peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Hitautta Netvisorin ja Nordean välisessä maksuliikenteessä

Laura Sainio

Hyvät asiakkaamme,

 

Netvisorin ja Nordean välisessä maksuliikenteessä on havaittu ruuhka-aikoina haasteita maksujen toimittamisessa pankkiin maksupäivän aikana.

 

Netvisor on pyrkinyt vähentämään maksujen hitauden vaikutuksia asiakkaisiin priorisoimalla mm. palkka-aineistot siirroissa ennen muita maksuaineistoja. Ongelman juurisyy pyritään paikallistamaan mahdollisimman nopeasti, ja Nordea tekee tarvittavat muutokset ongelman korjaamiseksi, jotta hitautta aineistojen eteenpäin menossa ei jatkossa esiintyisi. Siihen asti, kunnes ongelma on korjattu, ostolaskun maksun tai tilisiirron läpimenoaika voi joissakin tilanteissa kestää useampia tunteja.

 

Toivomme yhteisten asiakkaidemme toistaiseksi lähettävän maksunsa pankkiin viimeistään eräpäivän aamuna, tai mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä päivänä. Näin voimme varmistaa, että maksuaineistot siirtyvät aikataulussa eteenpäin.

 

Pahoittelemme hitausongelmia ja niiden vaikutuksia asiakkaisiimme. Teemme yhdessä Nordean kanssa kaikkemme, jotta tilanne saadaan nopeasti ratkaistua.

 

Terveisin,


Laura Sainio / Netvisor tuotekehitys

Nordea Maksuliikeneuvonta