Mijn Communities
Help

Afgehandeld - Foutmelding "Onbekende fout" bij declaraties

08-11-2022 12:02 (Bijgewerkt op 07-03-2023)
  • 2 Antwoorden
  • 7 kudos
  • 1870 Weergaven

Update 7-3-2023 11:00 uur:

We hebben dit issue afgelopen tijd gemonitord en zien dat dit niet meer is voorgekomen. Hiermee zal dit verstoringsbericht worden gesloten.

 

Update 5-12-2022 14:15 uur:

Wij zien dat meerdere klanten nog vragen hebben over deze melding, en aangeven dat deze melding nog steeds voor komt. Dit klopt helaas. Er waren 2 problemen die dezelfde foutmelding veroorzaakt. 1 van deze oorzaken was de ASM Module. Dit probleem is nu opgelost. 

 

De tweede oorzaak is dat de server soms "Out of Memory" raakt. Dit probleem speelt helaas nog steeds en kan deze foutmelding veroorzaken. Momenteel wordt dit opgelost door de geraakte server te herstarten, dit kunnen wij in sommige gevallen al doen net voordat de "Out of Memory" melding komt. Maar dit lukt helaas niet altijd.

 

Wij zijn nog bezig de oorzaak van dit probleem te vinden om dit permanent te kunnen oplossen. Dit probleem is nog dus nog niet helemaal opgelost. Onze excuses als vorig bericht verwarring heeft veroorzaakt.

 

Update 1-12-2022 10.00 uur:

De melding 'onbekende fout' werd op twee manieren veroorzaakt. 

 

Binnen kantoor tijden werd dit veroorzaakt door de 'Out of memory' issue die dit eerder ook veroorzaakte. Er wordt nu nog gewerkt aan een generieke oplossing.

 

Daarnaast kwam de melding ook voor buiten kantoor tijden. Dit had te maken met de ASM module. Deze module werd gestart buiten kantoor tijden. Dit veroorzaakt dat bepaalde scripts en formules in de declaratie formulieren werden geblokkeerd. Deze ASM module is nu op transparant gezet. Dit houd in dat deze nog wel draait maar dat het jullie werkzaamheden niet meer hindert. Dit issue is dus volledig opgelost.

 

Update 29-11-2022 12.00 uur:

Helaas zien we weer berichten van klanten waarbij de melding 'onbekende fout' weer naar boven komt bij declaraties. Het issue is bekend bij PD en er wordt gewerkt aan een oplossing. We houden jullie op de hoogte.

 

Update 17-11-2022 8.30 uur:

Wij hebben aanpassingen gedaan in hoe vaak een service instance wordt herstart. Hierdoor hoort dit probleem niet meer voor te komen. Ook hebben wij de monitoring op dit probleem aangepast waardoor dit probleem wordt voorkomen. De Service instances zullen nu minder lang open staan waardoor de “Out of Memory” error wordt voorkomen.

 

Update 15-11-2022 13.00 uur:

Onder tussen hebben we mogelijk de oorzaak gevonden. De melding ontstaat zodra de service instance "out of memory" raakt. Zodra de instance opnieuw wordt opgestart is het probleem verholpen. Op dit moment is PD aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om dit automatisch opnieuw op te starten. Tot die tijd wordt dit gemonitord en zodra het issue voorkomt worden de instances direct herstart door PD.

 

We zien dat er steeds meer meldingen komen waarbij er sprake is van de foutmelding "onbekende fout" bij het indienen van declaraties. Het issue is bekend bij PD en er wordt gewerkt aan een oplossing.

 

KatinkateBooy_0-1667905268002.pngKatinkateBooy_1-1667905288832.png

 

Opmerkingen
FBB ZB
CHAMPION ***
door FBB ZB

@Katinka te Booy wij krijgen ook vandaag nog deze foutmelding. Conclusie dat dit nu is opgelost lijkt mij dus erg voorbarig.

door Katinka te Booy

@FBB ZB 

Dit klopt inderdaad. Zoals aangegeven is een van de twee problemen opgelost, maar speelt het issue met 'out of memory' nog steeds. De service instances worden wanneer het voorkomt direct herstart. Er wordt nog gewerkt aan een generieke oplossing.