peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

RATKAISTU: Fivaldin Palkanlaskennan TYVI-lähetyksissä on havaittu häiriöitä

( ‎12-11-2018 06:59 )

Viime viikolla ongelmia on esiintynyt siinä, että vakuutusyhtiöihin on saattanut mennä TyEl kuukausi-ilmoituksia useampaan kertaan Fivaldin TYVI-yhteyden kautta. 

 

Tämän viikon alussa ongelmia on ollut siinä, että kuittaussanomat ovat jääneet saapumatta, vaikka ilmoitus on saattanut mennä perille. 

 

Mikäli TyEL kuukausi-ilmoitus on Lähetetty -tilassa (ilman kuittausta), ethän lähetä sitä uudelleen, jottei tieto lähde vakuutusyhtiöön tuplasti. 

 

Selvitämme tilannetta paraikaa ja tiedotamme asian etenemisestä. Tällä hetkellä pyydämme, ettei uusia TyEL kuukausi-ilmoituksia lähetettäisi TYVI-yhteyden kautta. 

 

Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa ylimääräistä haittaa. 

 

7 Kommentit

Uudet TYEL ilmoitukset toimivat fivaldista nyt normaalisti.
Näihin liittyvät ongelmat ajoittuivat kuun vaihteeseen. Fivaldista on jäänyt osa ilmoituksista kokonaan lähtemättä kahdelta ajanjaksolta. Nämä tapaukset ovat väleiltä 30.10 - 2.11 ja 4.11 - 7.11.
Lähtemättömät ilmoitukset on lähetetty järjestelmästä eteenpäin tänään klo 11, eivätkä vaadi toimenpiteitä asiakkaan toimesta. Kuittaussanomat tulevat viimeistään vuorokauden tai parin sisällä.


Toinen ongelma on että välillä 30.10 - 7.11 on tietyissä tilanteissa lähtenyt ilmoituksia myös useampaan kertaan. Näiden tapausten osalta selvittely on edelleen käynnissä.

Anonymous
Ei sovellu
( ‎12-11-2018 07:03 )

Toimitimme perjantaina vakuutusyhtiöille tiedotteen missä kerroimme Visma Fivaldissa olleesta teknisestä viasta sekä siitä, että mahdolliset viivästykset ilmoituksissa ovat asiakkaistamme johtumattomia.

Selvittely on edennyt tapausten osalta, joissa Fivaldi oli virheellisesti lähettänyt TYEL-aineiston eteenpäin useampaan kertaan. Tapauksia on ollut aikaväleiltä 31.10 - 1.11 ja 3.11 - 7.11.
Tällaisia lähetyksiä on mennyt seuraaville vakuutusyhtiöille: Ilmarinen, Veritas, Elo ja Varma.
 
Olemme välittäneet kyseisille vakuutusyhtiöille tiedot useampaan kertaan menneistä lähetyseristä. Odotamme vakuutusyhtiökohtaisesti toimintaohjeita eteenpäin ja tiedotamme täällä, mikäli tämä vaatisi jotain toimenpiteitä asiakkaaltamme.
 
Ilmarisen osalta on jo saatu kuittaus että nämä on heidän päästä oikaistu ja toimenpiteitä ei enää vaadita. Elon osalta tiedämme että asia etenee parhaillaan.
 
HUOM: Selvittelemämme tapaukset ovat mainitusta lähetyslogiikan virheestä johtuneita tilanteita. Niissä tilanteissa joissa asiakas on itse lähettänyt Fivaldin käyttöliittymän kautta ilmoituksen useampaan kertaan, tulee asiakkaiden olla yhteydessä vakuutusyhtiöön tietojen korjaamiseksi. Tällaiset lähetykset näkyvät Palkanlaskennan moduulissa kohdassa Ilmoitukset > Tietueet.  
CONTRIBUTOR **

Olen seurannut eläkevakutuusyhtiöiltä tulleita laskuja mahdollisten tuplien osalta. Nyt mielestäni useammalta asiakkaaltamme puuttuu edelleen TyEl- lasku lokakuun palkoista (ilmoitettu tuolloin kun ongelmia oli). Puuttuvat laskut ovat Ilmarisen ja Elon. Palkkatiimimme vahvisti, että ilmoituksille on jo viime viikon alussa saapunut kuittaussanoma. Muille asiakkaille on saapunut laskuja pari päivää ilmoitusten kuittaantumisen jälkeen. Odottelemmeko josko  laskut saapuvat jossain vaiheessa, vai onkohan tässä jokin katkos kuitenkin kyseessä?

Hei! 

Suosittelen olemaan yhteydessä vakuutusyhtiöön, mikäli kuittaussanoma Fivaldiin on tullut ja varmistamaan, onko ilmiotus mennyt perille. Avaathan meille tukipyynnön, esim. lähettämällä viestin asiakaspalvelu@visma.com -osoitteeseen, mikäli ilmoitus ei jostain syystä olisikaan mennyt perille, vaikka kuittaussanoma on tullut, niin tutkitaan tarkemmin mitä tuossa on taustalla. 

 

- Inka 

CONTRIBUTOR **

Kiitos, olin yhteydessä Ilmariseen. Ilmoitus on tullut perille, mutta koska se on tullut myöhemmin, niin siitä on muodostunut lasku, vasta myöhemmässä ajossa. Laskut ovat tulossa ilmeisesti muutaman päivän sisällä. Muilla vakuutusyhtiöillä ilmeisesti laskut muodostuvat nopeammin.

Hei! 

Hyvä juttu, että asia selvisi ja lasku on tulossa. Kiitos kun ilmoittelit tässäkin, jos muilla on samaa tilannetta.  

Mukavaa loppuviikkoa! 🙂

 

- Inka