peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

*KORJATTU* Virhe palkkojen vuosi-ilmoitusrivin Tila-tiedossa

Minna Seistilä

Palkkojen vuosi-ilmoitusrivien Tila-tiedossa on huomattu virhe, joka voi estää ilmoitusrivin lähettämisen. Tämä koskee vain sellaisia palkansaajia, joille on maksettu palkkaa kahdella eri suorituslajilla. Jos samalla palkansaajalla on ilmoitettavaa kahdella eri suorituslajilla eli palkansaajalle muodostuu kaksi ilmoitusriviä, jää jälkimmäisen ilmoitusrivin tilaksi Ei ilmoitettavaa, vaikka palkkatiedot näkyvät rivillä oikein. Ei ilmoitettavaa-tila estää ilmoituksen lähettämisen.

Virhe ei vaikuta muiden ilmoitusrivien lähettämiseen. Muodostetulla vuosi-ilmoituksella ilmoitusrivi, jonka tilana on Lähettämätön, voidaan lähettää verottajalle normaalisti. Myös jo lähetetyt palkkatiedot ovat menneet verottajalle oikein, kun rivin tilaksi on päivittynyt Lähetetty. Virhe koskee vain sellaisia ilmoitusrivejä, jonka tilana näkyy Ei ilmoitettavaa, vaikka ilmoitukselle on muodostunut palkkatietoja.

Virhe tullaan korjaamaan tämän viikon viikkopäivityksessä, torstaina 22.12.2016 iltapäivällä.

Pahoittelemme virheestä johtuvaa haittaa.

----

Päivitys 22.12.2016 klo 17.23

Korjauspäivitys tähän ongelmaan on nyt julkaistu.

1 Kommentti

Jos olet muodostanut palkkojen vuosi-ilmoitustietoja ajalla 15.12.-22.12.2016, niin tarkasta ettei tilavirheen vuoksi ole ilmoitusrivejä jotka jäävät lähettämättä verottajalle. Ohjelmistovirheen korjaaminen ei muuta "Ei ilmoitettavaa" -tilaan jääneitä ilmoitusrivejä automaattisesti oikeaan tilaan, vaan käyttäjän tulee itse päivittää tilanne muodostamalla vuosi-ilmoitus uudelleen.

Virheellinen tila koski ilmoitusrivejä, joille ansiot ovat päivittyneet, mutta tilaksi on jäänyt "Ei ilmoitettavaa". Kyseinen tila estää ilmoitusrivin lähettämisen verottajalle.

Ei ilmoitettavaa.jpg

Saat päivittettyä rivien tilat painamalla "Muodosta vuosi-ilmoitus palkanlaskennan tietojen pohjalta" -painiketta. Toiminto päivittää tiedot vain sellaisille riveille, joiden tilana on "Lähettämätön" tai "Ei ilmoitettavaa". Tilassa "Lähetetty" tai "Merkitty lähetetyksi" olevien rivien tietoihin ei tule muutoksia. Jos ilmoitusrivillä on arvoja, joita ei ole vielä ilmoitettu verottajalle, näiden tilaksi päivittyy uudelleen muodostamisessa "Lähettämätön".

Lähettämätön.jpg

Näin on helppo tarkastaa onko kaikki ilmoitusrivit lähetetty ja lähettää vielä puuttuvat tiedot.

Ohjeet vuosi-ilmoitusten tekemiseen löydät tukisivuiltamme.