annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Sign in

Log på eller lav en ny bruger for automatisk at få relevante områder

Vejledninger i Visma SummaSummarum

Sortér efter:
Af Heidi Lind Andersen VISMA
Du ønsker at fakturere på datoen før den sidst udstede faktura. Hvad gør jeg?
Vis hele artiklen
Af Henrik Schytz VISMA
Det er nu muligt, at lave momsfri betalings- og fragtmetode i SummaSummarum mod webshoppen.
Vis hele artiklen
Af Henrik Schytz VISMA
Opsætning i SummaSummarum til, at anvende Omvendt betaling I både køb og salg. Vær opmærksom på, at der er betingelser som skal opfyldes og det er bl. a. CVR-nr SKAL være udfyldt på kunden.
Vis hele artiklen
Denne guide hjælper dig igang med at åbne det nye regnskabsår.
Vis hele artiklen
Af Stine Mieritz VISMA
Hent vejledningen som PDF    Du kan oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det er muligt at bogføre fakturaer og kreditnotaer samt ind- og udbetalinger i både det gamle regnskabsår og i det nye regnskabsår. Denne funktionalitet der dog kun mulig for Visma SummaSummarum Professionel og Enterprise. For udgaverne Visma SummaSummarum Privat og Standard, bør man stadig kun benytte funktionen ”Afslut regnskab”.  Bemærk, at du kan stadigvæk kan afslutte regnskabet, præcis som i tidligere versioner af Visma SummaSummarum, hvis du ikke ønsker at skabe et nyt år først. Så skabes det nye år blot i forbindelse med årsafslutningen.   VIGTIG Information om årsafslutningen! Så længe det gamle regnskab ikke er afsluttet , hænger det sammen med det nye. Det betyder, at hvis du f.eks. skal sende en sikkerhedskopi til din revisor/bogholder, og forventer at få den retur med ændringer, må du IKKE arbejde, i hverken det nye eller gamle regnskab, da dette vil medføre at sammenhængen mellem regnskaberne ødelægges. Alternativt skal du først afslutte det gamle regnskab præcis, som tidligere, og få lavet rettelserne fra din revisor/bogholder som efterposteringer.   Årsafslutning  Årsafslutningen vil blive gennemgået i en Enterprise version, men det er ens for alle udgaverne af Visma SummaSummarum for ”Test 2011” regnskab og den nye funktion i Visma SummaSummarum 4 til at oprette et nyt regnskabsår, vil blive gennemgået. Den kommer først i kort form og efterfølgende i en mere detaljeret form, samt typiske fejl sidste i vejledningen.   Åben Visma SummaSummarum – og klik på ”Filer”. Alt, hvad der har med afslutning af regnskabet at gøre ligger i afsnittet Filer ->     Afslutning af regnskab i detaljeret form Filer -> Afslut regnskab. Guiden til at afslutte regnskabet starter med følgende dialogbokse Tryk ”OK” Denne Menu er lidt anerledes i forhold til at ”Oprette et nyt regnskabsår” i det, der nu er mulighed for også at lave momsafregning i forbindelse med at man afslutter sit regnskab. Hvis feltet ”Overfør moms til konto” er blank, da trykker man på    og finder sin momsafregningskonto i kontoplanen. Hvis man ikke ønsker det, da fjernes krydset ”Overfør moms til konto” og den laver ikke en momsafregning. Næste step er at lave en sikkerhedskopi inden det afsluttes.   Hvis det ønskes, da spørger Visma SummaSummarum, efter endt sikkerhedskopiering, en ekstra gang man virkelig ønsker at afslutte sit regnskab. Der trykkes nu ”Ja” og regnskabet spørger igen om man vil lave en sikkerhedskopi af det nye regnskab, så Visma SummaSummarum er helt sikker på, at begge regnskaber hænger sammen på samme tid. Tryk ”Ja” for sikkerhedskopiering Tryk ”OK”. Så er regnskabet afsluttet, men der kan stadig efterposteres i regnskabet, som der også står i boksen. Men der kan ikke posteres på Debitorer/kreditorer.
Vis hele artiklen
Af Stine Mieritz VISMA
Af Stine Mieritz VISMA
Ofte stillede spørgsmål
Vis hele artiklen
Af Stine Mieritz VISMA
Af Stine Mieritz VISMA
Af Stine Mieritz VISMA
Af Dennis Patriek Leuring VISMA
Der er kommet et nyt budget modul til SummaSummarum. Du får nu mulighed for at månedsopdele dit buget. Før fandtes det kun årsopdelt i kontoplanen inden for hver konto. Du kan dermed styre din virksomheds økonomi, og tjekke, om du har nået dit budgettal i købet af måneden. Følg udviklingen med ”Resultat med budget”.
Vis hele artiklen
Af Dennis Patriek Leuring VISMA
SummaSummarum kan automatisk beregne kursdifferencen, når du registrerer betaling af en faktura i kassekladden, som er udstedt i fremmed valuta, og tilbyde at bogføre differencen på den konto, du har angivet.
Vis hele artiklen
Af Dennis Patriek Leuring VISMA
Når du i SummaSummarum har brugt debitor modulet til at oprette en faktura, bliver omsætningen registreret og der vil på den enkelte kunde stå et tilgodehavende som skal udlignes når betalingen er modtaget.
Vis hele artiklen
Af Dennis Patriek Leuring VISMA
Når du bogfører en faktura, indsætter SummaSummarum følgende posteringtekst (maks. 32 karakter i alt):
Vis hele artiklen