Minun alueeni
Apu

FIVALDI: Tarkista tulorekisteriin ilmoitetut tiedot - korjaukset viimeistään 15.3.2023

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎08-03-2023 16:13 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Vuoden 2022 Tulorekisteri-ilmoituksiin liittyvät korjaukset tulee tehdä viimeistään keskiviikkona 15.3.2023, jotta korjatut tiedot ehtivät palkansaajien esitäytetyille veroilmoituksille. Pääset verottajan tiedotteeseen tästä linkistä. Fivaldin Tulorekisteriin liittyvät ohjeistukset löydät ohjesivustolta.

Tietojen tarkistaminen

 

1) Voit käyttää tietojen tarkistamisessa ja täsmäyttämisessä apuna esim. Tulorekisteristä tilattavia raportteja, kuten Maksajan palkkatietojen yhteenveto (630) ja Maksajan palkkatietoilmoitusten tulolajikohtainen yhteenveto (618). Lue lisätietoja verottajan sivuilta.

 

2) Tarkista lisäksi, ettei Fivaldin Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Virheilmoitukset-välilehdellä ole vanhempia virheitä.
Huom! Virheilmoitukset-välilehdellä näkyy vain avoimien palkkakausien virheet. Tämän vuoksi suosittelemme, että suljette palkkakaudet vasta, kun olette saaneet onnistuneesti lähetettyä kyseisen kauden kaikki ilmoitukset Tulorekisteriin.

 

3) Vuodelta 2022 ja sitä aiemmilta vuosilta suosittelemme eritoten, että tarkistatte tilanteet, joissa on maksettu ravintoetua. 

 

Ravintoedun asetukset

 

Ravintoetuun liittyviä asetuksia ylläpidetään Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä Luontoisedut-välilehdellä:

 

InkaKarlsson_0-1678284089323.png

 

Tarkista, että ravintoetua maksettaessa “Ravintoetu vastaa verotusarvoa” -valinta on päällä vain tilanteissa, joissa etu sisältyy palkansaajan kokonaispalkkaan ja/tai vähennetään palkasta. Mikäli etu maksetaan luontoisetuna palkan päälle, valintaruutu ei saa olla valittuna. Jos valintaruutu on ollut virheellisesti valittuna, ravintoetua ei ole Tulorekisterissä lisätty palkansaajan ansioihin (koska sen on ilmoitettu vastaavan verotusarvoa). Silloin ennakonpidätyksen alainen tulo on Tulorekisterissä ravintoedun verran pienempi, vaikka Fivaldin palkkalaskelmilla ravintoetu ja siitä laskettavat sivukulujen vähennykset on tehty oikein ja etu näyttää kuuluvan sivukulujen perusteeseen mukaan.

 

Etu valitaan voimaan palkansaajalle Palkansaajat-rekisterissä Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä:

 

InkaKarlsson_1-1678284089454.png

 

 

Ravintoedun tarkistaminen tulorekisteri-ilmoituksista

 

Voit tarkistaa lähetetyt ilmoitukset Tulorekisterin asiointipalvelusta tai lähetetyistä ilmoituksista Fivaldin Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksesta Lähetyserät-välilehden Näytä pdf-tiedosto -painikkeesta avautuvasta pdf-tiedostosta. 

 

Tietoa ei voi tarkistaa Henkilö-välilehdeltä, koska ravintoedun arvo näkyy siellä verotusarvon mukaisesti, eikä siitä voi päätellä onko ilmoituksella mennyt tieto verotusarvon vastaavuudesta vai ei. 

 

Suosittelemme tarkistamaan tiedon asiointipalvelusta, sillä ilmoituksia on saatettu korjata myös suoraan asiointipalvelussa jälkikäteen

 

Mikäli “Vastaa verotusarvoa” -valinta on ollut päällä, palkkatietoilmoituksella siirtyy tieto “Ruokaedussa huomioitu verotus: Kyllä” ja Määrä(€)-kentässä on arvona 0,00 (huhtikuu 2021 lähtien) tai ravintoedun arvo (ennen huhtikuuta 2021),

 

Määrä(€)-kentässä olevalla summalla ei tässä tilanteessa ole merkitystä, sillä siinä voidaan ilmoittaa joko nolla tai verotusarvo, mikäli ilmoitetaan tieto verotusarvon vastaavuudesta.

 

InkaKarlsson_2-1678284089405.png

 

Jos “Vastaa verotusarvoa” -valinta ei ole ollut päällä ,tulorekisteri-ilmoituksella ei ole annettu tietoa siitä, että ravintoetu vastaa verotusarvoa, ja Määrä(€)-kentässä näkyy ravintoedun arvo:

 

InkaKarlsson_3-1678284089443.png

 

Mikäli ravintoetu on osa henkilön kokonaispalkkaa ja esim. käytetyt ravintolipukkeet on vähennetty kokonaispalkasta oikaisemalla se luontoiseduksi, voi näissä tilanteissa “Vastaa verotusarvoa” -valinta olla oikein asetettu.

 

Lue ohje ravintoedun käsittelystä luontoisetuna palkan päälle ohjesivustolta.

Lue ohje ravintoedun käsittelystä, jos etu sisältyy kokonaispalkkaan ohjeisivustolta.

 

Ravintoedun korjaaminen tulorekisteriin

 

Mikäli ravintoetu on ilmoitettu virheellisesti vastaamaan verotusarvoa, korjaa ilmoitukset korvaavilla ilmoituksilla. Lähetä korvaavat ilmoitukset Fivaldin Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksessa Henkilö-välilehdellä. Mene korjattavan ilmoituksen kohdalle ja napsauta Korvaa ilmoitus -painiketta. 

 

InkaKarlsson_4-1678284089373.png

 

Kun olet luonut kaikkien saman palkkakauden ilmoituksilla olleet korjausilmoitukset, lähetä ilmoitukset napsauttamalla vasemmasta alareunasta löytyvää Lähetä uudet/korvaavat ilmoitukset -painiketta. Toista sama kaikille virheellisiä ilmoituksia sisältäville palkkakausille.

 

Verohallinnolta saamamme tiedon mukaan korjaukset välittyvät myös muille tiedon käyttäjille ja he huomioivat tiedot omien prosessiensa mukaisesti. Jos korjaukset ovat hyvin laajoja, voi olla hyvä informoida sosiaalivakuuttajia asiasta esimerkiksi tasauslaskuja ajatellen.

 

Voit korjata myös vuotta 2022 aikaisempien vuosien ilmoitukset samalla tavalla. Verottajalta saamamme tiedon mukaan uudet tiedot johtavat todennäköisesti oikaisumenettelyyn henkilöiden verotuksessa. Maksajalle korjaukset voivat näkyä erilaisina tasauslaskuina.

 

Mikäli sinulla herää kysyttävää aiheeseen liittyen, olethan yhteydessä sovellustukeemme.

Korjaus vai mitätöinti ja uusi ilmoitus?

 

Korjaa ilmoitukset ensisijaisesti lähettämällä korvaava ilmoitus. On kuitenkin tilanteita, joissa korjaus on tehtävä mitätöimällä virheellinen ilmoitus ja lähettämällä tilalle uusi ilmoitus. Lue ohjeet ja listaus näistä tilanteista Visma Communitystä.

 

HUOM! Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulisi antaa saman työpäivän aikana joko ennen klo 16 tai klo 18 jälkeen. Joissain tilanteissa aikavälillä 16-18 ilmoitetut tiedot voivat jakautua kahdelle eri päivälle, minkä vuoksi saattaa syntyä viivästysseuraamuksia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.