annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in for at tilføje dine favoritområder
Henrik Schytz
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 197 Visninger
Hvis synkroniseringen mellem den lokale Visma Mamut (MBS) og Mamut Online Desktop (MOD) stopper, så vil data, som du indtaster ikke vises i den lokale MBS og modsat. Når det er mere end 72 timer siden, at synkroniseringen sidst er blevet kørt, vil du få en begrænset adgang til Mamut Online.

Det første du skal tjekke, er om maskinen, som køre synkroniseringen er slået til og koblet til internettet. Hvis du ikke ved hvilken maskine, som kører synkroniseringen, kan du finde ud af det i Mamut, sådan her:

1. Gå til Vis – Indstillinger – Firma – Indstillinger per modul – Mamut Online
2. Gå til fanebladet Synkronisering
3. Her vil du se navnet på maskinen som kører synkroniseringen i rullelisten.

Hvis maskinen er slået til bør du tjekke at sykroniseringstjenesten for Mamut Online er startet på maskinen som kører synkroniseringen. Sådan kan du tjekke:
1. Gå til maskinen som kører synkroniseringen til Mamut Online
2. Gå til Start – Kontrolpanel – Administrative værktøj – Tjenester
3. Find tjenesten Mamut Synchronization Service i listen
4. Højreklik på tjenesten og vælg Egenskaber
5. Sørg først for at det ved Opstartstype står Automatisk
6. Tjek så Tjenestestatus. hvis den ikke står som Startet, klikker du på Start. Står den allerede som startet klikker du først på Stop, og så Start.
7. Hvis alt er korrekt skal det se sådan ud:
Mamut Synkroniserings Service 

Vent nogle minutter efter dette er udført og log så på Mamut Online igen. Hvis meddelsen er væk virker synkroniseringen som normalt igen.

Hvis firmadatabasen ikke bliver synkroniseret ønsker vi at du i Mamut går til Vis – Indstillinger – Firma – Indstillinger per modul – Mamut Online, og fanebladet Synkronisering. Tag et skærmbillede af dette vindue og kopiere det ind i en E-mail. Hvis der ligger nogen optegnelser med Fejl i denne listen, så dobbeltklikker du på denne og kopierer fejlmeldelsen og indsætter osgå den i en E-mail og sender mailen til support-software@visma.com