peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Useita palkkatietoilmoituksia Tulorekisteriin on jäänyt Technical error -tilaan

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎24-01-2019 16:03 )

Tietojemme mukaan Fivaldista rajapinnan kautta Tulorekisteriin lähetettyjä palkaktietoilmoituksia on jäänyt nyt paljon virheeseen: "GEN0010 An unexcepted technical error has occurred. TechicalError". 

Jos samalla varmenteella on lähetetty onnistuneesti palkkatietoilmoituksia jo aiemmin, ongelma johtuu todennäköisimmin Tulorekisterin tietojen toimittamisen rajapintojen ja latauspalveluiden hitaudesta, josta he ilmoittivat aiemmin sivuillaan. 

 

Lähetä kokonaan hylkääntynyt erä uudelleen tämän ohjeen mukaisesti. 

 

EDIT: Suosittelemme tarkstamaan asiointipalvelusta ennen uudelleenlähetystä, onko  aineisto silti mennyt onnistuneesti Tulorekisteriin asti ja varmistaa, ettei aiempi lähetys näy Tulorekisterin palvelussa hyväksyttynä. Jos aineisto on hylätty voidaan se lähettää uudelleen edellä mainitulla tavalla. 

 

25 Kommentit
CONTRIBUTOR *

Hei ! Minulla virhekoodi GEDD0090 The record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party. Onko kysymys samasta asiasta ?

CONTRIBUTOR ***

Meillä myös yksi ilmoitus hylkääntynyt tuolla GEDD0090 virhekoodilla.
Asiakkaalta tosin puuttuu Suomi.fi valtuutus vielä, mutta teknisen varmenteenhan ei pitänyt tarvita sitä?

Hei! 

GEDD0090 virhe viittaisi onglmaan varmenteella, eli onhan varmasti varmenteen tilatessa valittu vaihtoehto, että voidaan lähettää myös toisten yritysten puolesta ilmoituksia? Jokatpauksessa tuo on Tulorekisterin antama virhekoodi joka viittaa ongelmaan varmenteella. Olettehan siis Tulorekisterin asiakaspalveluun yhteydessä. 

CONTRIBUTOR **

Virheestä GEDD0090 tulee nyt puhelua sen verran, että lienee tämänkin virheen osalta jokin yleisempi ongelma nyt. Ja yritetty siis lähettää sellaisilla varmenteilla, joilla on jo lähetetty toisten yritysten puolesta aiemmin ilmoituksia.

CONTRIBUTOR *

Hei!

Meillä kanssa tällä samalla virhekoodilla ja sellaisilta palkanmaksajilta, joilta olemme aiemmin saaneet samalla varmenteella ilmoitukset menemään perille. Ja on siis varmasti valittu siis vaihtoehto, että voidaan lähettää ilmoituksia myös toisen yrityksen puolesta.

 

Hei!

Yritän selvitellä asiaa ja palaan tässä postauksessa kun saan lisätietoja. 

Kannattaa myös ihan kokeilla lähettää nuokin aineistot uudelleen tuon yllämainitun ohjeen mukaisesti ja kokeilla auttaako se. 

CONTRIBUTOR ***

Aineiston erän tila noissa technical error tapauksissa on tuntematon, jolloin siinä ei ole mitään painiketta perässä, että ilmoitusta pääsisi edes uudelleen käsittelemään.

Kannattaa tarkastaa ensin tosiaan onko aineisto mennyt kuitenkin hyväksytysti läpi Tulorekisteriin. Mikäli uudelleenlähetyspainiketta ei muodostu, suosittelen laittamaan tästä tukipyynnön lähettämällä kuvaruudut Lista, Henkilö (jostain esimerkkihenkilöstä aineistossa) ja Lähetyserät -välilehdistä (avaa erä klikkaamalla riviä) rajaamalla/suttaamalla kuvaruuduista erityiset tietoryhmät (esim. ay-tiedot) pois, sillä sähköpostilähetys ei ole salattu. 

Jos ilmoittaminen on aiemmin toiminut varmenteella, ja yhtäkkiä Tulorekisteri palauttaa virheen "The record submitter does not have the right to submit records on behalf of another party", kannattaa hetken päästä kokeilla lähettää uudestaan. Virhe näyttää liittyvän tänään myös Tulorekisterin ongelmiin.

 

CONTRIBUTOR ***

Onkohan joku onnistunut uudelleen lähettämään technical errorin takia hylättyjä ilmoituksia vai ovatko ne muillakin tilassa "tuntematon"?

Kannattaa tosiaan aina ensin varmistaa, että onko ilmoitus mennyt perille ennen uudelleenlähetystä. Verottajan rajapinnoissa on eilisestä asti ollut hitautta ja Tulorekisterin sivuilla häiriötiedote näyttää edelleen olevan voimassa. Tämä  heidän sivuillaan oleva tiedote päivitettiin eilen iltapäivällä ja täällä mainitaan, ettei tehtäisi uudelleenlähetyksiä. Kannattaa siis nyt odottaa sen suhteen ihan rauhassa ja kun häiriötilanne on heillä ohittunut, niin tarkastaa mitä tietoja sinne on mennyt ja sitten tarvittaessa lähettää aineistot uudelleen vasta. 

CONTRIBUTOR ***

Ilmoitus ei ole mennyt perille ja eniten mua huolestuttaa se, että aineisto on tilassa, jossa sitä ei voi käsitellä. Ja kukaan ei tunnu ottavan kantaa, että mikä "tuntematon" tila oikein on. Tuossakin tiedotteessa sanotaan, että voi jäädä käsittelyssä -tilaan. Mutta mikä tila on tuo tuntematon? Onko se muka sama kuin käsittelyssä?

CONTRIBUTOR *

Meillä on myös tilassa "tuntematon" ja uudelleeen lähetys ei onnistu

CONTRIBUTOR *

Sainkin lähetettyä niitä henkilölistalta, yksitellen

Suosittelemme noudattamaan nyt verottajan ohjeistusta eikä lähettää niitä uudelleen vielä ennenkuin varmistetaan, että onko sinne jotain mennyt perille, vaikka on tullut hylkäyspalaute. 

CONTRIBUTOR ***

Verottajan ohje on myös tämä: "Jos aineisto on vielä lähetyksestä seuraavana päivänä Käsittelyssä-tilassa, niin täytä havaintolomake."

Joten kysyn vielä kerran. Onko tuntematon sama kuin käsittelyssä?

Tuntematon tila tarkoittaa sitä, että tulorekisterissä on tapahtunut virhe johon eivät ole laittaneet/ennustaneet virheilmoitusta. Virheet johtuvat ilmeisesti osittain ruuhkasta. Kannattaa nyt odottaa, että verottajan häiriötilanne on ohi ja tarkastaa sitten onko aineistot kuitenkin menneet perille. Jos sittenkään ei ole, niin sitten voi lähettää aineistot uudelleen. 

CONTRIBUTOR ***

Hei! Onkohan tämän asian suhteen mitään uutta? Tulorekisteristä sanottiin viime viikolla, että tuntematon tila viittaa siihen, ettei aineisto ole heille tullut ja että asia pitäisi selvittää ohjelmistotalon eli teidän kanssa. Tuo meillä tuntematon-tilassa roikkuva aineisto pitäisi olla tänään tulorekisterissä. Joten mitä sen kanssa nyt tulee tehdä?

Tuntematon tila tarkoittaa tuntematonta virhettä tulorekisterin puolella jonka verottajan rajapinta on palauttanut ilmoituksen lähetyksestä. Ilmoitus viittaisi siihen, että se on hylätty ja pitäisi lähettää uudestaan. Tiedossamme kuitenkin on tapauksia, joissa ilmiotus kuitenkin on mennyt perille, joten siitä syystä + Tulorekisterin ohjesivuilla olevan ohjeen mukaisesti olemme pyytäneet odottamaan ja tarkastamaan onko aineisto kuitenkin mennyt perille.  Jos ilmoitukset eivät ole menneet perille (varmistettu asiointipalvelusta) ja verottaja on ohjeistanut lähettämään sen uudestaan, niin silloin uudelleenlähetys toki kannattaa tehdä 🙂 hylkääntynyt erä lähetetään uudelleen tämän ohjeen mukaisesti. 

CONTRIBUTOR ***

Tuntematon erä on tilassa, jossa uudelleen lähetykseen ei ole mahdollisuutta. Ainakaan selkeästä näkyvää sellaista. Olen tästä teille aiemminkin sanonut. Ja ilmoitusta ei ole Tulorekisteriin mennyt. Ilmeisesti tarvii käydä sinne manuaalisesti syöttämässä, kun mistään ei saa apua.

CONTRIBUTOR **

Entäs virhekoodi GEDD0090 ? Lähetettäessä ei herjannut mitään, mutta nyt kun katsoin erän tila on aineisto hylätty (ei näy tulorekisterissä mitään ja yhden olen  jo onnistuneesti lähettänyt) ja kyseinen yritys näkyy kuitenkin tulorekisterissä ?

Lähettäkää näistä tilanteista meille tukipyyntö osoitteeseen sovellustuki@visma.com. Community on hyvä paikka kysellä yleisesti ja käydä keskustelua, mutta asiakaskohtaisiin ongelmiin suosittelemme avaamaan oman tukipyynnön, johon voi sitten liittää tarvittavat kuvaruutukopiot. 

 

 

CONTRIBUTOR *

Minulla myös ei ole kertaakaan onnistunut tulorekisteriin lähettäminen, antaa aina "an unex pected technical error has occurred" ilmoituksen. Yritin myös lähettää palkkojen oma-aloitteista veroilmoitusta. Herjasi "Päiväyksen tulee olla pienempi kuin 1.1.2019" Onko joku keksinyt tähän ongelmaan ratkaisun?

Hei! 

Lähetäthän tuosta virheestä meille tukipyynnön lähettämällä viestin osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com lähettämällä kuvaruudun lähetyserästä Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin websovelluksen Lähetyserät -välilehdestä siten, että klikkaat jotain riviä jossa virhe on, että erästä saadaan tarkempi kuvaus ja tiedot + jostain erän esimerkkihenkilöstä Henkilö -välilehdeltä. Älä rajaa kuvaruutuja, mutta peitä GDPR:n mukaiset erityiset tietoryhmät (kuten ay-tieto), koska sähköposti ei ole salattu. 

 

Työnantajasuoritukset ilmoitetaan vuodesta 2019 lähtien erillisilmoituksella. Vanhat TAS-ilmoitukset lähetettiin viimeisen kerran joulukuun 2018 palkoista ja sen jälkeen niiden lähettäminen Kausiveroilmiotus -sovelluksen kautta on estetty. Erillisilmoituksesta löytyy ohjeistus s.141 tästä oppaasta ja ostolaskun luomisesta tämän hetkinen ohjeistus löytyy esim. tästä postauksesta.