Minun alueeni
Apu

FIVALDI: Tarkista tulorekisteriin ilmoitetut tiedot - korjaukset tulorekisteriin viimeistään 14.3.

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎10-03-2022 14:42 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Vuoden 2021 tulorekisteri-ilmoituksiin liittyvät korjaukset tulee tehdä viimeistään maanantaina 14.3.2022, jotta korjatut tiedot ehtivät tulonsaajien esitäytetyille veroilmoituksille. Pääset verottajan tiedotteeseen tästä linkistä. Fivaldin tulorekisteriin liittyviä ohjeistuksia löytyy ohjesivustolta.

 

Tietojen tarkistaminen

1) Tietojen tarkistamisessa ja täsmäyttämisessä voidaan käyttää apuna esim. tulorekisteristä tilattavia raportteja kuten maksajan palkkatietojen yhteenveto (630) ja maksajan palkkatietoilmoitusten tulolajikohtainen yhteenveto (618). Lisätietoa löytyy tästä linkistä.

 

2) Tarkista lisäksi, ettei Fivaldissa, Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -toiminnossa Virheilmoitukset-välilehdellä ole vanhempia virheitä. Huom! Virheilmoitukset-välilehdellä näkyy vain avoimien palkkakausien virheet. Tämän vuoksi palkkakausien sulkeminen suositellaan tehtäväksi vasta kun kauden kaikki ilmoitukset on saatu lähetettyä onnistuneesti tulorekisteriin.

 

3) Vuodelta 2021 suosittelemme eritoten tarkistamaan tilanteet, joissa on maksettu:

  • tulolajeilla 216 Muu maksettu lisä (esim. arkipyhäkorvaus) tai 336 Työkorvaus. Kyseisille tulolajeille tuli mahdollisuus ilmoittaa vakuuttamistiedon tyyppi vuodesta 2021 lähtien. Asiasta on tiedotettu ja annettu ohjeet tällä tiedotteella.
  • palkkaennakkoa. Mikäli palkkaennakko on viety ainoastaan vähentävänä palkkalajina palkkalaskelmalle, tarkista, ettei ennakkoa ole ilmoitettu tulolajilla 201 Aikapalkka, sillä näissä tilanteissa ennakko on ilmoitettu tulorekisteriin virheellisesti positiivisena lukuna ja ennakonpidätyksen alaisena tulona. Suosittelemme täsmäyttämään lähetetyt ilmoitukset asiointipalvelun ja Fivaldissa olevien tietojen kanssa keskenään tilanteissa, joissa on maksettu palkkaennakkoa. Korjaa tiedot tarvittaessa tämän postauksen lopussa olevan ohjeen mukaisesti, jos palkkaennakko on maksettu ja peritty saman kuukauden aikana.

Korjaus vai mitätöinti ja uusi ilmoitus?

Ilmoitukset korjataan ensisijaisesti antamalla korvaava ilmoitus. On kuitenkin tilanteita, joissa korjaus on tehtävä mitätöimällä virheellinen ilmoitus ja antamalla tilalle uusi ilmoitus. Ohjeet ja listaus näistä tilanteista löytyy tästä linkistä.

 

HUOM! Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulisi antaa saman työpäivän aikana ennen klo 16 tai klo 18 jälkeen, sillä joissain tilanteissa tällä välillä ilmoitetut tiedot voivat jakautua kahdelle eri päivälle ja syntyä viivästysseuraamuksia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.