peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

*Ratkaistu* Osuuspankin aineistonoudossa ja lähtevissä maksuissa häiriötilanne

tekijä Laura Niiranen

Hyvä asiakkaamme,

Osuuspankin aineistonoudossa ja lähtevissä maksuissa on häiriötilanne. Häiriö on alkanut 14.1.2018 klo 14:56:00, ja koskee Osuuspankin aineistonoutoja (mm. tiliotteet ja viitesuoritukset) ja lähteviä maksuja Osuuspankin tileiltä.

Häiriö on selvityksessä Osuuspankilla, he tiedottavat asiasta omilla sivuillaan, Palvelutiedote - Yritysasiakkaat - Osuuspankki.https://uusi.op.fi/yritykset/tietoa-ohjelmistotoimittajille/maksuliikkeen-palvelutiedote

----------

16.1.2018 klo 9:26 Osuuspankilta saatu vahvistus, että aineistonoudot ja lähtevät maksut toimivat normaalisti.

15.1.2018 klo 15:26 Avasimme häiriötiedotteen uudelleen Netvisorin tilannehuoneeseen. Pankin tiedotteen mukaan C2B-aineistoina lähetettyjen maksujen käsittelyssä on viiveitä eikä palautteita muodostu. Maksujen viivästymisen aiheuttanut häiriö aiheuttaa myös sen, että C2B-vastaanottopalautteita ei muodostu asiakkaan noudettavaksi. Päivitämme tätä viestiä, kun saamme lisätietoja Osuuspankista.

15.1.2018 klo 12:04 Häiriötilanne on korjaantunut Osuuspankissa klo 9:05.

15.1.2018 klo 10:00 Häiriötilanne on edelleen selvityksessä Osuuspankilla. Päivitämme tätä tiedotetta seuraavan kerran klo 12 ellei häiriö ratkea sitä ennen.

6 Kommentit
Frank Russi
CHAMPION *
tekijä Frank Russi

Saako maksuunlähetettyä aineistoa peruutettua enää tässä vaiheessa?

tekijä Laura Niiranen

Hei Frank,

jos maksut on jääneet virheeseen, niin silloin ne eivät ole menneet pankkiin ja niitä ei voi peruuttaa. Alla linkkejä ohjeeseemme virheeseen jääneiden maksujen käsittelystä ja maksujen peruuttamisesta pankista.

Virheeseen jääneiden maksujen käsittely – Netvisor tukiportaali

Maksujen ja palkkojen peruminen – Netvisor tukiportaali

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

OP:n sivuilla näkyy taas että aineisto on myöhässä. Välillä palvelutiedotteessa jo luki, että aineistot on käsitelty - tarkoittaako tämä sitä, että aamulla lähetetyt maksut olisi menneet käsittelyyn ja veloittuneet tililtä? Netvisorissa ne näkyvät edelleen virhe-tilassa.

"Maksuaineistojen käsittelyssä viiveitä. Palautteita ei muodostu.

C2B-aineistoina lähetettyjen maksujen käsittelyssä on viiveitä eikä palautteita muodostu. Maksujen viivästymisen aiheuttanut häiriö aiheuttaa myös sen, että C2B-vastaanottopalautteita ei muodostu asiakkaan noudettavaksi.

Tämä voi aiheuttaa tupla-aineiston vaaraa ja tämän vuoksi maksuaineistoja ei pidä lähettää useaan kertaan." Eli ilmeisesti ei ainakaan kannata lähettää maksuja uudelleen ennen kuin näkee tiliotteelta että maksut eivät varmasti ole veloittuneet?

tekijä Laura Niiranen

Hei Sara,

avasimme häiriötiedotteen uudelleen, koska Osuuspankilla on vielä ongelmaa maksuaineistojen käsittelyssä.

Laitan sinulle tukipyynnöltä vielä viestiä liittyen noihin virheessä olleisiin maksuaineistoihin.

Vaikuttaa siltä, että Osuuspankilla on muitakin häiriöitä tällä hetkellä, Katevaraus tupla artikkeli - Uutisartikkeli - OP . Emme siis suosittele lähettämään tupla-aineistoja ennen kuin voitte varmistaa maksujen todellisen tilan Osuuspankista.

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Hei,

onko vielä jotain häiriöitä kun asiakkaalleni on viimeksi tullut OP: tiliote torstaina 18.1. ja käytössä päivätiliote.

tekijä Laura Niiranen

Hei Kati,

häiriöitä ei ole enää.

Laitan sinulle aiheesta viestiä, niin tutkitaan mistä tuo voisi johtua.