Mijn Communities
Help

Verwerk uw inkoopfacturen sneller met e-facturen

27-08-2022 16:00 (Bijgewerkt op 26-08-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 326 Weergaven

Verwerk uw inkoopfacturen sneller met e-facturen

U kunt uw inkoopfacturen vele malen sneller en efficiënter verwerken als u deze als e-factuur ontvangt. Een e-factuur heeft als voordelen o.a minder kosten, meer automatiseringsmogelijkheden en een snellere en veiligere verwerking via het beveiligde Peppol netwerk.

 

Eerder hebben wij u al verteld hoe u facturen van PostNL en MKB Brandstof sneller kunt verwerken in uw administratie door de facturen als e-factuur te ontvangen.

 

Maar wat nou als u nog andere leveranciers heeft waarvan u de facturen ook graag sneller zou willen verwerken?

 

Sindskort is in AutoInvoice, de e-facturatie software van Visma, een extra service beschikbaar gekomen die het mogelijk maakt om inzicht te krijgen in de leveranciers die e-facturen kunnen sturen. Dit wordt gedaan op basis van de facturen die worden ingestuurd naar de scanservice van AutoInvoice (basis of premium) . Deze service is nu ook beschikbaar voor Visma.net klanten.

 

Hoe werkt het?

Op basis van de PDF facturen die u naar één van de scan services heeft gestuurd ontvangt u een overzicht per e-mail. In dit overzicht staan de leveranciers die in de afgelopen 6 maanden ook al een e-factuur naar een andere ontvanger binnen het netwerk van Visma hebben gestuurd.

 

Zo weet u dus dat er een grote kans is dat deze leveranciers ook u een e-factuur kunnen sturen en kunt u contact met deze leveranciers opnemen.

Stappen om de service te activeren

Open vanuit Visma.net Home de AutoInvoice service door op het AutoInvoice icoon te klikken

 

TomPronk_0-1661503214260.png

 

  1. Selecteer het juiste bedrijf (indien u rechten heeft op meer bedrijven)
  2. Kies voor Instellingen>Extra services>Ontvang elektronische facturen van leveranciers (1 en 2)
  3. Stel de frequentie in (3) en geef het email adres op waar het rapport naar toe gestuurd dient te worden (4). Het is mogelijk om meerdere email adressen vast te leggen. Kies hierna voor Opslaan.
TomPronk_1-1661503214261.png

 

Indien er leveranciers gevonden worden, die u ook een elektronische factuur kunnen sturen, zult u hiervan onderstaande melding per email ontvangen. 

 

 

TomPronk_2-1661503214248.png

 

Meer informatie

Wat zijn e-facturen?

5 voordelen van e-facturen

eLearning AutoInvoice

Medewerkers