peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kausiveroilmoitus -sovellukseen tehdyt muutokset ja ohjeistus ilmoittamiseen ja ostolaskun luontiin

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎24-05-2019 11:38 tekijä Petri Kiukkonen VISMA )

Kausiveroilmoitus -sovellukseen on tehty muutoksia liittyen ilmotusten tekemiseen ja ostolaskun luomiseen ALV- ja työnantajasuorituksista Kausiveroilmoitus-sovelluksesta. 

 

Kausiveroilmoituksen perustietojen valinta ”Kausiveroilmoitukselle tulevat palkat” vaikuttaa myös Tulorekisterin erillisilmoitukselle nouseviin tietoihin. Jos on valittu ”Maksetut palkat”, nousevat erillisilmoitukselle sotu-maksut vain maksetuksi merkityistä palkkalaskelmista. 

 

Ohjeistus löytyy tämän tiedotteen liitteistä. 

 

Huom! Koska olemme saaneet tietoomme, että jotkut asiakkaat eivät ole vielä saaneet kaikkia palkkatietoilmoituksiaan hyväksytyksi, olemme mahdollistaneet väliaikaisena ratkaisuna kausiveroraportin ajon ja ostolaskun luonnin myös niiden palkkatietoilmoitusten osalta, joita ei ole vielä hyväksytty. Tämä onnistuu valitsemalla kausiveroilmoituksen perustiedoista Kausiveroilmoitukselle tulevat palkat -kohdasta valinta ”Maksetut ja ei maksetut palkat” siinä vaiheessa, kun halutaan tulostaa kausiveroraportti tai ajaa ostolaskut kierrätykseen. Asiakkaan vastuulle jää varmistaa, että hyväksymättömissä ennakonpidätys- ja lähdeverotiedot ovat oikein.

 

Tätä erillistä ohjetta ei päivitetä uusien toiminnallisuusmuutosten myötä. Ajantasainen Visma Fivaldin Kausiveroilmoitus-käsikirja löytyy täältä.

9 Kommentit
Jarno Munther
CONTRIBUTOR **
tekijä Jarno Munther

Hei,

 

Näyttäisi siltä, että mikäli kausiveroilmoituksella on palautettavaa alvia, niin ilmoituksesta ei saa muodostettua ostolaskua vaikka työnantajasuoritukset huomioituna kausiveroilmoituksella olisikin maksettavaa. Ostolaskua luodessa järjestelmä ilmoittaa virheestä maksutila sarakkeeseen viestillä "Miinuslasku!!!"

Anu Bagge
CONTRIBUTOR *
tekijä Anu Bagge

Muutama kysymys aiheeseen liittyen. Onko tämä viimeinen ohjeistus kausiveroilmoituksen luonnista ja maksusta tällä erää? Ja Onko mahdollista luoda erikseen lasku työantajasuorituksista ja arvonlisäverosta jatkossa?

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Jarno.:

Miinuslaskua ei pysty muodostamaan, mutta jos loppusumma jää positiiviseksi, niin pitäisi kyllä pystyä tekemään ostolasku. Lähetätkö meille tukipyynnön tästä osoitteeseen sovellustuki@visma.com kuvaruutuineen, niin tutkimme tilannetta tarkemmin.

 

Anu:

Toistaiseksi tämä on viimeisin ohjeistus Kausiveroilmoituksen luonnista ja maksusta tällä hetkellä. 

Jos ilmoitettavaa ei ole kuin toisella puolella (ALV tai TAS), niin onnistuu, mutta muussa tapauksessa ohjelma muodostaa näistä yhdessä yhden laskun kierrätykseen. 

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Eipä näytä edelleenkään vievän ostolaskun kierrätykseen kuin pelkän alv:n vaikka kausiveroilmoituksella näkyy maksettavana molemmat??

tekijä Inka Karlsson

Hei Anjalaulainen! 

Jos sinulla on ongelmia ostolaskun luonnissa Kausiveroilmoitus -sovelluksesta, avaathan meille tästä uuden tukipyynnön lähettämällä viestin osoitteeseen sovellustuki@visma.com kuvaruutukopioineen (kausiveroilmoitus -sovelluksen perustiedoista, muodostuneesta laskusta Ostolaskujen kierrätyksestä sekä kausiveroilmoitus -raportti).

 

Visma Community ei tosiaan ole tukikanava, vaan meidän tiedotuskanava, sekä paikka jossa tarjoamme mahdollisuuden asiakkaillemme keskustella ajankohtaisista aiheista yleisesti ennenkaikkea toistenne kanssa 🙂 

 

Toivottavasti asia ratkeaakin siis tukipyynnön kautta! 

 

Mukavaa päivän jatkoa!

Jarno Munther
CONTRIBUTOR **
tekijä Jarno Munther

Hei!

 

Itselläni oli sama ongelma kuin anjalaulaisella, mutta ongelma johtui siitä, että tulorekisteri-ilmoituksen tiedoissa oli virhe ja ilmoitus ei ollut lähtenyt. Samasta syystä erillisilmoitus ei lähtenyt ja tällöin TAS-tiedot eivät nouse ostolaskulle. Olisiko sinulla anjalaulainen tämä sama syy, miksi TAS-tiedot ei nouse ostolaskulle?

 

Tuolla ylempänä Inka vastasit kysymykseeni miinuslaskuun liittyen ja siinä oli minulla käynyt juurikin tässä yllä mainitsemani virhe, eli TAS-tiedot eivät tulorekisteri-ilmoituksen virheen takia nousseet laskulle. Siksi siis lasku oli miinuslasku, josta ei ymmärrettävästi muodostu ostolaskua.

 

Onko niin, että ostolaskun pitäisi muodostua vaikka ilmoituksella on vain TAS-tietoja? Esim. tilanteessa, jossa yritys ei ole ALV-velvollinen tai ALV-kausi on pidempi kuin TAS-kausi? Itse en saanut ilmoitusta tällaisessa tilanteessa "teennäisesti lähtemään" ja sen takia ostolaskua ei pystynyt luomaan vaikka TAs-tiedot tulostetussa ilmoituksessa näkyvät sakrakkeessa "Tuloerekisteri (Maksuun)".

 

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei

Palkkatietoilmoitus on kyllä lähtenyt ja hyväksytty normaalisti. Kausiveroilmoitukselle nousee ennakonpidätys ja sotutiedot aivan oikein ja jos tulostat siitä maksutiedot, niissä näkyy molemmat. Muodostin ostolaskun siitä ja huomasin kun olin siirtämässä sitä reskontraan että se tuo maksuun vain arvonlisäveron.

Lähinnä halusin varoittaa muita käyttäjiä että huomaavat asian.

Tarjamo
CONTRIBUTOR **
tekijä Tarjamo

tein asiakkaalle kausiveroilmoituksen 2/2019, aikaisemmin kun oli palkkatiedot ilmoituksella, ilmoitus ei lähtenyt ennenkuin oli palkkatiedot poistettu. Nyt lähetin ilmoituksen ja se lähti verottajalle vaikka siinä näkyi palkkatiedot ( sotut ja ennakot) ... tulorekisteri-ilmoitukset on annettu maaliskuulta... menivätkö palkat nyt toiseen kertaan vai näkyvätkö ne vain ilmoituksella? : työnantajasuoritusten tiedot 3/2019 Vanha TAS ja tulorekisteri (Maksuun)  

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei,

 

Työnantajasuoritustietoja ei lähetä OmaVeroon kausiveroilmoitustietojen mukana, vaikka ne näkyvätkin ilmoituksella. Työnantajasuoritustiedot voidaan lähettää Fivaldista tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella ja erillisilmoituksella.