peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Netvisorin huoltotyöt ja niistä aiheutuneet ongelmat

tekijä Laura Sainio (Päivitetty ‎10-05-2021 10:38 tekijä Laura Sainio VISMA )

Hyvät asiakkaamme, 

 

Olemme tehneet Netvisorin palvelinalustaan useita päivityksiä viime kuukausien aikana. Näistä on tiedotettu etukäteen Communityssa ja Netvisorin kirjautumissivulla. Osa päivityksistä on vaatinut Netvisoriin täydellisen katkoksen, osa on näkynyt asiakkaillemme pieninä katkoksena tai hitautena. 

 

Tämä aika vuodesta on asiakkaidemme kannalta erittäin huono päivityksille, jotka aiheuttavat hitautta tai katkoja. Tilannetta on pahentanut se, että päivityksistä on koitunut asiakkaillemme näkyviä ongelmia myös huoltokatkojen jälkeen - kaikesta testaamisesta ja ennakoinnista huolimatta. 

 

Päivitysten siirtäminen tilinpäätösajan yli ei valitettavasti ole ollut mahdollista. Tehdyt toimenpiteet ovat välttämättömiä joko meidän tai konesalikumppanimme palvelun jatkuvuuden takaamiseksi. Suurin osa kevään päivityksistä on jo tehty, mutta 24.-25.4. Netvisor on kokonaan pois käytöstä lauantai-illasta sunnuntaiaamuun. Lisäksi toukokuussa tulee olemaan viikonloppuun sijoittuva huolto, joka ei kuitenkaan edellytä täyttä palvelukatkoa. 

 

Päivitysten ja niiden jälkipyykin lisäksi meillä on valitettavasti ollut muitakin ongelmia, jotka koskevat osaa asiakkaistamme. Olemme tiedottaneet hetkellisistä häiriöistä, joissa Netvisor on jumiutunut osalla asiakkaista miltei kokonaan. Pahimmillaan nämä tilanteet ovat kestäneet noin tunnin. Häiriöitä on ollut maalis-huhtikuussa yhteensä kuutena päivänä.  Lisäksi näiden yritysten käyttäjät ovat raportoineet hitaudesta silloinkin, kun Netvisorin valvonnassa ei ole näkynyt huomattavia poikkeuksia. 

 

Ongelma rajautuu vain osaan asiakasyrityksistä, ja ratkaisemme sen siirtämällä näiden yritysten tietokannat pois tietokantaklusterilta, jossa ongelmat esiintyvät. Siirrot tapahtuvat toukokuun aikana. Yritysten siirto paikasta toiseen tulee aiheuttamaan hetkellisen katkon yrityksille, joiden tietoja siirretään. Viestimme siirroista Netvisorissa etukäteen ja teemme ne toimistoajan ulkopuolella. 

 

Olemme erittäin pahoillamme näistä ongelmista, jotka ovat haitanneet Netvisorin käyttöä viime kuukausien aikana. Teemme kaikkemme, että saamme tarvittavat päivitys- ja muutostyöt tehtyä mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pienillä häiriöillä.

 

Terveisin,

Laura Sainio / Netvisor tuotekehitys

4 Kommentit
Satu Brofeldt
CONTRIBUTOR ***
tekijä Satu Brofeldt

Kuutena päivänä? Rohkenisin kyllä nyt omalla kokemuksella väittää, että ehkä himpun enemmän on reistaillut ohjelmat kuin kuutena päivänä. Mutta, toivottavasti saatte homman kuntoon ja huomioitte vaikkapa laskutuksessa ohjelman toimimattomuuden 🙂

Mari Tammivirta
CHAMPION *
tekijä Mari Tammivirta

Väittäisin kyllä että ongelmia ohjelmissa on ollut lähes päivittäin.

Ennemminkin niin että ohjelmat ovat TOIMINEET kunnolla tuon 6 päivää

maalis-huhtikuussa   😞

 

 

 

 

Salla Tossavainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Salla Tossavainen

Kallistun myös kyllä tähän, että ennemmin 6 päivänä on toiminut moitteettomasti koko päivän kuin vain 6 päivänä olisi sohlannut. Tälläkin viikolla eilen henkilökuntaa lähti kotiin kesken päivän, kun työnteosta Netvisorilla ei tullut mitään. Samoin alkuviikosta on ollut pitkin päiviä kauheita katkoksia, joko Netvisorin oolessa kokonaan kyykyssä tai ainakin niin, että mitkään raportit eivät aukea, tai raportilta porautuminen esim laskulle kestää aina pari minuuttia. Asiakkaat valittavat, kun myyntilaskujen lähetysprosessit jäävät jumiin jne. 

 

Sormet ristissä, että tänään saisin viimeisen tilinpäätöksen tehtyä. Niiden työstämisestä kun ei ole tullut yhtään mitään tällä viikolla... 

 

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei kaikki!

 

Pahoitteluni epäselvästä viestinnästä! Ilman muuta hitautta ja ongelmia on ollut  useammin kuin kuutena päivänä kahden kuukauden aikana. 

 

Tuo "kuutena päivänä" viittaa näihin jatkuviin ongelmiin, jotka eivät liity päivityksiin tai niiden jälkitilanteisiin. Alla olevassa kappaleessa viitataan päivien 19.3., 24.3., 6.4., 7.4., 19.4. ja 21.4 häiriöihin. Näiden lisäksi hitautta ja katkoksia on aiheuttaneet päivitysten aiheuttamat suunnitellut huoltokatkot ja niiden jälkitilanteet. 

 

Päivitysten ja niiden jälkipyykin lisäksi meillä on valitettavasti ollut muitakin ongelmia, jotka koskevat osaa asiakkaistamme. Olemme tiedottaneet hetkellisistä häiriöistä, joissa Netvisor on jumiutunut osalla asiakkaista miltei kokonaan. Pahimmillaan nämä tilanteet ovat kestäneet noin tunnin. Häiriöitä on ollut maalis-huhtikuussa yhteensä kuutena päivänä.

 

Yllä kuvattujen katkosten lisäksi  olemme havainneet, että samat asiakkaat  kärsivät jatkuvasti totaalikatkoa pienemmistä suorituskykyongelmista:

 

Lisäksi näiden yritysten käyttäjät ovat raportoineet hitaudesta silloinkin, kun Netvisorin valvonnassa ei ole näkynyt huomattavia poikkeuksia.

 

Tämä korjautuu, kun saamme siirrettyä asiakkaat uuteen ympäristöön. Valmistelevat työt ovat käynnissä ja teemme siirrot toukokuun aikana, niin nopeassa aikataulussa kuin se vain on mahdollista. 

 

Terveisin LauraS