annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 337 Weergaven

Vraag

Hoe maak ik een creditfactuur aan?

Antwoord

Creditfactuur

Als u een onjuiste verkoopfactuur heeft gemaakt en deze wilt verwijderen, dan kunt u de factuur crediteren of Annuleer factuur als actie kiezen. Deze opdracht draait de gehele factuur terug en kan alleen voor niet-betaalde facturen worden gebruikt. U leest meer over het annuleren van facturen in Een verkoopfactuur annuleren.

 

Om een creditfactuur aan te maken begint u altijd vanuit een factuur die u eerder heeft aangemaakt. U kunt artikelen en regels verwijderen of de bedragen wijzigen, maar het totaal mag nooit meer zijn dan het totaal van de oorspronkelijke factuur.

 

Als u de factuur heeft aangemaakt op basis van een verkooporder, toont de creditfactuur de koppeling naar de oorspronkelijke verkooporder.

 

  1. Kies Verkoop - Verkoopfacturen.
  2. Selecteer de factuur die u wilt crediteren.
  3. Selecteer Acties - Crediteren.

Er wordt dan een creditfactuur met dezelfde debiteur- en artikelgegevens geopend als die op de debetfactuur. Zorg ervoor dat er voor het aantal artikelen een minteken staat als u het aantal corrigeert.

 

  1. Wanneer u klaar bent met de factuur, voert u een van de volgende acties uit:

Boek en verzend per email

De factuur wordt automatisch verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven voor de debiteur in het debiteurbestand. De factuur wordt bewaard onder Openstaand.

Boek en maak aan pdf

De factuur wordt bewaard als pdf en kan worden afgedrukt.

Bewaar als concept

De factuur wordt niet geboekt en wordt bewaard onder Concept.

De oorspronkelijke onjuiste factuur en de creditfactuur heffen elkaar op in de boekhouding. Daarnaast moeten zij met elkaar worden verrekend om ervoor te zorgen dat de saldi van de facturen niet voorkom in het tabblad Openstaande verkoopfacturen. Lees verder onder Verkoopfacturen volledig of gedeeltelijk verrekenen met creditfacturen.

Bijdragers