peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

PÄIVITETTY: OP:n e-laskujen ja verkkolaskujen lähetyksessä ongelmaa

(updated by Ainomari Karhu VISMA ‎01-03-2019 13:54 )

Osuuspankki on päivittänyt e-laskujen teknistä validointia 26.2.2019 ja tämän seurauksena osa Fivaldista lähtevistä e-laskuista hylkääntyy OP:ssa. Asia on tutkinnassa ja tiedotamme asian etenemisestä mahdollisimman pian.

43 Kommentit

Hei kaikille!

 

Tuotekehityksessä on nyt testauksessa ratkaisu tähän, mutta ratkaisu ei ole valitettavasti vielä tuotannossa asiakkaiden käytettävissä. Palaamme tähän, kun asia etenee.

 

Pahoittelut, että tämä aiheuttaa tällä hetkellä ylimääräistä vaivaa teille.

Hei!

 

Uusia e-laskuja pystyy nyt lähettämään Tilaustenkäsittelyn, Sopimuslaskutuksen, Weblaskutuksen ja Tehtävienhallinnan osalta. Kiinteistöhallinnan sovelluksista e-laskujen lähetys OP:hin on vielä tällä hetkellä korjauksessa eli näiden osalta e-laskutus ei vielä ole mahdollista. Tiedotamme tästä vielä lisää, kun asian selvitys etenee.

 

Huomioithan, että yllä oleva tieto koskee uusia e-laskuja - tutkimme vielä epäonnistuneiden laskujen uudelleenlähettämistä meidän toimesta.

 

Kiitos kärsivällisyydestänne ja pahoittelut vielä kertaalleen!

 

-Aino

CONTRIBUTOR **

Hei,

Asiakakidemme eilen ja tänään lähettämät e-laskut (finvoice), saivat edelleen virhepalautteen 7 (VLD) A line break found in the content on the line 33; line 34; line 35; line 36; line 37; A line break found in the c.

He ovat lähettäneet laskut tilaustenkäsittelyn ja web-laskutuksen kautta. Menevätkö nämä laskut kuitenkin perille asiakkaalle? Ymmärsin edellisestä kommentista, että laskuja voisi lähettää normaalisti.

CONTRIBUTOR *

Tänään 1.3.laskutettu lasku lähetetty OP, ja tuli jo virhesanoma, eli asia ei ole vielä korjattu.

 

Hei!

 

Kiitos lisätiedosta. Mikäli virhepalaute on tullut, e-lasku ei valitettavasti ole mennyt perille. Laitoin tämän tuotekehitykseemme tiedoksi.

CONTRIBUTOR ***

Vahvistan saman asian, tänään kymmenen jälkeen lähetettyihin laskuihin on tullut edelleen samat virhepalautteet.

 

Ja nämä ovat näin esimerkkinä tilaustenkäsittelystä muodostettuja normaaleja Finvoice-laskuja. Eihän tässä ole puurot ja vellit sekaisin? OP tosiaan puhuu "e-laskuista", mutta tämähän varmasti tarkoittaa kaikkia lähteviä Finvoice-laskuja...

Hei!

 

Kiitos Juha-Matti - koskee myös finvoice-laskuja. Laitan tarkennuksen tuohon tiedotteeseen.

 

Väliaikatietoa yleisesti:

Asia on edelleen tuotekehityksessämme selvityksessä. Tällä hetkellä e-laskujen ja verkkolaskujen lähetys ei onnistu OP:hin. Tiedotamme mahdollisimman pian asian etenemisestä.

Hei!

 

OP on hetkellisesti ottanut 26.2.2019 tehdyn päivityksen pois eli tällä hetkellä uusien laskujen lähettäminen OP:hin pitäisi onnistua.

 

Tiedotamme asiasta vielä tarkemmin, kun tiedämme kuinka pysyvää tämä on ja mitä muutoksia se edellyttää. Kiitos ja pahoittelut tähän liittyen kaikille, joihin tämä on vaikuttanut.

CONTRIBUTOR **

Voimmeko nyt siis lähettää uudelleen myös ne laskut, jotka saivat aiemmin  virhepalautteen?

Hei!

 

Tiedotamme epäonnistuneinden laskujen osalta vielä tarkemmin, miten näiden kanssa tulee menetellä. Palaamme tähän mahdollisimman pian.

Hei!

 

Väliaikatietoa:


1.3.2019: OP on hetkellisesti ottanut 26.2.2019 tehdyn päivityksen pois eli tällä hetkellä uusien laskujen lähettäminen OP:hin pitäisi onnistua.
4.3 .2019: Tuotekehityksemme poistaa tänään iltapäivällä virheelliset laskuerät pankkiyhteyden siirtohistoriasta, jolloin voitte lähettää epäonnistuneet laskut uudelleen Laskujen välitys -apuohjelmasta Välityserät-välilehdeltä. Laskun luoja ja pankkiaineiston lähettäjät saavat Fivaldiin ilmoituksen kyseisistä aineistoista tämän iltapäivän aikana.

 

Huomioithan, että vuokrareskontran osalta laskueriä ei poisteta eli aineistot saadaan uudelleen lähtemään, kun tavoitteet ajetaan uudelleen.

CONTRIBUTOR *

Lähetin lauantaina 2.3. kello 8.31 syntyneen verkkolaskun tänään 4.3.2019 kello 9.39.

Laskujen välityserät välikössä pankkiyhteyden tila jää tyhjäksi.

Meneeköhän kuitenkin ok?

 

Normaalisti vihreällä "pankissa pvm kellonaika ja laskun summa".

Hei decens-annikapel,

 

Kuulostaa mielestäni oudolta. Aineiston pitäisi nousta pankkiyhteydeen - nousiko se? Jos ei noussut, olethan tarvittaessa sovellustukeemme yhteydessä.

 

Huomioithan vielä tuon aikaisemman kommentin tuolta ylempää:

 

"Hei!

 

Väliaikatietoa:


1.3.2019: OP on hetkellisesti ottanut 26.2.2019 tehdyn päivityksen pois eli tällä hetkellä uusien laskujen lähettäminen OP:hin pitäisi onnistua.
4.3 .2019: Tuotekehityksemme poistaa tänään iltapäivällä virheelliset laskuerät pankkiyhteyden siirtohistoriasta, jolloin voitte lähettää epäonnistuneet laskut uudelleen Laskujen välitys -apuohjelmasta Välityserät-välilehdeltä. Laskun luoja ja pankkiaineiston lähettäjät saavat Fivaldiin ilmoituksen kyseisistä aineistoista tämän iltapäivän aikana.

 

Huomioithan, että vuokrareskontran osalta laskueriä ei poisteta eli aineistot saadaan uudelleen lähtemään, kun tavoitteet ajetaan uudelleen."

 

CONTRIBUTOR *

hei, mihinhän 4.3. iltapäiväksi luvatut ilmoitukset tulevat? Ainakaan minä en onnistu niitä löytämään. Odotan edelleen varmustusta, mitä tehdä 28.2. tehdyille e-laskuille, jotka kaikki (111 kpl) hylkääntyivät Osuuspankissa? 

CONTRIBUTOR **

28.2. lähetetyistä laskuista tuli Fivaldiineilen  kirjekuori-ilmoitus, että laskut pitää lähettää uudelleen ja laskujen välityksessä laskut ovat punaisena eli hylätty pankissa. Hylkäyksen syynä teksti "7 (VLD) A line break found in the content on the line 33; line 34; line 35; line 36; line 37; A line break found in the c". Laskuja ei löydy lainkaan pankkiyhteydestä siirtohistoriasta eikä epäonnistuneita eriä voi poistaa, jotta laskut voisi lähettää uudelleen. Että mitenköhän noi nyt saisi eteenpäin? Laskujen välityksessä ei voi lähettää, kun käsketään poistaa pankkiyhteyden puolelta, eivätkä laskut siellä edes näy. Pankista on kuitenkin tullut palaute eli on ne sinne kerran lähetetty.

Hei Mari!

 

Ilmoituksen pitäisi löytyä Fivaldi Webin etusivulta oikealta. Tässä vielä kuvaa:

Capture.PNG

 

Selvittelen asiaa lisää, mikäli tuolta ei löydy. 🙂

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

eli oikeaa paikkaa sitten olen seurannut, kun olen odottanut, että tuonne kirjekuori-kuvakkeen kylkeen ilmaantuisi punainen pallo, mutta minulla se on tyhjä edelleen 5.3. klo 7.49. 

 

t. Mari

 

 

CONTRIBUTOR *

Ja samoin on yhdellä asiakasyritykselläni, jolla 28.2. lähetetyt verkko- ja e-laskut Osuuspankkiin saivat samaisen hylkäyspalautteen ja näkyvät punaisella laskujen välityksessä. Niin heilläkään ei ole kirjekuoren alla mitään ilmoitusta.

CONTRIBUTOR ***
(updated by Juha-Matti Berg ‎05-03-2019 09:09 )

Asiakkaan laskuja mainitaan kirjekuorikuvakkeeseen tulleessa ilmoituksessa, mutta näitä laskuja ei enää löydy pankkiyhteydestämme ja laskujen välityksessä tulee alla olevan kuvan ilmoitus. Eli ei voida enää poistaa näitä pankkiyhteydestä, kun eivät sieltä löydy, mutta ei voida myöskään lähettää näitä uudelleen. Jumissa ollaan. Kaikkia kyseiseen virheeseen jääneistä laskuista ei tosiaan ole vielä myöskään poistettu pankkiyhteydestä.

 

Laskut.PNG

 

Pitäisikö nämä nyt palauttaa ihan entiselleen, niin voidaan omin pikku kätösin poistaa nämä pankkiyhteydestä ja lähettää normaalisti uudelleen... Tässä menee nyt ihan luvattoman paljon kaikkien aikaa hukkaan.

CONTRIBUTOR *

Minulla on tismalleen sama ongelma kuin Juha-Matilla yläpuolella.

 

CONTRIBUTOR **

Meidän toimistolla sama tilanne kuin Juha-Matilla ja Elmerillä. Lähetämmekö laskut s-postin liitteinä tai postilla assiakkaille? Maksuaika on kohta lyhentynyt viikolla.

CONTRIBUTOR *

Täällä myös sama vaiva. Valittaa että poistettava pankkiyhteydestä, mutta pankkiyhteydessä niitä ei ole.

CONTRIBUTOR *

Onhan tämä jo pelleilyä Visman taholta, viikko selvitetty ongelmaa,  joka ei ole ratkennut...

Hei.

 

Laitoin tuotekehitykseemme tiedon tästä - palaan tähän, kun asiassa tulee lisätietoa. Pahoittelut, että asia ei ole vielä ratkennut. Uusien laskujen tekeminen onnistuu kyllä, mutta valitettavasti epäonnistuineiden laskujen uudelleen lähetyksessä on palautteen mukaan ongelmaa.

Hei!

 

Jos kokeilette uudelleen lähettää laskuja Laskujen välitys | Välityserät | Tila Lähetetyt - onnistuuko?

 

Poisto ei ollut eilen onnistunut täysin, mutta tähän tehtiin juuri äsken korjaus.

 

Kiitos jo etukäteen kommenteista ja kiitos vielä kärsivällisyydestä. 🙂

CONTRIBUTOR **

Nyt onnistui.

CONTRIBUTOR ***

Kiitos! Nyt näyttää jo paremmalta. Katsotaan, mikä on tilanne kun on saatu kaikki lähetettyä uudelleen... 😉

CONTRIBUTOR **

Kiitos, myös meillä laskujen uudelleen lähetys toimi.

Mahtavaa, kiitos teille ja pahoittelut täältä meidän päästämme! Palatkaa tähän, mikäli tulee ongelmia.

 

Tässä vielä kootusti tilanne nyt:

 

Uusien laskujen lähetys onnistuu nyt. Epäonnistuineiden laskujen osalta tuotekehityksemme poisti virheelliset laskuerät pankkiyhteyden siirtohistoriasta, jolloin voitte lähettää epäonnistuneet laskut uudelleen Laskujen välitys -apuohjelmasta Välityserät-välilehdeltä. Tilana laskuilla on "Lähetetyt".

 

Huomioithan, että vuokrareskontran osalta laskueriä ei poisteta eli aineistot saadaan uudelleen lähtemään, kun tavoitteet ajetaan uudelleen.

CONTRIBUTOR *

HEi,

 

minulla EI TOIMI vieläkään - miksi ?

(updated by Ainomari Karhu VISMA ‎05-03-2019 13:43 )

Hei Mari!

 

Hyvä kysymys. Laitatko meille tukipyyntöä (sovellustuki@visma.com) tulemaan kuvien kera niin tutkitaan asiaa.

 

  1. Kuvaus ongelmasta.
  2. Kuva ilmoituksista, (että siellä ei näy mitään)
  3. Kuva Laskujen välitys | Välityserät | Tila Lähetetty. Mitä tapahtuu, kun yrität lähettää aineistoa uudelleen?
  4. Mikä yritys / yritykset kyseessä ja mikä käyttäjätunnus.

Asiantuntijoilla saattaa tulla vielä mieleen muitakin kysymyksiä, mutta aloitetaan noilla! Eli laita meille tukipyyntöä tulemaan, niin ei tarvitse tähän liittää mitään yritystietoja. 🙂

CONTRIBUTOR *

Päästiin kyllä lähettämään laskut, näytti menevän, mutta välityserät, lähetetyissä ilmestyy aina uudelleen Pankkiyhteyden tila "erässä hylättyjä! Pankissa 05.03.2019 13:46:44 ( XXX€). ja erän laskut välilehdellä edelleen sama hylkäämisen syy: eli 7(VLD) A line break found in.....

Eli onko muilla tuo korjaantunut vai voiko olettaa, että ovat kuitenkin menneet?

CONTRIBUTOR *

Minulla sama juttu - meniköhän ne.

CONTRIBUTOR *

Ei mee meilläkään läpi ilmoitukset...

CONTRIBUTOR *

Tai siis ei mene läpi laskut, tulee sama virheilmoitus aina vaan.

(updated by Ainomari Karhu VISMA ‎06-03-2019 07:37 )

Hei!

 

Kiitos lisätiedoista. Tuotekehityksemme mukaan kyseessä on vanha palautesanoma, mutta asia on vielä selvityksessä. Palaamme tähän mahdollisimman pian.

CONTRIBUTOR ***
(updated by Juha-Matti Berg ‎06-03-2019 08:38 )

Kyllä se on se ensimmäisenä laskulle tullut palautesanoma, joka siellä näkyy ja kukkuu. Fivaldi on toiminut näin vaikka kuinka kauan siinä tilanteessa, kun laskua ei tehdä "kokonaan" uudestaan (ja se on saanut virhepalautteen pankkiyhteydestä) ja se lähetetään uudelleen laskujen välityksestä. 😉

 

Eli näitä uudelleen lähetettyjä pitäisi seurata pankkiyhteyden avulla, että miten lähetykset onnistuvat.

CONTRIBUTOR *

Tarkistin pistona yhden asiakkaan kanssa. Ovat saaneet laskun, vaikka sen laskun kohdalla tuo punainen "erässä hylättyjä laskuja"-sanoma.

Eli oletus, että kaikki laskut 27-28.2. menneet nyt perille vihdoinkin.

Hei!

 

Kiitos tiedosta Annika ja Juha-Matti.

 

Varmistin vielä tuotekehityksestämme tämän - kyseessä on vanha palautesanoma, joka siellä kummittelee. Toki tilanne ottaen huomioon - hyvä että teitte vielä tarkistuksen yhden asiakkaan kanssa.

 

 

CONTRIBUTOR *

Mistä tiedetään mitkä laskut jäivät oikeasti menemättä asiakkaalle, kun kaikki näkyvät lähetetyissä erissä punaisena? 

Hei Kirsi!

 

Lähetitkö hylätyt aineistot uudelleen? Valitettavasti siellä näkyy vanha palautesanoma edelleen eli se ei muutu. Tässä vielä tuo aikaisempi ohjeistus:

Uusien laskujen lähetys onnistuu nyt. Epäonnistuineiden laskujen osalta tuotekehityksemme poisti virheelliset laskuerät pankkiyhteyden siirtohistoriasta, jolloin voitte lähettää epäonnistuneet laskut uudelleen Laskujen välitys -apuohjelmasta Välityserät-välilehdeltä. Tilana laskuilla on "Lähetetyt".

 

Huomioithan, että vuokrareskontran osalta laskueriä ei poisteta eli aineistot saadaan uudelleen lähtemään, kun tavoitteet ajetaan uudelleen.

 

Toinen vaihtoehto on, että hyvitetään tehdyt laskut ja luodaan uudet laskut. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida, että ei lähetä hyvityslaskua asiakkaalle, mikäli alkuperäinen lasku ei ole mennyt perille.

CONTRIBUTOR *

Lähetin eilen laskut uudelleen,  mutta tänään ne kaikki näkyvät punaisena,

Joka kk on jonkin asiakkaan tiedoissa ollut virheitä joten aina on jäänyt muutamia laskuja virheisiin, mutta nyt ne ei käy ilmi.

Laskuja oli n.300kpl niin uudelleen laskutusta en halunnut tehdä.

Hei Kirsi.

 

Kiitos lisätiedoista - vaikuttaisi siltä, että tätä pitää tutkia tarkemmin kuvaruutukaappausten kera. Olethan yhteydessä sovellustukeemme (sovellustuki@visma.com) ja mainitse, että sinut ohjattiin täältä olemaan yhteydessä. 🙂 Halutessasi voit olla myös puhelimitse yhteydessä.

 

Mikäli laitat meille viestiä, sisällytä viestiin seuraavat asiat.

  1. Ongelma lyhyesti kuvattuna.
  2. Kuva sieltä, missä näkyy punaista.
  3. Mahdollinen saamasi virheilmoitus.

Ota kuvaruutukaappaukset niin, että koko Fivaldi näkyy.

 

Asiantuntijamme saattavat kysyä kuvia myös jostain muualta, mutta lähdetään näillä liikkeelle.