peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

ALV-ilmoittaminen muuttuu varmennepohjaiseksi 17.10.2019 päivityksessä

tekijä Inka Karlsson

17.10.2019 illalla tehtävässä päivityksessä ALV-ilmoittaminen muuttuu varmennepohjaiseksi. Mikäli yritys on kytketty Tulorekisterin varmenteeseen Fivaldissa, lähtevät ALV-ilmoitukset samaa varmennetta käyttäen automaattisesti verottajalle lähetysvaiheessa ilman erillistä tunnistautumista. Ne yritykset, jotka eivät ole kytketty Tulorekisterin varmenteeseen, nousevat lähetysvaiheessa erilliseen ikkunaan listaukseksi ja nämä ilmoitukset voidaan edelleen lähettää Verottajalle tuttuun tapaan KATSO-tunnuksilla kirjautumalla.

 

KATSO-tunnistautuminen toimii siirtymäjan Fivaldista lähetettäville ALV-ilmoituksille kuten tähänkin asti.

Mikäli tilitoimistolla on jo Tulorekisterin varmenne ja asiakasyritystä ei ole kytketty varmenteelle (esim. tilanne, että asiakasyrityksen osalta tilitoimiston toimesta ilmoitetaan vain ALV:t), voidaan yritys kytkeä varmenteelle FivaldiWebin puolella.

 

Mikäli tilitoimistolla ei ole vielä Tuloreksiterin varmennetta lainkaan, tulee varmenne tilata siirtymäajan puitteissa Verottajalta ja kytkeä yritykset varmenteeseen siihen tarkoitetulla toiminnallisuudella FivaldiWebin puolella.

 

Muutos koskee myös ALV-yhteenvetoilmoitusten lähettämistä.

 

Lisätietoa löytyy Katso tunnistautumisen muutos –dokumentista, joka löytyy täältä.

Kausiveroilmoituksen käsikirjaa on myös päivitetty em. muutosten osalta. Käsikirjaan pääset täältä.

 

2 Kommentit
juhamer
CONTRIBUTOR **
tekijä juhamer

Minulla on asiakkaita, jotka eivät ole pystyneet valtuuttamaan meitä suomi.fi valtuuksien kautta, koska valtuuttaminen ei toimi yrityksillä, joilla on kaksi nimenkirjoittajaa. Tulorekisteri-ilmoitukset ovat lähteneet ihan oikein, ja nyt lähti myös alv-ilmoituskin varmenteen perusteella.. Mielenkiinnosta kyselen, miten valtuuksien tarkistaminen ja valtuutus jatkossa tapahtuvat, eli voidaanko ilmoitukset lähettää kun katso-valtuutukset päättyvät, vaikka suomi.fi valtuuksia ei tehtäisikään?

Eli voidaanko pelkän varmenteen avulla lähettää ilmoituksia jatkossa, ainoastaan emme pystyisi kirjatumaan omaverotilille, tai tulorekisteriin, mikäli suomi.fi valtuuksia ei ole tehty.

 

tekijä Inka Karlsson
Suomi.fi -valtuutuksella ja tunnuksilla kirjaudutaan Verottajan asiointipalveluun (esim. Tulorekisterin asiointipalvelu ja OmaVero). Niitä ei tarvita Fivaldissa varmenteen välityksellä lähetettävien ilmoitusten lähetyksessä, eli varmenne itsessään riittää ilmoitusten lähettämiseen sekä Tulorekisteriin, että nyt myös rajapinnan kautta Ilmoittimelle (esimerkiksi Fivaldista lähetettävät ALV-ilmoitukset).
 
Verottajan asiointipalvelun käytön tulevaisuudesta sekä KATSO -tunnistautumisen lopettamisesta suosittelemme seuraaamaan Verottajan tiedottamista asiaan liittyen.