peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Vismaan kohdistui tietoturvahyökkäys viime syksynä, asiakastiedot eivät vaarantuneet

tekijä Tiina Laapio

Tietoturvayhtiö Recorded Future julkaisi yhteistyössä Visman kanssa laajan tutkimusraportin koskien tietomurtokampanjaa, jonka kohteena oli useita yhtiöitä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tutkimusten perusteella hyökkäysten takana oli Kiinan valtion tukema hakkeriryhmä APT10. Visma-konsernin 6.2.2019 julkaisema lehdistötiedote aiheesta löytyy osoitteesta https://www.visma.com/press-releases/intelligence-report-visma/.

 

Visman asiakkaiden tiedot eivät vaarantuneet tietomurrossa, sillä se kohdistui täysin Visman sisäisiin järjestelmiin. Visma-konsernin tietoturvatiimin ja tietoturvakumppaneidemme nopean toiminnan sekä tehokkaan yhteistyön avulla hyökkäyksen vaikutukset jäivät minimaalisiksi. Visma-konserni ei tiedottanut asiasta julkisesti ennen kuin olimme saaneet kattavia todisteita siitä, mikä taho oli hyökkäyksen takana. Visma kannattaa läpinäkyvyyttä ja konsernin oma tahtotila oli kertoa tietomurrosta julkisesti kasvattaakseen alan tietoisuutta tietomurtokampanjasta ja nykypäivän riskitekijöistä.

 

Tiedämme Visma Solutionsilla, että tietoturva on toimintamme ydinalueita ja panostamme paljon resursseja tietoturvan kehittämiseen niin tuotteidemme kuin organisaatiomme osalta. Tuotteemme Netvisor, Visma Sign, ValueFrame, Visma Severa ja Maventa ovat tietoturvaltaan korkealla tasolla ja asiakkaamme voivat käyttää palveluitamme luottavaisin mielin.