annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Årsafslutning i detaljeret form

07-10-2014 23:04
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 2940 Visninger

Hent vejledningen som PDF 

 

Du kan oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det er muligt at bogføre fakturaer og kreditnotaer samt ind- og udbetalinger i både det gamle regnskabsår og i det nye regnskabsår. Denne funktionalitet der dog kun mulig for Visma SummaSummarum Professionel og Enterprise. For udgaverne Visma SummaSummarum Privat og Standard, bør man stadig kun benytte funktionen ”Afslut regnskab”. 

Bemærk, at du kan stadigvæk kan afslutte regnskabet, præcis som i tidligere versioner af Visma SummaSummarum, hvis du ikke ønsker at skabe et nyt år først. Så skabes det nye år blot i forbindelse med årsafslutningen.

 

VIGTIG Information om årsafslutningen!
Så længe det gamle regnskab ikke er afsluttet, hænger det sammen med det nye. Det betyder, at hvis du f.eks. skal sende en sikkerhedskopi til din revisor/bogholder, og forventer at få den retur med ændringer, må du IKKE arbejde, i hverken det nye eller gamle regnskab, da dette vil medføre at sammenhængen mellem regnskaberne ødelægges. Alternativt skal du først afslutte det gamle regnskab præcis, som tidligere, og få lavet rettelserne fra din revisor/bogholder som efterposteringer.

 

Årsafslutning 

Årsafslutningen vil blive gennemgået i en Enterprise version, men det er ens for alle udgaverne af Visma SummaSummarum for ”Test 2011” regnskab og den nye funktion i Visma SummaSummarum 4 til at oprette et nyt regnskabsår, vil blive gennemgået.

Den kommer først i kort form og efterfølgende i en mere detaljeret form, samt typiske fejl sidste i vejledningen.

 

Åben Visma SummaSummarum – og klik på ”Filer”.

Alt, hvad der har med afslutning af regnskabet at gøre ligger i afsnittet Filer ->

 

 

Afslutning af regnskab i detaljeret form


Filer -> Afslut regnskab.

Guiden til at afslutte regnskabet starter med følgende dialogbokse

Tryk ”OK

Denne Menu er lidt anerledes i forhold til at ”Oprette et nyt regnskabsår” i det, der nu er mulighed for også at lave momsafregning i forbindelse med at man afslutter sit regnskab.

Hvis feltet ”Overfør moms til konto” er blank, da trykker man på   og finder sin momsafregningskonto i kontoplanen.

Hvis man ikke ønsker det, da fjernes krydset ”Overfør moms til konto” og den laver ikke en momsafregning.

Næste step er at lave en sikkerhedskopi inden det afsluttes.

 

Hvis det ønskes, da spørger Visma SummaSummarum, efter endt sikkerhedskopiering, en ekstra gang man virkelig ønsker at afslutte sit regnskab.

Der trykkes nu ”Ja” og regnskabet spørger igen om man vil lave en sikkerhedskopi af det nye regnskab, så Visma SummaSummarum er helt sikker på, at begge regnskaber hænger sammen på samme tid.

Tryk ”Ja” for sikkerhedskopiering

Tryk ”OK”.

Så er regnskabet afsluttet, men der kan stadig efterposteres i regnskabet, som der også står i boksen. Men der kan ikke posteres på Debitorer/kreditorer.