annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Registreer u om communities te volgen en een snelkoppeling te krijgen in dit menu Registreer u om communities te volgen en een snelkoppeling te krijgen in dit menu
(bijgewerkt door Mayron Beudeker VISMA ‎22-01-2019 08:47 )
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 496 Weergaven

Factureren

Er zijn twee dingen die Visma eAccounting wil weten bij het aanmaken van een factuur: WIE en WAT je wil factureren.

Wie? – Debiteuren

Debiteuren zijn voor ieder bedrijf de belangrijkste factor. Visma eAccounting heeft een debiteurenbestand waarin je de algemene informatie bewaart die het programma nodig heeft om te factureren. Als je al een bestaand debiteurenbestand hebt, dan kun je dat bestand in Visma eAccounting Standaard importeren. Denk eraan dat je de e-mailadressen van de debiteuren invoert als je facturen per e-mail naar de debiteuren wil verzenden.

Jouw debiteurbestand wordt opgebouwd naarmate je debiteuren aan het programma toevoegt. Het bestand bied je een duidelijk overzicht van je debiteuren, eerdere facturen en betalingen per debiteur.

 

Debiteur toevoegen

 

Gegevensbestanden importeren of exporteren


Wat? – Artikelen

Alles wat je factureert, producten zowel als diensten, wordt Artikelen genoemd in Visma eAccounting.

In je artikelbestand geef je op of het artikel een dienst of een product is, welk btw-tarief van toepassing is op de verkoop en de verkoopprijs. Aan de hand van deze gegevens worden je artikelen automatisch geboekt door het programma wanneer je een factuur verzendt.

 

Artikel aanmaken

 

Gegevensbestanden importeren of exporteren


Offerte verzenden?

Soms vraagt de debiteur om een offerte voor jouw dienst of product. Met de module Offertes en Orders kan je offertes maken die je eenvoudig weer kunt omzetten in facturen wanneer de debiteur de offerte heeft geaccepteerd. In de factuur staat dezelfde informatie als in de offerte en je kunt tekst en artikelen wijzigen en toevoegen aan de factuur.

De facturen die je hebt verzonden, staan onder Verkoop - Offertes, waar je kunt zien wanneer de offerte verloopt, zodat je vervolgactie kunt ondernemen en zo nodig een aanmaning kunt verzenden. Nadat de debiteur de offerte heeft geaccepteerd, bewaar je die als Geaccepteerd.

 

Offertes aanmaken

 

Facturen aanmaken op basis van offertes


Orderbevestiging aan debiteur

Nadat de debiteur de offerte heeft aanvaard, verzend je hem een bevestiging van de bestelling. Verder kun je aan de hand van de verkooporder volgen wat er geleverd moet worden en hoeveel je in voorraad hebt. De pakbon afdrukken, goederen uit het magazijn halen, leveren en factureren.

Met de module Offertes en Orders kan je eenvoudig een orderbevestiging voor de debiteur maken terwijl je de voorraad, de gereserveerde aantallen en de geleverde aantallen kunt zien.

 

Verkooporders aanmaken

 

Bestelling aanmaken op basis van offerte

 

Factuur aanmaken op basis van bestelling


Tijd om te factureren!

Wanneer je klaar bent om te factureren, begin je met de lijst verkoopfacturen en de debiteur die de aankoop doet. Wanneer je Nieuwe verkoopfactuur selecteert, wordt alle informatie van de debiteur in de factuur geplaatst en wordt de vervaldatum bepaald overeenkomstig de betalingsvoorwaarden die gelden voor de debiteur. Het enige wat je moet doen is de artikelen en aantallen selecteren die op de factuur moeten komen te staan. Gegevens over de artikelprijs en het btw-tarief worden opgehaald uit het artikelbestand.

Als je wil controleren hoe de definitieve factuur eruit zal zien, kun je een voorbeeld bekijken. Ben je tevreden? Dan verzend je de factuur per e-mail of maak je er een afdruk van in pdf-formaat. Het verzenden zorgt er ook voor dat de factuur automatisch wordt geboekt door het programma.

 

Factuur aanmaken

 

Logobanners toevoegen/wijzigen of verwijderen


Verkoopfacturen

De facturen die je hebt verzonden, staan onder Verkoop - Verkoopfacturen. Daar heb je een goed overzicht van je verkoopfacturen. Vanuit dit overzicht kun je ook inkomende betalingen en creditfacturen registreren en herinneringen voor vervallen facturen verzenden.

 

Aanmaningen verzenden

 

Creditfactuur