peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu

Visma Nova Sovelluspalvelun Tulorekisteri-lähetys ei tällä hetkellä toimi (LÄHETYS TAAS MAHDOLLISTA)

(updated by Olli Hietala VISMA ‎31-01-2019 12:18 )

10.1.2019 Visma Nova Sovelluspalvelusta lähteneet Tulorekisteri-lähetykset ovat jääneet Odottaa-tilaan. Ilmoitukset eivät myöskään näy Visma.net AutoReportissa, eivätkä siten ole menneet eteenpäin Tulorekisteriin.

 

Tilannetiedot

Tilanne 14.1.2019 klo 14.34: Tulorekisterilähetykset Visma Nova Sovelluspalvelusta on taas avattu. Jos olet tehnyt ilmoituksen, joka on jäänyt siniseksi Novassa, eikä sitä näy Visma.net AutoReportissa, tee ilmoitus uudestaan.

Tilanne 11.1.2019 klo 16.06: Tulorekisterilähetyksiä ei voi tehdä tällä hetkellä. Tiedotamme maanantaina lisää.

Tilanne 11.1.2019 klo 13.13: Lähetyksiä ei voi edelleenkään lähettää Tulorekisteriin.

Tilanne 11.1.2019 klo 10.14: Korjauksia ajetaan asiakkaille tausta-ajona (ei vaadi käyttäjältä toimenpiteitä). Tiedotamme kun korjaukset ovat kaikilla käytettävissä.

Tilanne 10.1.2019 klo 15.42: Tulorekisterilähetykset eivät toimi 10.1.2019. Tiedotamme asiasta 11.1. aamulla lisää.

Tilanne 10.1.2019 klo 14.18: Visman tekninen tuki ja tuotekehitys tutkivat ongelman syytä.

16 Kommentit
CONTRIBUTOR *

Kyllä taas on pistetty käyttäjät testaamaan.

Näin raakileena olevaa systeemiä ei saisi julkaista missään tilanteessa.

Itse olen ollut yli 20 vuotta ohjelmistoalalla ja joku haju mullakin on näistä hommista.

 

Rauno Rike

CONTRIBUTOR **

Haluan vain varmistaa, jos raportti on lähetetty ja hyväksytty tulorekisterissä, onko asia silloin OK?

Voiko noihin Tilaselitteisiin luottaa?

Vai pitääkö joka kerta vielä erikseen mennä tarkistamaan jostain toisesta tai koomannesta paikasta?

Lähetin siis raportin hyväksytysti 11.1.2019 klo 12.42.

(updated by Ville Viherto VISMA ‎14-01-2019 12:28 )

Hei,

@Jessica6 Jos haluat olla 100% varma, että ilmoitus on Tulorekisterissä, tarkista Tulorekisterin sähköisestä asiointipalvelusta onko ilmoitus siellä. Jos Novassa Lähetetyt ilmoitukset -ikkunassa ilmoitus on "hyväksytty" (vihreänä) tai "hylätty" (punaisena) tilassa, voit myös olla varma, että se on Tulorekisterin palauttama tila. Jos lähetys on Novassa sinisellä, niin kannattaa tarkistaa AutoReportista onko ilmoitus siellä. Jos ilmoitus ei ole AutoReportissa, se ei myöskään mene Tulorekisteriin.

CONTRIBUTOR *

Hei,

Joko ilmoitusten lähettäminen onnistuu eli onko vika jo korjattu?

Hei,

Tulorekisterilähetyksiä voi taas tehdä Sovelluspalvelussa.

CONTRIBUTOR **

Hei

 

Miksi minulla Novassa palkkatietoilmoituksen esikatseluruudussa näkyy "lähetä ilmoitus" palkki himmeänä, eikä lähetä -palkkia voi painaa? Varmenne on haettu ja on voimassa ja käyttäjärooli aktivoitu Autoreportiin Adminissa. Onko minulla jäänyt jotakin tekemättä ??

Yst. Hannu

CONTRIBUTOR **

Hei

 

Onko ongelmani ratkaisu siinä, ettei Autoreportia ole rekisteröity Novan yritystiedoissa ? Jos täytyy aktivoida ActiceMQ, miten se tapahtuu ? Pyydetään antamaan OPG:n asennuspolku ???

Hei,

@hannukorhonen Oletko Sovelluspalvelussa vai onko kyseessä paikallinen asennus? Ohjaustiedot | AutoReport -välilehdellä on tehtävä Testaus ja Rekisteröinti ennenkuin Tulorekisterilähetyksiä voi lähteä tekemään. Jos olet Sovelluspalvelussa ja pyydetään OPG:n asennuspolkua, voit varmistaa että Ohjaustiedot | AutoReport koneen nimi -kentästä löytyy tieto (Pitäisi olla "novaopg.visma.local"). Voisitko avata asiasta tukipyynnön, niin tuki voi tarkistaa tarkemmin asetukset?

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Eilen lähetetyt ilmoitukset eivät löydy Autoreportista mutta ovat hyväksytty (vihreänä Palkanlaskennassa) ja löytyvät Tulorekisterin nettiversiosta. Onko siis ok? 

Hei Sanna,

Jos ilmoitus löytyy vihreänä Novasta, niin se pitää löytyä myös AutoReportista. Tarkistatko vielä AutoReportista suodattimet siten, että listalla näkyy varmasti kaikki päivämäärät ja kaikenlaiset raportit.

CONTRIBUTOR *

Hei

 

Näkyy tulorekisterin puolella "hylätty käsittelyssä"

 

Autoreportissa :  Report was rejected by Incomes Register. Check the details in the feedback.

 

 

 

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

olen lähettänyt tulorekisteriin yhteensä 9 ilmoitusta. Palkanlaskennassa ne ovat tilassa " Ilmoitus lähetetty. Odottaa tulorekisterin käsittelyä".

AutoReportissa näkyvät myös " odottaa käsittelyä " -tilassa.  Ensimmäinen ilmoitus lähetetty 8.1. ja viimeinen tänään.  

Tulorekisterissä ei näy mitään merkintöjä ilmoituksista. Vieläkö odottelen vai miten pitäisi jatkaa ?

CONTRIBUTOR **

Hei

Sama ongelma kuin Tiina Hy:llä. Yhden yrityksen ilmoituksen olen lähettänyt tulorekisteriin tähän mennessä 17.1. Näkyy Autoreportissa punaisen huutomerkin takana kommentilla "Report was rejected by Incomes Register. Check the details in the feedback"

ja tulorekisterissä "hylätty käsittelyssä".  Mitenkä tästä jatketaan ??? Pitääkö hakea uutta varmennetta vai mitä ?????

Kuukauden lopussa pitäisi lähteä useiden satojen henkilöiden tiedot ja lähetyspaketti on vielä ihan levällään. Ei hyvä, en tykkää 😞  !!

Pikaista ja oikeaa ratkaisua lähetysongemiin odotellaan.

 

Hei,

@Tiina Hy näetkö Novasta lähetyksen punaisella? Novan Lähetetyt ilmoitukset -ikkunan alaosassa pitäisi näkyä virhe selväkielisenä, yleensä henkilöittäin. Ikkunassa näkyvä virhe on Tulorekisterin antama, joten se antaa yleensä vinkkiä siitä, mitä tietoja täytyy korjata.

 

@hannukorhonen katsottiinkin etäyhteydellä eri ongelmatilanteet, joita teillä oli tullut vastaan. Koskien hylättyjä ilmoituksia, Novan Lähetetyt ilmoitukset -ikkunan alaosasta katsottiin henkilöittäin virheet, korjattiin ne, jonka jälkeen tehtiin uusi ilmoitus, joka hyväksyttiin. Palaathan asiaan, jos ongelma jatkuu.

 

@Tarja - Jos ilmoitukset näkyvät AutoReportissa, ja klikkaat jotain ilmoitusriviä, näkyykö siinä teksti "waiting for authentication"? Jos näkyy, se tarkoittaa sitä, ettei varmennetta ole otettu kyseisille yrityksille käyttöön. Kun varmenne on käytössä yrityksissä, voi jokaisen rivin erikseen AutoReportista lähettää Lähetä-painikkeesta rivin oikeassa laidassa. Jos kyseessä ei ole "authentication" teksti, avaathan meille tukipyynnön niin voimme katsoa miksi ne eivät lähde eteenpäin. Tiedossa ei ole tänään mitään ruuhkia.

CONTRIBUTOR **

Hei

 

Nyt ilmoitukset näyttävät menevän läpi ja ovat myös tulorekisterissä katsottavissa.

Kiitos 🙂

CONTRIBUTOR *

Minulla puuttui ohjaustiedoista Tyel numero. Nyt näkyy autoreportissa ok ja myös tulorekisterin puolella.