peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

*Ratkaistu* Huoltokatko Netvisorissa ja Verkkopalkassa24.4.2021 klo 20.00 - 25.4.2021 klo 9.00

tekijä Laura Sainio (Päivitetty ‎25-04-2021 08:47 tekijä Laura Sainio VISMA )

Konesalipalveluntarjoajamme uudistaa laitekantaansa keväällä 2021 ja uudistusten käyttöönotto vaatii huoltokatkoja Netvisorissa ja Maventa Verkkopalkassa. Katkon aikana palvelut ovat kokonaan pois käytöstä lauantai-illasta sunnuntaiaamuun asti. 

 

Ilmoitamme Netvisoriin kirjautuneille käyttäjille huoltokatkosta tekstiviestitse.

 

____________________

Päivitetty 24.4.2021 klo 20:25

Tiedotteen kellonajat on päivitetty myös Verkkopalkan osalta jatkumaan koko huoltokatkon ajan eli sunnuntaiaamuun saakka.

 

----------

Päivitys 25.4.2021 klo 8.45: Huoltokatko on päättynyt.

 

 

5 Kommentit
Michaela Teir
CONTRIBUTOR *
tekijä Michaela Teir

Hei, todella pahaan aikaan ajoitetut huollot huhtikuuhun kun on kiireisintä aikaa. Ainakin kolmas viikonloppu peräkkäin jo nyt vielä kaksi päivää ensi viikonloppuna.

Michaela

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei @Michaela Teir !

 

Kyllä, tämä on mahdollisimman huono aika tehdä katkoja vaativia huoltotoimenpiteitä. Olemme pahoillamme siitä, että nämä osuvat kiireisimpään mahdolliseen aikaan. 

 

Pyrimme pitämään huoltoihin liittyvät käyttökatkot mahdollisimman lyhyinä ja hoitaa ne toimistoaikojen ulkopuolella, mutta ymmärrämme, että varsinkin tähän aikaan vuodesta tilitoimistoissa tehdään töitä viikon ympäri ja eikä täysin ongelmattomia ajankohtia ole. Ensi viikonlopun muutostyö vaatii 12 tunnin katkon ja se on ajoitettu niin, että sekä lauantaina että sunnuntaina suurin osa käyttökatkosta osuu yöhön. 

 

 

Terveisin Laura Sainio / Tuotekehitys

Danssska
CONTRIBUTOR *
tekijä Danssska

Kauankos tämä katkos kestää joka on nyt meneillään? Eilen tai tänään ei ole ollenkaan päässyt kirjautumaan, 400 Bad Request jatkuu vaan... 
@Laura Sainio osaatko sanoa koska saatte korjattua? 

Laura Sainio
VISMA
tekijä Laura Sainio

Hei @Danssska ,

 

Jatkuuko tuo Bad Request silloinkin, kun käytät eri Internet-selainta  tai jos selaat Incognito-tilassa? Juuri nyt ei ole meneillään mitään yleistä katkoa, joten oletan, että ongelma ratkeaa, kun tyhjennät evästeet selaimestasi. Elisestä häiriötiedotteesta löydät ohjeet. Kommenteissa on myös asiakkaamme täsmäohje pelkkien Netvisor-evästeiden poistoon, mikäli haluaa säästää muut selaustiedot. 

 

https://community.visma.com/t5/Tarkeat-tiedotteet/Ratkaistu-Hairiota-kirjautumisessa-20-4-2021/ba-p/...

 

Terveisin LauraS

Danssska
CONTRIBUTOR *
tekijä Danssska

Jees kiitos, teidän asiakkaan ohjeilla onnistui.