peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

*Ratkaistu* Häiriö Netvisorin käytössä

tekijä Niina Härkänen (Päivitetty ‎07-05-2020 10:32 tekijä Laura Sainio VISMA )

Netvisorin käytössä on havaittu häiriö ja tilannetta tutkitaan parhaillaan. Häiriö voi näkyä käyttäjille Netvisoriin kirjautumisen tai yrityksen vaihtamisen estymisenä. Päivitämme tätä tiedotetta heti, kun tilanteesta saadaan lisää tietoa.

 

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

----------

Päivitys 7.5.2020 klo 10.28: Häiriö on ohi, ja Netvisor ja rajapinta toimivat normaalisti. Jatkamme edelleen häiriön juurisyyn selvittämistä, sekä maksupalautteiden ongelmia joita asiakkaat ovat raportoineet tämän vikatilanteen yhteydessä. 

Päivitys 7.5.2020 klo 9.55: Häiriö vaikuttaa Netvisoriin kirjautumisen lisäksi vikaantuneiden yritysten pankkiyhteyksiin ja järjestelmäintegraatioyhteyksiin. 

Päivitys 7.5.2020 klo 9.40: Häiriö on paikallistettu. Korjaustoimet ovat käynnissä ja päivitämme tiedotetta niiden edetessä. 

4 Kommentit
Seija Marja
CONTRIBUTOR *
tekijä Seija Marja

liittyykö se ettei tiliotteelle ole päivittynyt eilisen maksut myös tähän?

tekijä Niina Härkänen

Hei Seija,

 

toistaiseksi ei ole varmistunut, että häiriö vaikuttaisi tiliotteen maksupalautteisiin. Voisitko laittaa meille viestiä osoitteseen tuki.netvisor@visma.com niin voimme tutkia tilannetta tarkemmin. Kiitos!

Julia Kovalainen
CONTRIBUTOR *
tekijä Julia Kovalainen

Hei, 

 

Tätä ongelmaa ei ole ratkaistu. Edelleenkään yrityksen vaihtaminen ei ole mahdollista. Koskahan korjataan? 4 päivää on pitkä aika tälle toimimattomuudelle.

tekijä Niina Härkänen

Hei Julia,

 

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme (tuki.netvisor@visma.com), mikäli ongelma toistuu sinulla edelleen. Häiriö saatiin korjattua 7.5. aamupäivällä ja tuon jälkeen tietoomme ei ole tullut, että häiriö jatkuisi yhä. Otathan yhteyttä niin jatketaan asian tutkimista!