Mine produkter
Hjælp

Udskriftsmuligheder i Visma Mamut

05-03-2014 22:37 (Senest opdateret 04-06-2021)
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 486 Visninger

Udover at kunne udskrive rapporter på printeren, så har du i Mamut også følgende muligheder: telefax, HTML, e-mail og forskellige filformater.

Sådan gør du:

 
1. Vælg Filer og klik på Udskriv.
2. Marker rapporten du ønsker at udskrive.
3. Vælg blandt følgende udskriftsmuligheder i feltet Send til:

Visning: Rapporten vil blive vist på skærmen, som den vil se ud ved udskrift til printer. Vær opmærksom på at rapporter udskrevet via visning ikke bliver effektueret. (Gælder enkelte regnskabsrapporter).

Gitter: Datagrundlaget for rapporten vises i sin helhed uafhængig af hvilke felter, som findes i rapporten. Det er ikke muligt at udskrive eller redigere data.

Printer: Rapporten vil blive udskrevet på standardprinteren, hvis ikke andet er valgt.

Fil: Vælg hvilket format du ønsker at udskrive i. Bestem derefter filnavn og hvor filen skal gemmes. Klik OK. Du har også mulighed for at bestemme hvilken feltseperator du ønsker at benytte. Klik OK. Når filen er generert, får du spørgsmål om du ønsker at ånne rapporten.

Telefax: Vinduet Send fax vil komme op. Udfyld de aktuelle felter og klik OK. BEMÆRK: For at kunne sende til telefax skal du have en telefaxdriver installeret.

HTML: Du vil se et vindue, hvor du angiver filnavn og placering. Klik på Gem. Du vil få spørgsmål om du ønsker at åbne filen i Internet Explorer.

E-mail: Der vil blive oprettet en ny e-mail med den aktuelle rapport vedhæftet. Den vedhæftede fil er som standard i HTML-format. Hvis du ønsker raporten i PDF eller RTF, så gøres dette under Vis - Indstillinger - Brugerprofil og fanebladet Rapporter.

PDF: Du vil se et vindue, hvor du angiver filnavn og placering. Klik på Gem. Du vil få spørgsmål om du ønsker at åbne rapporten i Acrobat Reader.

RTF: Du vil se et vindue, hvor du angiver filnavn og placering. Klik på Gem. Du vil få spørgsmål om du ønsker at åbne rapporten i MS Word.

 
4. Klik Udskriv når du har valgt udskriftsformat.
5. Lav dit udvalg for rapporten og klik på OK.

BEMÆRK: De step som er beskrevet under punkt 3 for Fil, Telefax, E-mail, PDF og PTF først vil vises på skærmen, når step 4 og 5 er gennemført.