on lakannut käyttämästä kumppanin sovelluksia, tai kumppanin ja asiakkaan asiakassuhde on päättynyt.

Kumppanilaskun toimitus ja sisältö

Jälleenmyyntimallissa Visma laskuttaa kumppania vain kumppanin omasta käytöstä, tavanomaisen asiakaslaskutuksen tapaan. Toteuttaja- ja ohjelmistokumppaneille toimitetaan lasku kumppanin omasta ja asiakkaiden käytöstä, kumppanilasku tai toiselta nimeltään tukkulasku.

Kumppanilasku perustuu kumppanin omaan sekä kumppanin asiakkaiden allekirjoitustapahtumiin ja tekstiviestikutsu viesteihin. Lasku on nettomääräinen, eli voimassa olevasta Visma Sign -hinnoittelusta on vähennetty kumppanin tulonjako-osuus.

Jälleenmyyjämallissa Visma toimittaa kvartaaleittain tapahtumamäärät kumppanin asiakkaittain. Tapahtumamäärien perusteella jälleenmyyjäkumppani on oikeutettu erikseen maksettavaan myyntipalkkioon.

Lasku toimitetaan kumppanin Sign-palveluun rekisteröityessään ilmoittamaan laskutusosoitteeseen. Muutokset osoitteessa tulee ilmoittaa tuki.sign@visma.com.

Tapahtumaerittely ja asiakaslaskutus

Kuukausittain laskutuksen yhteydessä ajetaan tapahtumaerittely, joka sisältää kumppanin omat tapahtumamäärät sekä kaikkien kumppanin affiliate-koodia käyttäneiden asiakasorganisaatioiden tapahtumamäärät asiakkaittain.

Kumppani laskuttaa asiakkaitaan haluamallaan tavalla. Asiakkaiden tapahtumamäärä tulee kuitenkin saattaa heidän tietoon laskulla tai muulla tavoin, jotta niillä on edellytykset tarkastaa kumppanin laskut.

Laskutuksen tuki

Laskutukseen liittyvissä kysymyksissä ja muutospyynnöissä laita viestiä tuki.sign@visma.com.