peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Ostolaskuille muodostunut virheellisesti BBAN-muotoisia pankkitilejä 4.4

(updated by Linda Vuorisalo VISMA ‎16-04-2019 12:46 )
Linda Vuorisalo

Eilisen huoltotyön seurauksena yrityksiin on eilen saapunut ostolaskuja, joissa pankkitili on BBAN-muodossa. Tämän seurauksena ostolaskut eivät ole kohdistuneet toimittajan olemassa oleviin tileihin, vaan toimittajalle on luotu uusi pankkitili vanhassa BBAN-muodossa. Pankkitili on muodostunut ulkomaiseksi tiliksi, mutta maata ei ole määritelty. Toimittajan pankkitili tulee muokata manuaalisesti ennen kuin laskun voi maksaa. Jos toimittajalla on sama tili jo myös IBAN-muodossa, virheellisen BBAN-muotoisen tilin poistaa.

 

Ongelma on koskenut eilen illalla saapuneita laskuja. Uusille laskuille toimittajan pankkitilit muodostuvat oikein. Tarkennamme tätä tiedotetta myöhemmin.

 

Olemme pahoillamme aiheutuneesta haitasta!

-----

PÄIVITYS 5.4 klo 13.18: Meidän toimesta korjatuille ostolaskuille tulee käsittelyhistoriaan merkintä: Virheellinen pankkitili vaihdettu järjestelmän toimesta. Lue lisää: https://community.visma.com/t5/Tarkeat-tiedotteet/Ostolaskuille-muodostunut-virheellisesti-BBAN-muot...

PÄIVITYS 5.4 klo 13.50: Virheellisesti muodostuneet pankkitilit on nyt korjattu käsittelemättömille laskuille. Käytännössä tilit on korjattu uusille laskuille sekä asiatarkastuksessa oleville laskuille, joita kukaan käyttäjä ei ole käsitellyt.

PÄIVITYS 5.4 klo 9.20: Virheellisesti muodostetut tilit korjataan tänään meidän toimestamme käsittelemättömille laskuille. Laskuille, joita on jo käsitelty, ei tehdä muutoksia.