peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

*** Korjattu*** Osuuspankin Web Services-kanavassa häiriötilanne

Hyvä asiakkaamme,

Osuuspankin Web Services -kanavassa on vikatilanne, joka alkoi 18.1.2017. Tästä johtuen osa Osuuspankin tileiltä tehdyistä maksuista jäävät virheeseen. Vikatilanne on Osuuspankissa korjauksen alla, mutta tarkkaa korjausaikataulua ei vielä ole tiedossa. Päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme Osuuspankista tarkempaa tietoa korjausaikataulusta.

Pahoittelemme vikatilanteen aiheuttamaa haittaa!

------------------------

Päivitys 19.1.2017 klo 12.38:  Osuuspankilta tulleen tiedon mukaan vikatilanne Web Services -kanavassa on saatu korjattua, ja aineistot välittyvät pankkiin normaalisti.

4 Kommentit
CONTRIBUTOR ***

Laitatteko sitten infon, että pitääkö maksut laittaa uudestaan maksuun?

Hei Maiju,

ja kiitos viestistäsi.

Mikäli maksuaineisto on palautunut virheessä "Varmista aineiston tila pankistasi..." tulee asiasta olla ensin yhteydessä pankkiin ja varmistaa heiltä, onko maksuaineisto mennyt onnistuneesti pankin käsittelyyn vai ei. Mikäli maksuaineistoa ei löydy pankista, tulee maksuaineisto lähettää Netvisorista pankkiin uudelleen.

CONTRIBUTOR ***

OPn soitin ja sieltä käskettiin teille ottamaan yhteyttä asiasta. Oletteko tekemässä jotain uutta ajoa noista tilisiirroista vai onko kaikki tosiaan meidän peruttava ja uudelleen laitettava maksuun?

Olivat OPstä tosi ihmeistään tästä asiasta...Eilisestä asti ovat saaneet soittoja asiakkailta, koskien tuota virheilmoittelua.

Hei Maiju,

ja kiitos viestistäsi. Valitettavasti emme pysty lähettämään virheeseen jääneitä aineistoja pankkiin automaattisesti uudelleen, koska emme pysty aukottomasti todentamaan ovatko aineistot menneet pankkiin onnistuneesti vai ei. Tämän vuoksi virheessä "Varmista aineiston tila pankistasi..." palautuneiden maksujen osalta tulee ensin varmistaa pankista löytyykö maksuaineistoa pankin järjestelmästä. Mikäli aineistoa ei löydy pankista, tulee se lähettää Netvisorista maksatukseen uudelleen.

Mukavaa loppuviikon jatkoa!