annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Verkoopcategorieën inrichten

25-10-2019 15:28 (Bijgewerkt op 09-06-2021)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 973 Weergaven

Verkoopcategorieën inrichten

 

Vraag

Waarom krijg ik bij het factureren de melding “Er is geen verkooprekening die hoort bij de artikelcodering voor dit artikel”

 

Antwoord

Deze melding verschijnt bij het boeken van een verkoopfactuur als er geen grootboekrekening is ingesteld op een verkoopcategorie waarop moet worden geboekt.

 

Alle artikelen die zijn aangemaakt in het programma zijn gekoppeld aan een verkoopcategorie. Visma eAccounting maakt gebruik van deze verkoopcategorieën om uw verkoopfacturen te boeken op de juiste verkooprekening en tegen een btw-rekening, indien van toepassing. De verkoopcategorieën zijn ook essentieel voor een correcte belastingaangifte en icp-opgave.

Als u bovenstaande melding krijgt bij het factureren, is het dus zaak om na te gaan of er verkooprekeningen ontbreken in de verkoopcategorieën die gekoppeld zijn aan de artikelen op de betreffende verkoopfactuur.

 

In het Help Centre leest u hoe u een nieuwe verkoopcategorie kunt aanmaken als u geen gebruik wilt maken van de standaard verkoopcategorieën. U vindt hier ook aanvullende toelichting over de instellingen binnen de verkoopcategorieën.

 

In onderstaande video ziet u hoe de verkoopcategorieën worden gebruikt in Visma eAccounting:

 

Bijdragers