annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Oprettelse af nyt regnskabsår

17-12-2014 17:27
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 1375 Visninger
Denne guide hjælper dig igang med at åbne det nye regnskabsår.

Oprettelse af nyt regnskabsår 

 

Opret nyt regnskabsår

Gå til Filer, Opret nyt regnskabsår… og følg vejledningen. Med denne mulighed kan du stadig bogføre i gammelt år, herunder fakturere og udligne bilag samt bogføre almindelige finansposter mv.  (Bemærk: Momsen føres først med over når det gamle regnskab afsluttes).

Husk sikkerhedskopierne!
Uanset, hvilken af ovenstående muligheder, du vælger, bør du tage de sikkerhedskopier, som Visma SummaSummarum selv foreslår i forbindelse med årsafslutningen. Dette er din sikkerhed i tilfælde af at noget skulle gå galt.

 

Opret nyt regnskabsår

  1.  Filer -> Opret nyt regnskabsår

  Du får følgende dialogboks frem på skærmen


NB! Det er ekstrem vigtigt, at denne dialogboks læses og forstås

Det er især vigtigt, hvis man sender en sikkerhedskopi til revisoren, at revisoren  IKKE bogfører i regnskabet og sender en sikkerhedskopi tilbage, da Visma SummaSummrum tjekker hver postering, der bliver lavet mod det nye regnskab. Derfor skal revisoren KUN sende en efterposteringsliste, som man, så selv indtaster og bogfører i Visma SummaSummarum’s kassekladde.


Når man trykker ”OK”, kommer man frem til selve oprettelsen af det nye regnskabsår (denne er lig med afslutning af regnskab).

 

Hvis feltet til Årets resultat er blank, skal man finde kontoen i kontoplanen ved at trykke   

2. Tjek at oplysningerne er korrekte, og vær opmærksom på, at man ikke kan rette startdato på regnskabet og ej heller lave momsafregning.

Visma SummaSummarum overfører nu driftsresultatet til den angivne konto, og overfører ultimosaldiene fra ”Aktiver og Passiver”, samt ikke udlignet debitor- /kreditor-poster.

Tilbud/Ordre vil IKKE blive ført til det nye regnskabsår og skal laves manuelt pr. Tilbud/Ordre ved at højre klikke på den markeret Ordre eller Tilbud og tryk ”Flyt til nyt regnskab

 

Nu kommer Visma SummaSummarum og spørger om, om man vil tage en sikkerhedskopi inden der foretages ændringer i regnskabet.

 

Det anbefales at trykke ”Ja” i tilfælde at der går noget galt.

Når sikkerhedskopien er færdig, kommer denne dialogboks frem.

 

  3. Det nye regnskab er nu oprettet og kan åbnes i Filer -> Åben regnskab og man dobbelt klikker nu på regnskabet og det åbnes.

 

Bemærk ny fil version
Du kan ikke (gen)indlæse en sikkerhedskopi i f.eks. Visma SummaSummarum 3 eller en ældre version, hvis den er skabt i Visma SummaSummarum 4, da der af sikkerhedsmæssige årsager er indført en ny filversion på regnskaberne. Derfor bør du sikre dig at din revisor/bogholder har Visma SummaSummarum 4, hvis du skal sende sikkerhedskopier frem og tilbage med eventuelle ændringer. Alternativt kan udvekslingen af data og korrektioner ske via import/eksport af kassekladde posteringer. Se mere om dette i programmets hjælp (F1).