Minun alueeni
Apu

Fivaldi: Ostolaskujen kierrätyksessä ohjelma perustanut ylimääräisiä toimittajia

tekijä Maria Sinelmaa

Osassa Fivaldin yrityksistä on havaittu tilanne, jossa ohjelma luo toimittajan Yritysrekisteriin, vaikka kyseinen toimittaja olisi löytynyt jo Yritysrekisteristä.

 

Olemme tunnistaneet kolme tilannetta, joissa ylimääräinen toimittaja luodaan, ja jotka tullaan korjaamaan:

 

A: Jos verkkolaskuaineistosta puuttuu y-tunnus, ei ohjelma osaa hakea ostolaskulle toimittajaa, vaikka y-tunnus olisi tallennettuna Yritysrekisterissä

 

B: Jos Yritysrekisterissä olevalla toimittajalla on y-tunnuksessa tyhjiä merkkejä (esim välilyönti) ei ohjelma löydä oikeaa toimittajaa. Tähän lisätään lisätarkistus eli jatkossa ohjelma jättää tyhjät merkit huomioimatta. 

 

C: Verkkolaskuaineistolla olevasta SellerPartyIdentifier-kentästä on toimittajatiedon tarkistuksen yhteydessä huomioitu vain 11 merkkiä, minkä vuoksi ohjelma on voinut perustaa toimittajan uudelleen. Jatkossa SellerPartyIdentifier-kentästä huomioidaan Yritysrekisterin Y-tunnus-kentän sallima maksimimerkkimäärä, eli 30 merkkiä.

 

Voit tarkistaa esimerkiksi Yritysrekisteri-raporttia apunasi käyttäen, löytyykö Yritysrekisteristä saman toimittajan tietoja eri yritystunnusten alta. Jos laskuja on mennyt useammalle eri toimittajanumerolle, voit siirtää ne “Ostolaskujen kierrätyksessä” oikealle toimittajalle. Jos lasku on jo viety Ostoreskontraan, kierrätyksessä ei voi enää vaihtaa toimittajaa. Ostoreskontrassa voi vaihtaa ostolaskulle toimittajan, jos laskulle ei ole vielä tehty maksuaineistoa. Ylimääräiset toimittajat voi poistaa Yritysrekisteristä “P”-painikkeella.

 

Tämä on korjattu eilen 17.11.2022 illan päivityksessä, jonka jälkeen Fivaldi ei näissä tilanteissa enää perusta toimittajaa, mikäli se löytyy jo Yritysrekisteristä.

 

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa ylimääräistä harmia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.