annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

(bijgewerkt door Mayron Beudeker VISMA ‎22-01-2019 08:48 )
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 668 Weergaven

Vraag

 Hoe maak ik een handmatig boekstuk aan? (memoriaalboeking)

Antwoord

Je kunt de handmatige boekstukken van jouw bedrijf registreren onder Boekhouding - Boekstukken. Voorbeelden van transacties die handmatig moeten worden geregistreerd, zijn aankopen met eigen geld, afschrijvingen, verdeling van kosten en opbrengsten over periodes, de belastingaangifte en overige transacties in verband met de maand- en jaaroverzichten.

Om het registreren van terugkerende transacties te vergemakkelijken, kan je gebruikmaken van een boekingssjabloon waarbij de betrokken rekeningen en boekingsopties vooraf zijn geselecteerd. Het programma bevat enkele voorstellen voor boekingssjablonen maar je kunt ook je eigen sjablonen toevoegen. Lees verder onder Nieuwe boekingssjabloon toevoegen.

  1. Ga naar Boekhouding - Boekstukken.
  2. Kies Nieuw boekstuk.
  3. Voer de datum in.
  4. Selecteer de boekingssjabloon die je wilt gebruiken of voer een beschrijving in voor het boekstuk.
  5. Selecteer vervolgens de rekeningen waartegen je de transactie wil boeken en voer de bedragen in. Als je een boekingssjabloon hebt gebruikt, worden de rekeningen vooraf geselecteerd.
  6. Geef de kostenplaatsgroep(en) op waarop de boeking betrekking heeft, als je werkt met kostenplaatsgroepen.

Als je voor een regel geen kostenplaats kunt opgeven, kan dat zijn omdat de rekening niet is ingeschakeld voor kostenplaatsen.

 

In de kolom Rekeningsaldo wordt het huidige saldo getoond van de rekening waarop je boekt. Het bedrag wordt verhoogd of verlaagd, afhankelijk van of je een debet- of creditboeking invoert.

 

  1. Selecteer Boek om het boekstuk aan te maken en het aan de lijst met boekstukken toe te voegen.