Mine områder

Sign in for at tilføje dine favoritområder
annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Dennis Patriek Leuring
 • 0 Svar
 • 0 ros
 • 111 Visninger
Hvis du har en bankkonto i Valuta, kan denne benyttes sammen med en Finanskonto med valutafunktion. Du kan afstemme banken ved hjælp af valutakontoen, og du vil have fuld oversigt over din valutabeholdning. Valutakontoen skal være en balancekonto og må ikke have reskontrofunktion. NB! Funktionaliteten er kun tilgængelig i Mamut Enterprise E5.

Sådan gør du:

 

 1. Klik på Vis - Regnskab - Kontoplan.
 2. Klik på Ny (Ctrl+N).
 3. Skriv kontonummeret på den nye konto, for eksempel 6815.
 4. Klik på OK.
 5. Skriv det ønskede navn på kontoen.
 6. Vælg fanebladet Avanceret.
 7. Vælg valutakoden i rullelisten for Valuta.
 8. Sæt flueben ved Bank/post/kasse.
 9. Kontroller at de øvrige indstillinger på kontoen er korrekte.
 10. Klik på Gem.

 

Hvis du ønsker at afstemme din valutakonto i bankafstemningsmodulet, skal du også sætte flueben ved Bankafstemning på fanebladet Avanceret på den aktuelle konto. Du finder funktionen ved at klikke på Vis - Regnskab - Bankafstemning.

Du kan udskrive en bestemt rapport for konti, der er sat op som Valutakonti. Rapporten hedder Udskrift valutakonto, og giver en fuld oversigt over alle føringer på den aktuelle konto. Føringerne vil blive vist både i den valgte valuta og i klientvalutaen (den aktuelle valuta valgt i dine firmaindstillinger). Rapporten findes ved at klikke på Filer - Udskriv - Regnskab. Her kan du lave et udvalg på Regnskabsår, periode og konto.

Selv om kontoen et sat op som valutakonto, vil Mamut altid omregne til klientvalutaen ved bogføring, da alle beløbene i Finans skal være i samme valuta. Det er derfor vigtigt at valutakurserne holdes opdateret. Det gøres ved at klikke på Vis - Regnskab - Valuta.

NB: En valutakonto kan ikke skrives i feltet Modkonto i kassekladden.