peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Nova ja Tulorekisterin tiedossa olevat tilanteet

Allaolevasta linkistä pääset tiedotteeseen jossa ylläpidetään Tulorekisteriin liittyvät yleiset tilanteet joita lähetyksessä voi tulla vastaan:

https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-uutiset/Visma-Nova-ja-Tulorekisteri-ilmoittamiseen-liittyv...

 

Terveisin,

Visma Sovellustuki

43 Kommentit
CONTRIBUTOR *

En onnistu lähettämään tietoja tulorekisteriin. Oranssi painike ei aktivoidu.

CONTRIBUTOR *

Palkanlaskennassa valittaa alkupäivää. kun palkkakauden alkupäivä on 2018 puolella.

Ei kai tosissaan ole tarkoitus että viime vuoden aikana tienattuja ja tänä vuonna maksettuja palkkoja ei voi laskea tällä ohjelmalla???

 

Hei,

 

@Marjaleenasinikka Lähetä-painikkeeseen on julkaistu korjaus 4.1.2019 päivityspaketissa.

 

@Trukki Ehdottomasti 2019 vuonna maksettavia, 2018 vuonna tienattuja, voi ja pitääkin ilmoittaa Tulorekisteriin. Jos et vielä ole avannut, niin avaathan meille tukipyynnön niin tuki voi katsoa tarvittavat lisätiedot teidän ympäristöstä. Vastaavanlainen ilmoitus on toiminut muilla asiakkailla normaalisti.

CONTRIBUTOR **

Hei,

 

Minulla edelleen sama ongelma Novan palkkaohjelmassa; tietojen lähettäminen tulorekisteriin ei onnistu, koska painike ei aktivoidu.

Lisäksi ohjelma herjaa, että AutoReportin asetukset on virheelliset tai niitä ei ole tallennettu. AutoReportissa näkyy kuitenkin tulorekisterin varmenne ja että se on käytössä. Missä vika?

CONTRIBUTOR *

Nyt on kokeiltu ilman F-securea ja Windows palomuuria, mutta silti tulee edelleen oheinen herja.. mitäs nyt... lähettäminen tulorekisteriin ei onnistu

 

************** Poikkeuksen teksti **************
Error Message: AMQ port has an invalid value.
Error ID: 216_d522c0d1-0c50-416a-aed0-67de30f96dfa
Error Code: 216

CONTRIBUTOR *

F-securessa oli ensin uusin versio, sitten kokeiltiin 13.11 versiolla, mutta ei vaikuttanut sekään

Hei,

 

AMQ Port has invalid value -virheeseen pitäisi auttaa tämä ohje: 

Käynnistäkää seuraava: C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGDiagnosisApp\Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe Suorita kyseinen exe hiiren oikealla (Run as administrator).

Kuva_5097.jpg

Tässä kirjoituksessa kerrottu tarkemmin tuosta ActiveMQ:sta: https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Visma-On-Premises-Gateway-asennukseen-tehtavat...

 

Toivottavasti teilläkin auttaa nuo ohjeet!

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Nämä tehty. Sen verran päästiin eteenpäin, että nyt ei tullut mitään herjaa MUTTA kun painoi lähetysnappia "Tilaselite" kohdassa lukee "Ilmoitusta ei ole lähetetty" ja "Tila" kohtaan tuli punainen huutomerkki. Tila kohdan selitteessä lukee ekalla rivillä

henkilön nimi ja "Unknown data item Pension policy number." ja toisella rivillä

henkilön nimi ja "Unknown code for the data item Pension provider code."

 

Mitäs nämä tarkoittaa? Autoreportin puolelle raportit nousevat mutta ovat sielläkin punaisella huutomerkillä.

Hei Peurunkagolf,

 

Pension policy number viittaa tähän tilanteeseen josta on tuolla tiedossa olevat tilanteet kohdassa mainittu:

  • Työeläkevakuutusnumero tulee antaa Tulorekisteri-ilmoituksilla 11 merkkisenä. Jos vakuutusnumero ei ole alunperin 11-merkkinen, lisätään tarvittaessa nollia vakuutusnumeron eteen, esim. xx-01234567.

Eli tarkista, että väliviiva mukaan laskettuna vakuutusnumero on Palkanlaskennan Ohjaustiedoissa selitteet ruudulla 11 merkkiä pitkä.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

No niin... jokahan voisi tuulettaa... numero oli 11 merkkinen, mutta väliviiva oli vasta kolmannen numeron jälkeen, muutin sen toisen numeron jälkeen ja NYT lukee, että "Ilmoitus lähetetty..." ja AutoReport puolella näkyy valkoinen lippu 🙂 - onko kaikki siis nyt ok?

 

Tulorekisteri puolella "Annetut ilmoitukset" kohdasta ei löytynyt vielä mitään mutta näkyykö edes heti siellä?

CONTRIBUTOR *

Eipäs sit hötkyillä... valkoinen lippu oli muuttunut AutoReport puolella punaiseksi huutomerkiksi.

 

Tilan kuvaus kohdassa lukee "Report was rejected by Incomes Register. Check the details in the feedback."

Mitäs tämä tarkoittaa?

Hei Peurunkagolf,

 

virhepalautteiden pitäisi näkyä Novan Ilmoitukset > Lähetetyt ilmoitukset- kohdassa selkokielisenä (tosin palautteet tulevat tulorekisteristä englanniksi) mutta sivun alaosaan pitäisi tulla virhepalaute josta näkyy miksi ilmoitus on hylätty. Eli juuri näitä mitä aiemminkin teillä tuli ""Unknown data item Pension policy number." ja vastaavia.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Sinne oli ilmestynyt vastaava teksti kuin aiemmin.. eli näköjään se että siirsin viivaa toiseen väliin, ei sit riittänyt... palkanlaskennan ohjaustiedot, selitteet, eläkevakuutukset ja vakuutusnro kohdassa on nyt siis numero näin: 38-05402188

Vai onko tuo numero väärässä kohdassa?

CONTRIBUTOR *

Paitsi, että nyt kun katsoin laskulta vakuutusnumeroa niin onkin ihan eri... korjaan oikeaksi, jospa toimisi sitten..

CONTRIBUTOR *

Jihuu! Se toimii sittenkin! Näkyy myös jo tulorekisterin puolella, JES!

Nyt ei särähdä korvaan enää niin pahasti nuo tulorekisteri mainokset radiosta miten helpottaa elämää... 🙂

Kiitos ohjeistuksesta!

Hei, Peurunkagolf

 

Mahtava juttu! Kiitos kuittauksesta ja hyvä, että saitte toimimaan. 🙂

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

No, nyt valittaa väärää palkan alkupäivää ja loppupäivää, ovat varmasti oikein. Mitä tehdään??

CONTRIBUTOR *

Tänään kun lähetin uusia niin tuli eka taas herja ActiveMQ:sta... mut sit kun meinasin, että lähetän uudestaan ja otan ylös paremmin sen herjan, niin vasta kun lähetys lähti jo menemään huomasin, että se ensimmäinen ilmoitus olikin mennyt... näkyy myös autoreport puolella vihreenä, samoin tulorekisterissä, joten jos jollain tulee herjoja, niin ei kannata olla liian nopea/ kantsii välillä tarkistaa, oisko mennyt kuitenkin... näitä ihmeellisyyksiä näköjään vielä riittää jostain syystä... 😕
Onneksi tuo mitätöinti painike toimii yhtä nopeasti 🙂

Hei,

 

Trukki; avaathan meille tukeen asiasta tiketin jotta voimme tutkia asiaa? Yksi yleinen syy voisi olla se, että esim. pekkasten maksussa on käytetty poissaolo tyyppiä palkkalajilla. Tämän kaveriksi pitää laittaa myös poissaolojakso erillisellä palkkalajilla tapahtumalle jotta aineistoon menee poissaolon alku- ja loppupäivät myös. Asiasta ohjeistettu Palkanlaskennan Ohje > Tulorekisteri- ohjeessa. Tässä linkki poissaolot kohtaan ohjeessa: https://rise.articulate.com/share/pvYnCtMu5LH-DF4zEnjyuoD44a2OFAiQ#/lessons/23uZOzmD6J7espGASgFvdd8h...

 

Peurunkagolf, jos tulee activeMQ virhettä käy läpi tämä ohje: https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Visma-On-Premises-Gateway-asennukseen-tehtavat...

 

ActiveMQ:ta käytetään palautesanomien noudossa Novaan ja jos se ei toimi niin palautesanomaa ei saa Novaan näkyviin. Tosiaan hyvä vinkki, että kannattaa tarkistaa Visma.net AutoReportista lähetys ennen uudelleen lähetystä jos virheilmoituksia on tullut Novan päässä. 

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Hei!

Palkkatiedot eivät lähteneet Tulorekisteriin. Sain ilmoituksen "Undhandled exception has occurred in a component in your application. If you click

Continue, the application will ignore this error and attempt to continue.  Converion from string **to type 'Integer' is not valid.

 

Painoin "continue" mutta ilmoitus ei lähtenyt tulorekisteriin. Lähetin viestiä Tulorekisteriin mutta en ole saanut sieltä mitään vastausta.

Meillä on uusin versio 9.8 ja muutenkin kaikki pitäisi olla kunnossa.

Hei Kati_10,

 

Tuo Integer- virheilmoitus johtuu eläkevakuutusnumeron muodosta. Eläkevakuutusnumero pitää olla muodossa XX-XX.... (yhteensä 11 merkkiä sisältäen väliviiva. Jos teidän saama numero on lyhyempi pitää väliviivan jälkeen lisätä täytenollia jotta saadaan 11 merkkinen tunnus). Eli korjaamalla tuon numeron onglema ratkeaa.

Vakuutusnumero kenttä löytyy Palkanlaskennan Asetukset > Palkanlaskennan ohjaustiedot > Selitteet- siellä vakuutusnumero kenttä. 

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Hei!

Tarkistin eläkevakuutusnumeron pituuden, se on 11 merkkiä kun väliviivan laskee mukaan. Vai pitäisikö siinä olla 11 numeroa plus väliviiva?

Sain siis eilen Ollilta vastauksen kun en onnistunut lähettämään tulorekisteri-ilmoitusta, Olli pyysi tarkistamaan vakuutusnumeron pituuden.

Olin saanut Integer-virheilmoituksen. Voiko vika olla jossain muussa?

 

terveisin

Kati

Hei Kati,

Meillä on ollut yksi tilanne, jossa vastaavaa integer-virhettä tulee, joka ei johtunut eläkevakuutusnumerosta. Tällöin henkilöiden henkilötunnuksiin oli tallennettu rivinvaihtomerkkejä, jotka jäävät 'haamumerkeiksi' ja aiheuttavat virheen. Voit toki tarkistaa tämän siten, että otat yhden henkilön muokkaustilaan, painat henkilötunnuksen kohdalla Backspacea, ja jos ensimmäisellä painalluksella henkilötunnuksen vika merkki ei poistu, niin tunnuksessa on haamumerkkejä. Tällöin pitää poistaa tyhjiä merkkejä kunnes niitä ei enää ole. Ehdotan kuitenkin, että avaisit tukipyynnön meille, jotta asiaa voidaan tutkia  tarkemmin.

CONTRIBUTOR **

Tervehdys,

 

Olen nyt kahden viikon vääntämisen jälkeen saanut ensimmäiset ilmoitukset onnistuneesti läpi tulorekisteriin. Tuntuu käsittämättömältä miten keskeneräistä kaikki vielä tässä vaiheessa on. Tänään kävi ilmi, että Kevan piiriin kuuluvien työntekijöiden lähettäminen ei onnistu Novan palkanlaskentaohjelmasta, eli ne pitää syöttää tulorekisteriin käsin. Miten tämä voi olla mahdollista? Kävin äsken kokeilemassa yhden työntekijän osalta manuaalista syöttämistä ja totesin, että ilman lisätyövaimaa se ei tule onnistumaan vaaditussa ajassa. Se on todella työlästä.

 

Koska Nova alkaa tukea Kevaa? Miten on mahdollista että tätä asiaa ei ole otettu huomioon?

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

yritän tehdä asiakasyrityksen palkkailmoituksia, mutta ne jäävät palkanlaskennassa tilaan " ilmoitusta ei ole lähetetty " ja AutoReportissa tilaan " virhe raportissa ". Virheilmoitus " the record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party." Mistähän tämä johtuu ?

Suomi.fi -palvelussa on tehty valtuutus ja roolini on Autoreport user kyseisellä yrityksellä.

CONTRIBUTOR **

Zeggaa Tarja että sulla on yhteystiedoissa nimi ja puhelinnumero kirjoitettu samalla tavalla kuin se on Suomi.fi Varmenteessa. Mulla oli etunimi ja sukunimi eri päin ja puhelinnumero koneessa 040 alkuinen ja varmenteessa +35840 alkuinen. Kun ne vaihdoin yhteystiedoissa samanlaisiksi niin alkoi pelittää.

CONTRIBUTOR **

Se oranssi painike ei aktivoidu vaikka seisoisi päällään!! Nyt meni hermo. Tähän on nyt käytetty yksi työpäivä ja rutosti omaa aikaa. Kuka maksaa!!??

Alkaa ottaa ihan tosissaan päähän! Verottaja mainostaa radiossa meidän rahoilla kuinka yrittäjä saa levätä kun tulee tulorekisteri. Tekisi mieli syöttää sille koko tulorekisteri. Ajatus voi olla hyvä, mutta meidän julkinen sektori osasi sössiä senkin. Jos tämä joskus edes toimii, niin miksi sotumaksu ei saanut samalle ilmoitukselle, vaan pitää vielä erillisilmoitus lähettää. Siinä sitä saa levätä. Ja todellakin muistan avautua verottajalle.

 

Mutta millä sen oranssin napin saa aktivoitua. Olen ladannut 9.1 korjaustiedostot. Ei ollut mitään apua. Gatewayhin on muutettu portin numero, mutta ei siitä edes herjannut, kun napista ei tapahtunut yhtään mitään.

Hei Maija,

Olethan avannut meille tukipyynnön? kertomasi perusteella asetuksissa on selkeästi joku ongelma, joka estää lähetyksen.

Hei Maija,

 

yksi melko yleinen syy siihen, ettei lähetä tulorekisteriin painike aktivoidu on se, että korjauspakettien asennuksen jälkeen usein täytyy tehdä Autoreport rekisteröinti uudelleen Novan pääruudulla Asetukset > Ohjaustiedot > Autoreport- näkymässä. Yleensä sen jälkeen lähtee lähetä tulorekisteri nappi toimimaan. 

 

Jos korjauspaketteja ja uusinta ohjelmistopäivitystä ole tehty niin ne pitää ensin tehdä. Ensin server asennus ja sitten korjauspaketit päälle.

 

Jos ongelma ei ratkennut niin avaa meille tukipyyntö kuten Ville jo ohjeistikin. 

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR **

Hei,

Avasin aamulla tukipyynnön. Ei korjaantunut noilla Ollin vinkeillä.

Tänään ei ainakaan ole teiltä kuulunut yhtään mitään..

 

t. Maija

CONTRIBUTOR ***

Hei. Sain virhe ilmoituksen "The form of the Finnish personal identification number or Business ID is valid". Olet tarkistanut palkansaajien sotut ja ne ovat oikein. Yritin laittaa vain yhden henkilön ilmoituksen joka on ollut töissä yli 20 v, jonka tiedot varmasti on oikein ja taas sama iloitus. Eli virhe lienee tuossa Business ID is valid. Mihin virheeseeen tämä viittaa ja miten tätä pitäisi ruveta selvittämään?

CONTRIBUTOR **

MinnaV, mulle kun tulit tuo Business ID-zydeemi niin virhe oli työtapaturmavakuutusyhtiön y-tunnuksessa. Mulla meni kanssa ikä ja terveys tätä selvitellessä, mutta selvispä sitten kuitenkin. Eli kannattaa tarkistaa y-tunnukset ja vakuutusnumerot.

 

Kuittaan vielä tännekin, Maijan lähetä painike ei näkynyt aktiivisena siitä syystä että korjauspaketin MY ja TH kansioihin purettavat tiedostot eivät nyt olleet asentuneet oikein eli olemassa olevien tiedostojen korvaaminen ei ollut onnistunut. Suljimme Nova-ohjelmat ja purimme tiedostot uudelleen kansioihin ja sen jälkeen mentiin Novassa asetukset > ohjaustiedot > autoreport > rekisteröit autoreport. Sen jälkeen aktivoitui Lähetä painike ja saimme lähetykset menemään eteenpäin.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR **

Kiitos Olli,

 

Olit pelastus. Kohta olisin vetänyt ranteet auki :D.

 

t. Maija

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Saimme oranssin painikkeen toimimaan Novassa yhdessä yrityksessä. Kuitenkaan toisessa yrityksessä ei toimi. Kyseessä on siis sama asennus, jossa on useampi yritys. 

CONTRIBUTOR *

Olen lähettänyt jo monta palkkaa oikein, mutta nyt tuli herja " Varmista että asetukset ovat oikein. ilmeni vähintään yksi virhe."

Lähetin pelkkiä maksettuja kilometrikorvauksia - mihin tuo herja voi liittyä? Tulolajin koodit ainakin on laitettu.

Avasin myös Autoreport palvelun, sinne lähetys ei nouse ollenkaan.

CONTRIBUTOR *

Vai liittyykö tämä tuohon kauteen? Henkilölle on maksettu jo palkka tammikuulta, mutta nyt melkein vastaavalta ajalta maksoin kilometrikorvausta.

CONTRIBUTOR *

On kyllä merkillistä... Novassa edelleen sininen pallo rivin päässä ja "odottaa tulorekisterin käsittelyä" mutta kun kun kävin autoreport palvelussa niin siellä näkyy että tiedosto lähtenyt eteenpäin tänä aamuna eli 29.1.2019 7.00 - ilmoitus näkyy myös tulorekisterissä. Tammikuun tulorekisteri ja Nova täsmää muutoinkin. Näköjään kaikista ilmoituksista ei tarvitse välittää mutta ei oikein luotettavalta tunnu...

CONTRIBUTOR **

Tervehdys Visman hemmot.

 

Olen tässä taas pari päivää syöttänyt Kevan piiriin kuuluvien työntekijöiden tietoja tulorekisteriin käsin, koska niiden lähettäminen ei palkanlaskennasta onnistu. Jotta ymmärtäisitte mistä on kysymys, käykää kokeilemassa. Eli yrittäkää järjestää jostain todellinen firma jonka työntekijät työskentelevät Kevan eläkejärjestelmän piirissä ja syöttäkää vaikka aluksi yhden työntekijän tiedot sinne. Voin luvata että ensimmäisellä kerralle siihen kuluu aikaa vähintään tunti, ja sekin on jo kova saavutus.

 

Jos selviätte ko. suorituksesta alle tunnissa, täällä olisi töitä tarjolla!

CONTRIBUTOR *

Aika kireellä on hermot olleet. Mulla on muitakin töitä kuin pelkkä tulorekisteri ja tein ne todellakin ensin kokonaan pois. Nyt vasta ihmettelen tulorekisteriä. Ei lähde ilmoitus eteenpäin.....etätuki kertoi, että ohjelma on vanha tai siihen on tullut uusi päivitys, joka pitäisi ajaa sisään. Siis toinen joulun jälkeen jo! Tässä odotan päivitystä, kun en itse osaa. Joku tienää hyvät rahat tälläkin. Hyvä, sillä Suomi nousuun. Ehkäpä tämän kuun lopussa kaikki jo toimii......onneksi pomo sanoi että no panik. Kiitos hänelle!

CONTRIBUTOR *

hei!

 

En saa edes muodostettua aineistoa tulorekisteriin palkanlaskennassa vaan herjaa Käsittelemätön poikkeus sovelluksen osassa. Valitse jatka, jolloin sovellus ohittaa virheen ja yrittää jatkaa toimintoa. Juuritason tiedot ovat virheellisiä: rivi 1, paikka 1. Mistä tämä johtunee?

CONTRIBUTOR **

Mikä versio Mia sulla on? Mulla tuli tuo virheilmoitus pari versiota sitten, uusia päivityksiähän on tullut 9.1. ja 22.1. 

Hei Mia,

 

kannattaa tosiaan varmistaa, että on uusin Nova versio käytössä ja sitten tehdä tämän ohjeen mukaan: 

https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Nova-palkkatietoilmoitukset-virhe-parseErrorXm...

 

Sillä pitäisi korjaantua tuo samaasi juuritason virheilmoitus.

 

Novaan ja Tulorekisteriin usein kysytyt kysymykset lista löytyy täältä: https://community.visma.com/t5/Tarkeat-tiedotteet/Nova-ja-Tulorekisteri-FAQ-Usein-kysytyt-kysymykset...

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki