peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma Novan aktivointipalvelussa häiriötilanne (Korjattu)

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎29-05-2019 11:11 tekijä Olli Hietala VISMA )

Visma Novan Aktivoinnissa on tällä hetkellä häiriötilanne, jolloin ohjelma antaa virheen "unable to connect Licensing server". Ongelmaa selvitetään parhaillaan.

 

Kello 14: Häiriö korjattu ja aktivoinnin pitäisi onnistua normaalisti

 

2 Kommentit
Jessica6
CONTRIBUTOR **
tekijä Jessica6

Hei,

Ollaan harkitsemassa pilvipalvelun käyttöönottoa, mutta pelottaa nämä virhetilanteet joista varoitellaan täällä aika usein. Liittyykö nämä kaikki häiriötiedotteet juuri pilvipalveluihin, ja miten usein niitä oikeasti on?

Miten luotettava tuo pilvipalvelu on?

Onko käyttäjillä kerrottavaa, miten pitkät katkokset ja miten usein niitä on? Pääseekö tekemään työtä silloin kun haluaa, vai joutuuko usein odottamaan että ohjelma toimii?

 

Olli Hietala
VISMA
tekijä Olli Hietala

Hei Jessica6,

 

Kiitos viestistäsi. Tämä kyseinen vikatiedote liittyy Nova-ohjelmien aktivointiin eli ei vaikuta ohjelman käyttöön mutta tuo vikatilanne esti ohjelman aktivoinnin vikatilanteen ollessa päällä (kesti n.3 tuntia). 

 

Vikatilanteiden kestoa on vaikea ennustaa, mutta pyrimme tiedottamaan niistä mahdollisimman pian kun sellainen on varmistunut. Yleensä kestot ovat lyhyitä n.15-60 minuutin välillä ja niitä on melko harvoin. Pieniä kirjautumishäiriöitä ollut nyt viime viikkoina hetkittäin mutta ne ovat korjaantuneet nopeasti. Laajempia katkoksia ollut pari viikkoa takaperin ja sitä ennen 3 kuukautta sitten. 

 

Erilaisia pilviratkaisuja on Vismalla useita ja niiden tiloja voi seurata status.visma.net sivustolla (esim. Visma.net tuotteet). 

 

Vikatilanteista pyrimme tiedottamaan heti kun on varmistunut, että on jokin laajempi vikatilanne jossain palveluissamme päällä jotta mahdollisimman moni käyttäjä olisi niistä tietoinen. Joskus voi tietysti olla huono tuuri ja monessa eri palvelussa on esim. saman viikon aikana hetkittäisiä ongelmia ja tästä voi varmasti syntyä mielikuva, että 'mikään ei toimi'. 🙂

 

Suosittelen keskustelemaan myyjämme kanssa vaikka muutaman viikon mittaisesta testikäytöstä Visma Nova Sovelluspalvelun osalta jotta pääsette tutustumaan palveluun paremmin. 

 

-Olli, Visma Sovellustuki