peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma Fivaldi: Saitko Visma Connect -vahvistusviestin? Toimi näin.

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎26-06-2020 13:24 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Osa tammikuun jälkeen luoduista Fivaldi-käyttäjätunnuksista on synkronoitu Visman toimesta Visma Connect -tunnuksiksi automaattisesti. Normaalisti Visma Connect -tunnuksen tekee Fivaldi-ympäristön pääkäyttäjä migraatiotyökalun kautta, mutta julkaisussa tapahtuneen häiriön vuoksi tämä on tehty yllämainituille käyttäjille Visman toimesta.

 

Tästä johtuen osa Fivaldin käyttäjistä on saanut Visma Connect -migraatioon liittyvän vahvistusviestin, jossa pyydetään vahvistamaan käyttäjätunnus.

 

 • Mikäli vahvistat Visma Connect -käyttäjätunnuksesi, voit siirtyä käyttämään Fivaldia uusilla Visma Connect -tunnuksilla ja tämän jälkeen vanha Fivaldi-käyttäjätunnus ei enää toimi.
 • Mikäli et vahvista Visma Connect -käyttäjätunnustasi, voit käyttää Fivaldia edelleen vanhalla käyttäjätunnuksellasi.

 

Jatkossa kun pääkäyttäjä luo uuden käyttäjätunnuksen Fivaldiin, se on automaattisesti Visma Connect -tunnus. Suosittelemme ottamaan Visma Connect -tunnukset käyttöön ja aikaisemman uutisen Visma Connect -tunnuksista voit lukea täältä.

 

Tässä vielä käyttöoppaat ja videot Visma Connectin käyttöön:

https://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-kayttovinkit/Visma-Fivaldi-kasikirja-Visma-Connect-kayt...

 

Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

19 Kommentit
Sari4
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari4

Onko pakko tehdä muutokset nyt? Kesäaika on pahin mahdollinen aika muutoksille. Itse olen pääkäyttäjä ja olen lomalla elo-syyskuun vaihteen. Muut käyttäjät ovat jo jääneet lomalle.

Janne Lahti
VISMA
tekijä Janne Lahti

Hei Sari, ei ole pakkoa tehdä muutoksia per heti. Vanhat tunnukset ja salasanat toimivat vielä Connect -tunnusten rinnalla.

juhamer
CONTRIBUTOR **
tekijä juhamer

Voisiko Visma keskittyä päivityksiin, jotka helpottavat käyttäjien arkea, eikä sellaisiin, jotka vaativat käyttäjiltä toimenpiteitä. Ei ole ensiimäinen kerta kun Visma "keksii" jonkun parannuksen ja sysää työt käyttäjien tehtäväksi ilman korvausta.

tekijä Ainomari Karhu

Hei Juha!

 

Kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että tästä on koitunut sinulle ylimääräistä vaivaa.

 

Parannuksen on tarkoitus tuoda enemmän hyötyä kuin haittaa ja tässä muutama hyöty Connect-tunnuksen hankkimisesta myös tietoon muille:

 • Yhtenäinen turvallinen kirjautumistapa Visman tuotteissa
 • Mahdollistaa jatkossa sisäänkirjautumisen yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla niin Visma Fivaldiin kuin muihinkin Visman-tuotteisiin, kuten esim. Visma Expense, Visma Entry, Visma Payroll, jne. 
 • Parantaa tietoturvaa mm. Visma Connectin kaksivaiheisen tunnistautumisen ansiosta.
 • Unohtuneen salasanan voi helposti vaihtaa käyttäjän toimesta Visma Connect -kirjautumissivulta.

Haluaisitko kertoa tarkemmin, millaista parannusta toivoisit tähän Connectiin liittyen? Haluamme ehdottomasti kuulla käyttäjien palautetta migraatiotyökalusta ja Connect-tunnuksista.

 

Kiitos jo etukäteen! 🙂

Juha-Matti Berg
CONTRIBUTOR ***
tekijä Juha-Matti Berg

Hei!

 

Tulette saamaan migraatiosta varmasti palautetta sellaisilta pääkäyttäjiltä, joilla on suurehko määrä käyttäjätunnuksia ympäristöissään/asiakasympäristöissään. 😉

 

Hieman ihmettelen suunnittelufilosofiaa tämän takana siltä osin, että miksi käyttäjien migraatio (käyttäjätilien sähköpostien oikeellisuutta ja voimassaoloa myöten) kaadettiin täysin pääkäyttäjien harteille... Loppukäyttäjät todennäköisesti itse tietävät parhaiten käytössä olevan sähköpostiosoitteensa sekä parhaan ajankohdan uuden kirjautumisen testailulle. Varsinkaan kun tuo sähköpostiosoite ei ole ollut aiemmin pakollinen tieto Fivaldissa, niin voin kertoa, että sitä tietoa ei kaikilla käyttäjätunnuksilla ole tallennettuna tai se on vanhoilla käyttäjätunnuksilla vanhentunutta tietoa.

 

Ihan hyvä, että pääkäyttäjät pystyvät käynnistämään migraation käyttäjille. Mutta olisi ehkä ollut hyvänä lisänä sellainen, että käyttäjille olisi päivityksen jälkeen Fivaldiin kirjautuessa tullut pyyntö tarkistaa käyttäjätilin sähköposti ja samassa ilmoituksessa painike migraation aloittamiseksi omasta toimesta.

tekijä Ainomari Karhu

Hei!

 

Hienoa, kiitos näistä palautteista. Erittäin hyviä ajatuksia ja hienoa, että koostit tarkemmalla tasolla erilaisia parannuksia tähän liittyen! 🙂

juhamer
CONTRIBUTOR **
tekijä juhamer

Hei

En ole kuullutkaan mistään migraatiotyökalusta, ja ei riitä innostusta alkaa lukemaan tuota 42sivuista pdffää.

Kun käyttäjistä osa on sellaisia, että eivät edes osaa vaihtaa salasanaa fivaldin niin pyytäessä, niin miten luulette onnistuvat heidän ottamaan uuden tunnistautumisen vastaan?

Ja eikös käyttäjätunnukset ole yrityskohtaisia, ei henkilökohtaisia, vai onko tähänkin tehty jossain vaiheessa muutos?

 

Kun Visma osti valueframen, niin sitäkin alettiin uudistamaan niin, että meni meidän toimistossa vaihtoon...

Emmi911
CONTRIBUTOR *
tekijä Emmi911

Hei,

Samaa ihmettelen.  Juuri puhelinpalvelussa kommentoitiin, että "Ai olet pääkäyttäjä, sitten pitää tehdä migraatiotyökalun avulla salasanan vaihto ". En ole koskaan kuullut sanaa migraatiotyökalu. Ja jos ymmärsin, myöskään puhelintuki ei ollut tuota opastusvideota koskaan katsonut, ehdotti kyllä minulle ennen sitä, että on tällainen video, jossa voit tutustua asiaan. Lupasi kyllä palata asiallisesti asiaan, sillä tarvitsen kyllä puehelintuen etätuella, kun käytän tuota työkalua ja luon meille uudet salasanat.

 

Tällaiseen sähläilyyn ja asiakkaalla työn teettämiseen ei ole aikaa varmaan missään yrityksessä ja varmasti monessa yrityksessä ollaan helisemässä elo-syyskuussa, kun salasana vaihto-operaatio alkaa olemaan pakollinen ja kaikilla on sama ongelma päällä.

 

Itse olen nyt täysin pihalla kuin lumiukko ja myöskään vahvistetusti sähköpostiini ei ole tullut mitään infoa johon ohjeissa viitataan ja Fivaldin antamat tiedot eri kohdista tästä on hyvin vaikeaselkoiset. Kyse on vain salasanojen vaihtamisesta ja uuteen sisäänkirjautusmissysteemin siirtymisestä.

 

Janne Lahti
VISMA
tekijä Janne Lahti

Hei Juha ja Emmi,

 

siirtymistä Visma Connect tunnistautumiseen ei ole pakollinen (vanhat tunnukset sekä salasanat toimivat Visma Connectin rinnalla) mutta toki silloin käyttäjät eivät saa sen tuomia hyötyjä;

 • Yhtenäinen turvallinen kirjautumistapa Visman tuotteissa
 • Mahdollistaa jatkossa sisäänkirjautumisen yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla niin Visma Fivaldiin kuin muihinkin Visman-tuotteisiin, kuten esim. Visma Expense, Visma Entry, Visma Payroll, jne. 
 • Parantaa tietoturvaa mm. Visma Connectin kaksivaiheisen tunnistautumisen ansiosta.
 • Biometrisen tunnistautumisen tuki
 • Unohtuneen salasanan voi helposti vaihtaa käyttäjän toimesta Visma Connect -kirjautumissivulta.

Pääkäyttäjän toimia toki vaaditaan mikäli halutaan siirtyä Visma Connect tunnuksiin koska Connect käyttää käyttäjätunnuksena sähköpostiosoitetta, näin ollen nykyiselle Fivaldi käyttäjätunnukselle on annettava voimassa oleva sähköpostiosoite sekä etu- ja sukunimi joilla Visma Connect -tunnus luodaan tai linkitetään jo olemassa olevaan. Siirtyminen voidaan kuitenkin tehdä omassa aikataulussa eli olemassa olevat tunnukset toimivat edelleen.

Sofia_
CONTRIBUTOR **
tekijä Sofia_

Olen täysin sama mieltä kuin muut tässä, miksi pitää aina keksiä sellaisia "parannuksia" että pääkäyttäjä joutuu tekemään ylimääräistä töitä niiden toteuttamiseksi?! Päivitykset ja parannukset pitää toimia automaattisesti.

Olen saanut sellaisen kuvan että siirtyminen Visma Connect tunnistautumiseen on pakollinen toimenpide.

Juha-Matti Berg
CONTRIBUTOR ***
tekijä Juha-Matti Berg

Melko pakolliselta tuo Connectin käyttöönotto vaikuttaa Fivaldin kirjautumissivun perusteella. Siellä päivälaskuri nakuttaa uhkaavan nopeasti lukemaa alaspäin saatetekstillä, että tunnistautumisessa siirrytään käyttämään Connectia. 😉

tekijä Ainomari Karhu

Moikka Juha-Matti!

 

Kirjautumissivun "Aikaa tähän muutokseen" -kohta tarkoittaa, että kirjautumissivu päivittyy tuon jälkeen niin, että Visma Connect -kirjautuminen on ensisijainen kirjautumistapa. Tuonkin muutoksen jälkeen kirjautuminen onnistuu vielä vanhoilla tunnuksilla.

 

Tällä hetkellä kirjautumissivulla on ensisijaisesti nostettu tämä vanha kirjautumistapa.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

 

Onko jostain mahdollista saada selkokieliset ohjeet sille, pitääkö nyt kaikkien käyttäjien luoda uusi käyttäjätunnus ja salasana vai ei. Tällaista tietoa en löytänyt mistään, kun palasin lomalta.

 

Ja jos täytyy, niin pankaa nyt hyvänen aika yksinkertainen ohje siihen.

tekijä Ainomari Karhu

Moikka Tarja!

 

Pystytte vielä käyttämään myös vanhoja käyttäjätunnuksia, mikäli migraatiota (= käyttäjätunnuksen linkitystä Connect-tunnukseksi) ei ole vielä tehty. Tämän tekee normaalisti pääkäyttäjä, mutta mikäli olet saanut tuon sähköpostiviestin, joka otsikossa mainitaan - toimi aloitusviestin mukaisesti.

 

Tästä löydät aikaisemman uutisen aiheesta Visma Connect -tunnuksista:

https://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-uutiset/Visma-Fivaldi-siirtyy-kayttamaan-Visma-Connect-...

 

Autamme sovellustuessa mielellämme kaikissa kysymyksissä tähän liittyen. Olemme koonneet myös usein kysyttyjä kysymyksiä tänne:

https://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-keskustelut/Visma-Connect-UKK/m-p/308997#M3035

 

Olethan sovellustukeemme yhteydessä, mikäli sinua askarruttaa jokin tietty asia ja joihin ei löydy vastausta noista linkeistä.

skolleri-juha
CONTRIBUTOR *
tekijä skolleri-juha

Migraatio työkalu?????

Voi hyvänen aika. Eikö teille Vismassa merkitse mitään mitä maksavat asiakkaat ovat asioista mieltä? Te voitte hyvin puhua keskenänne kahvipöydässä noilla termeillä, mutta kyllä täällä kentällä monet puhuvat vielä suomea.

 

Marje Valkonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Marje Valkonen

Jos nämä nyt muuttaa, miten pääsee uudelleen käsittelemään tunnuksia, meillä on esim. tunnus "laskutus", henkilöstön vaihtuessa pitää pystyä muuttamaan tälle tunnukselle uusi sähköpostiosoite jne, myös tilintarkastajat vaihtuvat ajoittain .  Miten tässä hallinnoidaan rajallista määrää käyttäjätunnuksia , vaikuttaa siltä että jos joku lähtee talosta , ei häneltä vapautunutta käyttäjätunnusta voi enää käyttää ??  Jossain ohjeissa näin että ylläpitäjä voi muuttaa sähköpostiosoitetta, jos ei ole siirretty Connectiin. 

 

 

 

tekijä Ainomari Karhu

Hei Marje!

 

Ja kiitos viestistäsi.

 

Yritys voi hallinnoida tällaisia yleistunnuksia kuten tilintarkastaja-tunnuksia omalla sähköpostitilillä käyttämällä loppuliite-menettelyä. 
 

 

Asiaa käsitellään Visma Connect pääkäyttäjä -käsikirjassa sivulla 8. Pääset kaikkiin Connect-oppaisiin tämän linkin kautta.
 
Olethan meille sovellustukeen yhteydessä, mikäli sinulla herää muita tarkentavia kysymyksiä aiheeseen liittyen! 🙂
 
 
JonL
CONTRIBUTOR *
tekijä JonL

Hei.

Käytätän kahden eri organisaation fivaldia, joihin minulle on luotu connect-tunnukset. Nyt joudun kirjautuessa kirjoittamaan aina pitkät sähköpostiosoitteet verrattuna aikaisempiin lyhyihin käyttäjätunnuksiin, tämä on paljon työläämäpää monta kertaa päivässä tehtynä. Koitin vaihtaa sähköpostiosoitteeni samaksi molempiin tileihin, mutta tulee ilmoitus että se on jo käytössä toisella käyttäjällä. Miten saan tämän hienon migraation tehtyä niin että pääsen kirjautumaan samalla käyttäjännuksella molempiin tileihin. Sehän kai tämän koko connectin perusidea on?

tekijä Ainomari Karhu

Moikka JonL!

 

Mikäli kyseessä on kaksi täysin erillistä Fivaldi-ympäristöä, pystyt käyttämään yhtä sähköpostiosoitetta. Mikäli kuitenkin kyseessä on yhden ympäristön sisällä olevat organisaatiot, kahdella käyttäjällä ei voi olla yhtä ja samaa sähköpostia.

 

Nyt en valitettavasti näe tästä tilannettasi tarkemmin, mutta mikäli olet sopimusasiakkaamme, olethan meihin yhteydessä sovellustuki@visma.com. Kerro viestissäsi ne organisaatiot, joissa tässä on kyse ja sähköpostit, joita nyt käytät. Näin voimme selvittää asiaa hieman tarkemmin. Kiitos jo etukäteen! 🙂