Mine produkter
Hjælp

Hvad skal jeg tjekke når der er difference mellem debitor/kreditor og finans?

28-01-2014 24:31
 • 0 Svar
 • 0 ros
 • 684 Visninger
Har du difference mellem Debitor/Kreditor og Finans, skal du tjekke følgende punkter:
 • At rapporterne, du udskriver, kan sammenlignes med hinanden.
  Vi anbefaler, at du udskriver rapporterne "Debitorer, åbne poster mod finans" og "Kreditorer, åbne poster mod finans", og sammenligner disse med rapporten "Saldobalance detaljeret". For mere information, klik her.

 

 • Har du afsluttet alle tidligere år, eller overført midlertidig 'primo saldo'
  Har du for eksempel ikke afsluttet foregående år, skal du udskrive saldobalancen for dette år og nuværende år. Saldoen på disse konti skal da summeres. Alternativt kan du overføre midlertidig 'primo saldo'. Det gøres på følgende måde: Vis – Regnskab – Overfør midlertidig 'primo saldo'. Har du tidligere overført midlertidig 'primo saldo', og efterfølgende foretaget posteringer i det foregående år, skal du overføre midlertidig 'primo saldo' igen for at få de rigtige tal med over.

 

 • Har du oprettet egne Debitor/Kreditorkonti
  I Mamut Business Software er det muligt at oprette flere Debitor-/Kreditorkonti. For at kontrollere om en konto er knyttet mod Debitor/Kreditor, skal du gå til Vis – Regnskab – Kontoplan. Find den ønskede konto og klik på fanebladet Avanceret. Kontoen er en debitor/kreditorkonto, hvis der står Kunde eller Leverandør i feltet Debitor/Kreditorfunktion. Er kontoen knyttet til en debitor-/kreditorkonto, vil det ikke give difference mellem Finans og Debitor/Kreditor, men du skal huske at tage denne konto med i beregningen, når du sammenligner saldobalancen og Debitor/Kreditor.