annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Vare, status

03-03-2014 19:16
  • 0 Svar
  • 0 ros
  • 303 Visninger
I vinduet "Lager" på varekortet kan du se lagerstatus på den enkelte vare. Statusoplysningerne er følgende:

 

Beholdning
Varebeholdningen øges ved køb, dvs. når en købsfaktura med varen bogføres, eller ved returnering af en vare, dvs. ved bogføring af en salgskreditnota.

Beholdningen mindskes ved salg, dvs. når en salgsfaktura med varen bogføres, eller ved returnering af en vare til leverandøren, dvs. ved bogføring af en købskreditnota.

Andre ændringer af beholdningen kan ligeledes registreres ved fakturering eller ved brug af manuel Lagerregulering kombineret med postering i kassekladden.

 

Reserveret
Antallet af reserverede varer opgøres på baggrund af oprettede ordrer, dvs. ikke-bogførte salgsfakturaer. Værdien øges således ved oprettelse af en ordre, og nedskrives fx ved senere bogføring eller sletning.

Værdien kan opdateres for alle varer ved at vælge Vis, Opdater lageroplysninger.

 

Disponible
Antallet af disponible varer er den samlede beholdning minus antallet af reserverede varer.

 

Restordre
Hvis der faktureres salg af flere varer, end der er på lager, påvirker det antallet af varer i restordre. Tallet viser antallet af varer, der er faktureret udover den aktuelle lagerbeholdning. Når der tilføres nye varer til lageret, dvs. når en købsfaktura bogføres, får du en påmindelse, hvis der er varer i restordre.

 

Bestilt hos leverandør
Antallet af bestilte varer opgøres på baggrund af oprettede bestillinger, dvs. ikke-bogførte købsfakturaer. Værdien øges således ved oprettelse af en købsfaktura, og nedskrives fx ved senere bogføring eller sletning.

Værdien kan opdateres for alle varer ved at vælge Vis, Opdater lageroplysninger.