peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Useita palkkatietoilmoituksia Tulorekisteriin on jäänyt Technical error -tilaan

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎24-01-2019 16:03 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Tietojemme mukaan Fivaldista rajapinnan kautta Tulorekisteriin lähetettyjä palkaktietoilmoituksia on jäänyt nyt paljon virheeseen: "GEN0010 An unexcepted technical error has occurred. TechicalError". 

Jos samalla varmenteella on lähetetty onnistuneesti palkkatietoilmoituksia jo aiemmin, ongelma johtuu todennäköisimmin Tulorekisterin tietojen toimittamisen rajapintojen ja latauspalveluiden hitaudesta, josta he ilmoittivat aiemmin sivuillaan. 

 

Lähetä kokonaan hylkääntynyt erä uudelleen tämän ohjeen mukaisesti. 

 

EDIT: Suosittelemme tarkstamaan asiointipalvelusta ennen uudelleenlähetystä, onko  aineisto silti mennyt onnistuneesti Tulorekisteriin asti ja varmistaa, ettei aiempi lähetys näy Tulorekisterin palvelussa hyväksyttynä. Jos aineisto on hylätty voidaan se lähettää uudelleen edellä mainitulla tavalla. 

 

25 Kommentit
Kirsi
CONTRIBUTOR *
tekijä Kirsi

Hei ! Minulla virhekoodi GEDD0090 The record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party. Onko kysymys samasta asiasta ?

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Meillä myös yksi ilmoitus hylkääntynyt tuolla GEDD0090 virhekoodilla.
Asiakkaalta tosin puuttuu Suomi.fi valtuutus vielä, mutta teknisen varmenteenhan ei pitänyt tarvita sitä?

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

GEDD0090 virhe viittaisi onglmaan varmenteella, eli onhan varmasti varmenteen tilatessa valittu vaihtoehto, että voidaan lähettää myös toisten yritysten puolesta ilmoituksia? Jokatpauksessa tuo on Tulorekisterin antama virhekoodi joka viittaa ongelmaan varmenteella. Olettehan siis Tulorekisterin asiakaspalveluun yhteydessä. 

Juha-Matti Berg
CONTRIBUTOR ***
tekijä Juha-Matti Berg

Virheestä GEDD0090 tulee nyt puhelua sen verran, että lienee tämänkin virheen osalta jokin yleisempi ongelma nyt. Ja yritetty siis lähettää sellaisilla varmenteilla, joilla on jo lähetetty toisten yritysten puolesta aiemmin ilmoituksia.

Elmeri Linnera
CONTRIBUTOR *
tekijä Elmeri Linnera

Hei!

Meillä kanssa tällä samalla virhekoodilla ja sellaisilta palkanmaksajilta, joilta olemme aiemmin saaneet samalla varmenteella ilmoitukset menemään perille. Ja on siis varmasti valittu siis vaihtoehto, että voidaan lähettää ilmoituksia myös toisen yrityksen puolesta.

 

tekijä Inka Karlsson

Hei!

Yritän selvitellä asiaa ja palaan tässä postauksessa kun saan lisätietoja. 

tekijä Inka Karlsson

Kannattaa myös ihan kokeilla lähettää nuokin aineistot uudelleen tuon yllämainitun ohjeen mukaisesti ja kokeilla auttaako se. 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Aineiston erän tila noissa technical error tapauksissa on tuntematon, jolloin siinä ei ole mitään painiketta perässä, että ilmoitusta pääsisi edes uudelleen käsittelemään.

tekijä Inka Karlsson

Kannattaa tarkastaa ensin tosiaan onko aineisto mennyt kuitenkin hyväksytysti läpi Tulorekisteriin. Mikäli uudelleenlähetyspainiketta ei muodostu, suosittelen laittamaan tästä tukipyynnön lähettämällä kuvaruudut Lista, Henkilö (jostain esimerkkihenkilöstä aineistossa) ja Lähetyserät -välilehdistä (avaa erä klikkaamalla riviä) rajaamalla/suttaamalla kuvaruuduista erityiset tietoryhmät (esim. ay-tiedot) pois, sillä sähköpostilähetys ei ole salattu. 

tekijä Inka Karlsson

Jos ilmoittaminen on aiemmin toiminut varmenteella, ja yhtäkkiä Tulorekisteri palauttaa virheen "The record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party", kannattaa hetken päästä kokeilla lähettää uudestaan. Virhe näyttää liittyvän tänään myös Tulorekisterin ongelmiin.

 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Onkohan joku onnistunut uudelleen lähettämään technical errorin takia hylättyjä ilmoituksia vai ovatko ne muillakin tilassa "tuntematon"?

tekijä Inka Karlsson

Kannattaa tosiaan aina ensin varmistaa, että onko ilmoitus mennyt perille ennen uudelleenlähetystä. Verottajan rajapinnoissa on eilisestä asti ollut hitautta ja Tulorekisterin sivuilla häiriötiedote näyttää edelleen olevan voimassa. Tämä  heidän sivuillaan oleva tiedote päivitettiin eilen iltapäivällä ja täällä mainitaan, ettei tehtäisi uudelleenlähetyksiä. Kannattaa siis nyt odottaa sen suhteen ihan rauhassa ja kun häiriötilanne on heillä ohittunut, niin tarkastaa mitä tietoja sinne on mennyt ja sitten tarvittaessa lähettää aineistot uudelleen vasta. 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Ilmoitus ei ole mennyt perille ja eniten mua huolestuttaa se, että aineisto on tilassa, jossa sitä ei voi käsitellä. Ja kukaan ei tunnu ottavan kantaa, että mikä "tuntematon" tila oikein on. Tuossakin tiedotteessa sanotaan, että voi jäädä käsittelyssä -tilaan. Mutta mikä tila on tuo tuntematon? Onko se muka sama kuin käsittelyssä?

Marja--
CONTRIBUTOR *
tekijä Marja--

Meillä on myös tilassa "tuntematon" ja uudelleeen lähetys ei onnistu

Marja--
CONTRIBUTOR *
tekijä Marja--

Sainkin lähetettyä niitä henkilölistalta, yksitellen

tekijä Inka Karlsson

Suosittelemme noudattamaan nyt verottajan ohjeistusta eikä lähettää niitä uudelleen vielä ennenkuin varmistetaan, että onko sinne jotain mennyt perille, vaikka on tullut hylkäyspalaute. 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Verottajan ohje on myös tämä: "Jos aineisto on vielä lähetyksestä seuraavana päivänä Käsittelyssä-tilassa, niin täytä havaintolomake."

Joten kysyn vielä kerran. Onko tuntematon sama kuin käsittelyssä?

tekijä Inka Karlsson

Tuntematon tila tarkoittaa sitä, että tulorekisterissä on tapahtunut virhe johon eivät ole laittaneet/ennustaneet virheilmoitusta. Virheet johtuvat ilmeisesti osittain ruuhkasta. Kannattaa nyt odottaa, että verottajan häiriötilanne on ohi ja tarkastaa sitten onko aineistot kuitenkin menneet perille. Jos sittenkään ei ole, niin sitten voi lähettää aineistot uudelleen. 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Hei! Onkohan tämän asian suhteen mitään uutta? Tulorekisteristä sanottiin viime viikolla, että tuntematon tila viittaa siihen, ettei aineisto ole heille tullut ja että asia pitäisi selvittää ohjelmistotalon eli teidän kanssa. Tuo meillä tuntematon-tilassa roikkuva aineisto pitäisi olla tänään tulorekisterissä. Joten mitä sen kanssa nyt tulee tehdä?

tekijä Inka Karlsson

Tuntematon tila tarkoittaa tuntematonta virhettä tulorekisterin puolella jonka verottajan rajapinta on palauttanut ilmoituksen lähetyksestä. Ilmoitus viittaisi siihen, että se on hylätty ja pitäisi lähettää uudestaan. Tiedossamme kuitenkin on tapauksia, joissa ilmiotus kuitenkin on mennyt perille, joten siitä syystä + Tulorekisterin ohjesivuilla olevan ohjeen mukaisesti olemme pyytäneet odottamaan ja tarkastamaan onko aineisto kuitenkin mennyt perille.  Jos ilmoitukset eivät ole menneet perille (varmistettu asiointipalvelusta) ja verottaja on ohjeistanut lähettämään sen uudestaan, niin silloin uudelleenlähetys toki kannattaa tehdä 🙂 hylkääntynyt erä lähetetään uudelleen tämän ohjeen mukaisesti. 

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anna-Maija Heiskanen

Tuntematon erä on tilassa, jossa uudelleen lähetykseen ei ole mahdollisuutta. Ainakaan selkeästä näkyvää sellaista. Olen tästä teille aiemminkin sanonut. Ja ilmoitusta ei ole Tulorekisteriin mennyt. Ilmeisesti tarvii käydä sinne manuaalisesti syöttämässä, kun mistään ei saa apua.

Tarjamo
CONTRIBUTOR **
tekijä Tarjamo

Entäs virhekoodi GEDD0090 ? Lähetettäessä ei herjannut mitään, mutta nyt kun katsoin erän tila on aineisto hylätty (ei näy tulorekisterissä mitään ja yhden olen  jo onnistuneesti lähettänyt) ja kyseinen yritys näkyy kuitenkin tulorekisterissä ?

tekijä Inka Karlsson

Lähettäkää näistä tilanteista meille tukipyyntö osoitteeseen sovellustuki@visma.com. Community on hyvä paikka kysellä yleisesti ja käydä keskustelua, mutta asiakaskohtaisiin ongelmiin suosittelemme avaamaan oman tukipyynnön, johon voi sitten liittää tarvittavat kuvaruutukopiot. 

 

 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Minulla myös ei ole kertaakaan onnistunut tulorekisteriin lähettäminen, antaa aina "an unex pected technical error has occurred" ilmoituksen. Yritin myös lähettää palkkojen oma-aloitteista veroilmoitusta. Herjasi "Päiväyksen tulee olla pienempi kuin 1.1.2019" Onko joku keksinyt tähän ongelmaan ratkaisun?

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Lähetäthän tuosta virheestä meille tukipyynnön lähettämällä viestin osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com lähettämällä kuvaruudun lähetyserästä Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin websovelluksen Lähetyserät -välilehdestä siten, että klikkaat jotain riviä jossa virhe on, että erästä saadaan tarkempi kuvaus ja tiedot + jostain erän esimerkkihenkilöstä Henkilö -välilehdeltä. Älä rajaa kuvaruutuja, mutta peitä GDPR:n mukaiset erityiset tietoryhmät (kuten ay-tieto), koska sähköposti ei ole salattu. 

 

Työnantajasuoritukset ilmoitetaan vuodesta 2019 lähtien erillisilmoituksella. Vanhat TAS-ilmoitukset lähetettiin viimeisen kerran joulukuun 2018 palkoista ja sen jälkeen niiden lähettäminen Kausiveroilmiotus -sovelluksen kautta on estetty. Erillisilmoituksesta löytyy ohjeistus s.141 tästä oppaasta ja ostolaskun luomisesta tämän hetkinen ohjeistus löytyy esim. tästä postauksesta.