peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

KORJATTU: Käyttökatkos la 3.11 klo 8:00 alkaen. Visma Fivaldin palvelinympäristön siirto

tekijä Jussi Ranta-Muotio (Päivitetty ‎03-11-2018 18:02 tekijä Jussi Ranta-Muotio VISMA )

Visma Fivaldin palvelinympäristön suorituskykyä ja tietoturvaa parannetaan

 

Visma Fivaldin käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti. Taataksemme hyvän palvelutason, tulemme tänä syksynä uudistamaan palvelinympäristön kokonaisuudessaan. Muutos ei vaadi käyttäjiltä toimenpiteitä.

 

Visma Fivaldin sovellus- ja tietokantapalvelimet siirretään Visman omaan, tietoturvasertifioituun (mm. ISO27001 ja ISO 9001) palvelinsaliin Norjaan (Oslo). Uusi palvelinympäristö tarjoaa entistä saumattomamman sovelluksen käytön sekä suorituskyvyn huomattavan paranemisen. Ympäristö on fyysisesti kahdennettu kahteen erilliseen konesaliin, mikä takaa toimintavarmuuden ja luotettavuuden myös poikkeustilanteissa.

 

Samaan aikaan Visma Fivaldin sovellusarkkitehtuuria uudistetaan ja toimintoja siirretään modernille teknologialle hyödyntäen Micro services -arkkitehtuuria. Sovellusarkkitehtuurin päivittäminen mahdollistaa jatkossa sovelluksen osittaisen hajauttamisen modernin pilvialustan (Amazon Web Services AWS) päälle, mikä takaa korkean vikasietoisuuden sekä vähentää käyttökatkoja esimerkiksi päivitysten yhteydessä.

 

Visma Fivaldin palvelimien siirtyminen uuteen palvelinympäristöön ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Operaatio tehdään marraskuussa ensimmäisenä viikonloppuna niin, että palveluiden käyttökatko alkaa lauantaina klo 08.00 ja päättyy sunnuntaiaamuun mennessä. Ajankohta käyttökatkolle on lauantai 3.11.2018 klo 08:00. 

 

Visma on sitoutunut toimimaan avoimesti ja vastuullisesti. Lisätietoja Visma Fivaldin palvelimista ja tietoturvasta voit jatkossa lukea täältä: https://www.visma.com/trust-centre/transparency-main/smb/ (tiedot julkaistaan palvelinsiirron yhteydessä)

 

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia palvelinsiirtoon liittyen:

 

Saako kirjanpitomateriaalia säilyttää Suomen ulkopuolella?

Kyllä saa. Kirjanpitolain mukaan tilinpäätös, kirjanpidot, tositteet ja muu kirjanpitoaineisto on säilytettävä huolellisesti siten, että niiden tarkastelu Suomesta käsin on mahdollista viranomaiselle ja tilintarkastajalle ilman aiheetonta viivettä. Pilvipalveluna Visma Fivaldi on jatkossakin yhtälailla saavutettavissa Suomesta.

 

Saako henkilötietoja säilyttää Suomen/EU:n ulkopuolella?

Kyllä saa. Norja kuuluu Euroopan talousalueeseen (ETA) ja täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

 

Edellyttääkö siirto toimenpiteitä asiakkailta/käyttäjiltä?

Siirto aiheuttaa viikonlopulle ajoittuvan käyttökatkon palvelussa, mutta ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

2 Kommentit
tekijä Jussi Ranta-Muotio

Palvelu on nyt suljettu käyttäjiltä toimenpiteitä varten

tekijä Jussi Ranta-Muotio

Siirto on nyt suoritettu onnistuneesti ja palvelu avattu käyttäjille uudesta palvelinympäristöstä