peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Käyttäjäryhmät

26-02-2019 13:48 (Päivitetty 26-02-2019)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 401 Näytöt

Käyttäjäryhmien avulla hallitaan henkilön käyttöoikeuksia ValueFramessa. Käyttäjäryhmät löytyvät valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, johon vain pääkäyttäjillä on pääsy. 

Jokainen ValueFramen käyttäjä kuuluu vähintään yhteen käyttäjäryhmään.

 

Käyttäjäryhmiä ovat esimerkiksi:

  • peruskäyttäjä
  • projektipäällikkö
  • johto
  • myynti
  • laskuttaja.

Jokaisella käyttäjäryhmällä on erikseen määritelty mitä oikeuksia ne pitävät sisällään. Käyttäjä voi kuulua yhteen tai useampaan käyttäjäryhmään samanaikaisesti.

 

Mikäli henkilöä ei lisätä mihinkään käyttäjäryhmään, kirjautuminen ValueFrameen onnistuu, mutta hänelle tulee ilmoitus "Ei käyttöoikeutta".

 

Jotta henkilö voisi käyttää ValueFramea tulee hänet lisätä ainakin peruskäyttöoikeusryhmään. Tämän lisäksi henkilö voidaan liittää samanaikaisesti myös muihin tarvittaviin käyttäjäryhmiin, esim. projektipäälliköt voidaan liittää porojektipäällikkö-käyttäjäryhmään.

 

Henkilön tai lisääminen tai poistaminen käyttäjäryhmästä

Käyttäjäryhmiä hallinoidaan valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, jossa halutun ryhmän kohdalta klikataan "Muokkaa".

kayttajaryhmat.png

 

Henkilön saa lisättyä käyttäjäryhmään valitsemalla haluttu henkilö alasvetovalikosta ja klikkaamalla "Liitä". Henkilön saa poistettua käyttäjäryhmästä klikkaamalla poistettavan henkilön nimen perästä tulee "Poista", joilloin henkilöltä poistetaan kyseiselle käyttäjäryhmälle annetut käyttöoikeudet.

 

Käyttäjäryhmään voidaan liittää myös toinen käyttäjäryhmä valitsemalla liitettävä ryhmä alasvetovalikosta ja klikkaamalla "Liitä". Käyttäjäryhmän liitoksen voi poistaa klikkaamalla käyttäjäryhmän nimen perästä "Poista".

kayttajaryhman-liitokset.png